1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TCP/IP neostrada

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iksmen, Styczeń 17, 2011.

  1. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, podczas instalacji neostrady razem z konsultantem zaproponował mi podłączenie modemu poprzez kabel Ethernet(od kilku lat miałem USB) i tu pojawiły się schody, zalecił mi także zmiane maski podsieci itp. na takie jak poniżej, czy z takimi danymi Xbox będzie mógł łączyć się z internetem? Czy muszę je zmieniać? Mam neostrade


    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie wiem po co konsultant kazal ci zmienic te dane skoro modemy samodzielne maja wlaczone DHCP czyli same przydzielaja IP, albo kup switch albo router ale napisz jaki masz dokładnie modem
     
  4. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Jesli modem neostrady ma IP 192.168.1.1 to bedzie dzialalo
    w XBOXie sobie ustaw np IP 192.168.1.3 adres bramy/dns i maske taka jak na PC.

    Co nie zmienia faktu ze modem neostrady sam powinnien przydzielic ci adres IP po wlaczeniu DHCP.

    ps. I dobrze ze polecil ci ethernet. Modemy na USB sa szitowate ;)
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak tylko ze ZTE ktory posiada autor tematu nie ma tylko jedno wyjscie sieciowe i domyslnie zeby nie sklamac te modemy dzialaja w trybie bridge
     
  6. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest to modem ZTE combo

    a ten router to koniecznie z ADSL tak to jest wbudowane?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No bez modemu nie bedziesz mial gdzie w routerze podlaczyc neta, ale mozesz kupic router bez modemu, a ten ZTE przestawić w tryb BRIDGE czyli modemu
     
  8. MrCrowley

    MrCrowley Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ty i tak sobie to sam mozesz konfigurowac wiec to i tak nie wazne:)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    yyy, a o co chodzi ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum