1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tania metoda na WiFi w XBox-Pytanie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez darnokPL, Grudzień 27, 2011.

  1. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    Witam!
    Znalazłem "Tani sposób" na WIFI w Xbox:
    [TUTORIAL] Bardzo tani sposób na WiFi w Xboxie 360 - PSP-team.pl - Forum o PlayStation Portable (PSP)
    I teraz się zapytam:
    Który router mam skonfigurować do trybu pracy A? Ten "główny", czy ten podłączany do xbox?
    Bo mój router nie ma takiej opcji!:
    [​IMG]
    Czyli mam kupić 2 takie routery czy tylko jeden?[hr]
    I jeszcze znalazłem ten router na allegro i tam nie ma takiego trybu pracy"
    TP-Link TL-WR340G Router WiFi TANIOCHA POLECAM!!!! (1996832392) - Aukcje internetowe Allegro
    WTF?!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tryb pracy A nic nie oznacza co masz na mysli AP, AP Client ?
    Router ktory wskazujesz nie posiada trybu pracy AP Client

    Jaki masz obecnie router ?
     
  4. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Thomson którego masz nie posiada trybu AP Client z reszta ten tryb jest potrzebny tylko routerowi ktory ma ściągać sygnał wifi, albo kupujesz router z funkcja AP Client np TP-LINK TL-WR543G albo sam access point z tą funkcja np TP-Link TL-WA500G i ustawiasz aby laczyl sie z siecia ktora nadaje thomson
     
  6. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    A jak go skonfigurować, aby odbierał internet jak z WiFi jak laptop i przełożył go na kabel?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Co skonfigurować ?
    Każdy z wymienionych routerow, ap ma inne menu
     
  8. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    Słuchaj, a raczej czytaj: :D
    Router, który rozsyła sygnał: Thomson st608wl
    Router który będzie odbierał sygnał: TP-Link TL-WA500G
    Jak mam skonfigurować drugi?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Musisz sie zalogowac TL-WA500G, adres o ile pamiętam to 192.168.1.254, login i haslo to admin z reszta te dane sa na naklejce znamionowej routera/ap, nastepnie w sekcji Wireless/Wireless Mode wybierasz Client i wpisujesz ssid czyli nazwe sieci wifi która rozsyła Thomson

    Z resztą po co mam pisać tu masz opis
     
  10. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    Czyli robię tak:
    Podłączam do prąd i przez kabel Ethernet czyli ten "zwykły" wpinam do kompa>W przeglądarce wbijam "do router" i tam ustawiam, aby się połączył, jak to zrobię i zapisze to przenoszę go do pokoju gdzie mam konsole>do prądu>i podłączam kabel i internet powinien być?

    Sorry, ale wole mieć pewność.
     
  11. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    Oczywiście do routera loguję się odcięty bez internetu?
     
  12. Keryy

    Keryy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, możesz być odcięty od internetu.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Możesz podłączyć ap do liveboxa lub bezpośrednio pod komputer i ustawić
     
  14. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    OK Dziękuję.
    A jak myślicie, będzie duży ping w odległości 8M i przez ścianę?!
    I tym "odbiornikiem" mogę również zastąpić kartę wifi?
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ping może byc większy ale o kilka ms
    Tak AP Client może zastąpić kartę wifi
     
  16. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Witam. Pomimo tego że przeczytałem chyba wszystko co można , zarówno na tym forum jak i w internecie do tej pory nie mogę ustawić swojego tp-link wag500 jako AP do xboxa 360.

    BŁAGAM !!! BŁAGAM was o pomoc!!! o podanie krok po kroku co i gdzie wpisać.

    Wiem że należy ustawić tp-linka jako AP. Czynię to wszystkie ustawienia na 100% poprawne.

    Pomimo to xbox nie łączy się ani z routerem o necie już nie wspomnę.

    Bardzo proszę o pomoc!!!
     
  17. mikandrzej

    mikandrzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A, A
    Cóż Ci kolego nie działa? napisz najpierw coś o swojej sieci bezprzewodowej
     
  18. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    moja sieć bezprzewodowa to neostrada obsługiwana przez router linksys i z niego odbieram na laptopie internet przez wifi.

    Próbowałem skonfigurować router tp-link wag500 jako clienta i podłączyć go kablem ethernet do xboxa 360 arcade. Niestety pomimo wielu prób i ustawień zgodnie z instrukcją z tego forum i tych , które znalazłem w internecie nie mogę uzyskać połączenia internetowego z xboxem.
     
  19. mikandrzej

    mikandrzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A, A
    Więc tak. Po pierwsze jesteś pewien, czy nie masz filtrowania MAC?
    (Jeżeli łączysz się innym urządzeniem niż Twój laptop, to czy po podaniu hasła od razu masz neta?)
    Jeśli nie masz, to w TP-LINKu szukasz opcję Site Survey (czy jakoś tak - tam pokazuje Ci dostępne sieci bezprzewodowe)
    wybierasz swoją sieć, potem ustawiasz typ szyfrowania i wpisujesz hasło. Sprawdź czy masz na laptopie wtedy neta na kablu przez ten router, ale dopiero po odłączeniu sieci wifi.
    Jeżeli router przydzieli Ci adres IP przez DHCP i będzie net to podłącz kabel do XBOXa. Tam ustaw wszystko na automatyczne i musi działać
     
    1 osoba to lubi.
  20. Piotrek13318

    Piotrek13318 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ustka
    kurde...mi cały czas wyskakuję ,router lub modem nie może przypisywać automatycznie ustawień dns, wiecie może jak temu zaradzić?
     
  21. mikandrzej

    mikandrzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A, A
    A jaki masz adres routera?

    Wpisz sobie recznie dns 192.168.x.x (taki jak adres routera klienta), a dodatkowy dns wpisz taki jak masz adres tego z internetem

    Wysyłane z mojego GT-B7510 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum