1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tani sposób na wifi w xboxie.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez TalareK, Styczeń 31, 2014.

  1. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Witam. Chciałbym mieć wifi w swoim xbox 360 arcade. Ale jak zobaczyłem ceny kart sieciowych to mi się odechciało ją kupywać. Jest jakiś tańszy sposób na wifi? Słyszałem o tym, żeby jeden router do xboxa podłaczyć a drugi do internetu ale nie rozumiem tego zbyt dobrze. Z góry dziękuje za pomoc ;). Jeśli w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokładnie tak jak piszesz. Jedne router lub akcess Point co nadaje, ale może już masz, a drugi przy xboksie podłączony kablem LAN (RJ45), z Funkcją WISP czyli odbierasz neta po WIFI, i przerabia sygnał na po kablu który podłączony jest w Xbox
     
  4. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    A mam takie pytanie jeszcze. Xbox'a podłączyłem przez kabel ethernet do modemu thomson ( mam internet z kablówki ) i nic się nie działo. Podłaczyłem laptopa pod modem też nic, wyskoczyło info, że modem jest dostosowany do jednego komputera. Rzeczywiście tak jest. Da się to jakoś złamać czy coś ?
     
  5. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    A do czego masz podpięty modem? Sieci osiedlowe typu internet z kablówki polegają na filtrowaniu mac adresów! I mac x'a nie ma w bazie danych operatora i dlatego nie działa!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Różnie bywa i zależy to od usługodawcy ale, zdaża się tak że usługodawca ma coś wlasnie takiego że może działać tylko przypisane u nich w systemie jakieś urządzeniem o danym MAC ID, zadzwoń do usługodawcy i spytaj się czy dopisanie kolejnego urządzenia wiąże się z dodatkowym kosztem, jeśli nie pobierają opłaty musiałbyś dojść do tego i wydobyć jaki konsola XBOX ma MAC ID, jeśli jednak okaże się że chcą opłatę musisz rozważyć opcję dodatkowej opłaty albo dodatkowego routera na poziomie 50-80zl który da ci to że za nim będziesz mógł nawet do 255 urządzeń podłączyć kiedy chcesz i jakiekolwiek chcesz, stosując router tworzysz tak zwaną podsieć którą już sam ty zarządzasz.
     
    1 osoba to lubi.
  7. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Dzięki za pomoc! Jutro do nich zadzwonie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum