1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tekken 6 anonimo

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Demol, Październik 26, 2009.

  1. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witka

    No wiec mam problem z gra Tekken 6 (wersja GDL anonimo, czy jakos tak), polega on na tym ze przerobilem gre na wave 3 wedlug tutoriala z forum. Wszystko poszlo gladko i pieknie wiec postanowilem wypalic gre, gra sie wypalila bez problemow wiec wkladam ja do xboxa wyskakuje obrazek gry wszystko ok, zaczynam instalacje i... blad przy 42% ponawiam blad 45%. Po odpaleniu gry z plyty wszystko jest ok kazdy tryb dziala pieknie oprocz story mode po filmikach z kazdego tekkena zamiast walki pozostaje czarny ekran.

    Nagralem 2 plytki na kazdej podobny problem. Moje ptanie to czy mial juz ktos problem z ta wersja, a moze zle przerobilem obraz gry?

    Skan obrazu z abgx

    HTML:
    [HT───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    \\//\\//\\//\\//\\/█\\//\ \ \/ /┌─┐┌─┐┌─┐\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\█▀█\█▀█\█▀█/ /\ \ ─┤├─┐│ │//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ───────────────▀▀▀─▀▀▀─▀▀█──────└─┘└─┘└─┘─v1.0.1───────[http://abgx360.net]────
                           ▀▀▀
    Checking for updates to GameNameLookup.csv and abgx360.dat...
         Server file GameNameLookup.csv no newer than local file - not retrieving
         Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving
    
    E:\IMAGE.dvd is valid
    
    Checking Game
         ISO: "E:\IMAGE.iso"
         Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd wave)
         Files in ISO: 44, Folders in ISO: 0
         Total bytes used: 7078935580 (96.99%)
    Game appears to have random padding
    
    Checking default.xex
         Original PE Filename:  360.exe
         Original PE Timestamp: 2009/09/23 13:26:54
         Game Name:             TEKKEN 6
         Developer:             NAMCO BANDAI Games Inc.
         Publisher:             NBGA/NBGE
         Genre:                 Game - Fighting
         Achievements:          50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
         XEX CRC = 2382B6C7
         XEX Media ID: 76FEB70D9A7616F3FADCF177-2087A9ED
    
    Region Code: 0xFFFFFFFF
         Region Free!
    
    Checking SS
         Timestamp of Authoring: 2009/09/24 00:00:00
         Timestamp of Mastering: 2009/09/26 02:33:35
         SS CRC = B16FFF7B (RawSS = 0DD312D1)
         SS Media ID: 76FEB70D9A7616F3FADCF177-2087A9ED (matches game)
    SS looks valid
    
    Checking DMI
         Timestamp of Authoring: 2009/09/24 00:00:00 (matches SS)
         DMI CRC = 70B77FEF
         DMI Media ID: 76FEB70D9A7616F3FADCF177-2087A9ED (matches game)
    DMI looks valid
    
    Checking PFI
         PFI CRC = 2A4CCBD3
    PFI matches known data (3rd wave - requires iXtreme v1.51 or later)
    
    Video partition found
         Checking Video padding... Video is zero padded
         Video CRC = 0E58FB9D (V0 = CF942E7B, V1 = 4809B37A)
    Video partition matches known data (3rd wave - requires iXtreme v1.51 or later)
    
    Stealth check passed!
    
    Starting Verification
         Looking for B16FFF7B2382B6C7.ini in the online verified database
         There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Verification failed
    
    Starting AutoFix
         Looking for Xex_2382B6C7.ini in the online verified database
         There are no verified rips of this Xex in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    AutoFix Failed, Stealth is still unverified
    
    Comparing L1 Video on L0 to L1 Video on L1...
    SplitVid is valid
    Checking L1 Video padding... L1 Video is zero padded
    
    Press any key to exit . . .ML]───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    \\//\\//\\//\\//\\/█\\//\ \ \/ /┌─┐┌─┐┌─┐\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\█▀█\█▀█\█▀█/ /\ \ ─┤├─┐│ │//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ───────────────▀▀▀─▀▀▀─▀▀█──────└─┘└─┘└─┘─v1.0.1───────[http://abgx360.net]────
                           ▀▀▀
    Checking for updates to GameNameLookup.csv and abgx360.dat...
         Server file GameNameLookup.csv no newer than local file - not retrieving
         Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving
    
    E:\IMAGE.dvd is valid
    
    Checking Game
         ISO: "E:\IMAGE.iso"
         Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd wave)
         Files in ISO: 44, Folders in ISO: 0
         Total bytes used: 7078935580 (96.99%)
    Game appears to have random padding
    
    Checking default.xex
         Original PE Filename:  360.exe
         Original PE Timestamp: 2009/09/23 13:26:54
         Game Name:             TEKKEN 6
         Developer:             NAMCO BANDAI Games Inc.
         Publisher:             NBGA/NBGE
         Genre:                 Game - Fighting
         Achievements:          50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
         XEX CRC = 2382B6C7
         XEX Media ID: 76FEB70D9A7616F3FADCF177-2087A9ED
    
    Region Code: 0xFFFFFFFF
         Region Free!
    
    Checking SS
         Timestamp of Authoring: 2009/09/24 00:00:00
         Timestamp of Mastering: 2009/09/26 02:33:35
         SS CRC = B16FFF7B (RawSS = 0DD312D1)
         SS Media ID: 76FEB70D9A7616F3FADCF177-2087A9ED (matches game)
    SS looks valid
    
    Checking DMI
         Timestamp of Authoring: 2009/09/24 00:00:00 (matches SS)
         DMI CRC = 70B77FEF
         DMI Media ID: 76FEB70D9A7616F3FADCF177-2087A9ED (matches game)
    DMI looks valid
    
    Checking PFI
         PFI CRC = 2A4CCBD3
    PFI matches known data (3rd wave - requires iXtreme v1.51 or later)
    
    Video partition found
         Checking Video padding... Video is zero padded
         Video CRC = 0E58FB9D (V0 = CF942E7B, V1 = 4809B37A)
    Video partition matches known data (3rd wave - requires iXtreme v1.51 or later)
    
    Stealth check passed!
    
    Starting Verification
         Looking for B16FFF7B2382B6C7.ini in the online verified database
         There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Verification failed
    
    Starting AutoFix
         Looking for Xex_2382B6C7.ini in the online verified database
         There are no verified rips of this Xex in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    AutoFix Failed, Stealth is still unverified
    
    Comparing L1 Video on L0 to L1 Video on L1...
    SplitVid is valid
    Checking L1 Video padding... L1 Video is zero padded
    
    Press any key to exit . . .
    [/HTML]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HeadShot

    HeadShot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konoha
    ehh.... to tyle dobrze ja w ogółe nie moge nagrać tekkena mam taki sam obraz jak ty po patchowaniu ale nic się nie dzieje naciskam enter obraz znika i wszystko było jak poprzednio ;/ ja ci nie pomogę ale znając moje szczęście to też będę miał taki problem jak ten powyżej zlikfiduję ^^ xP
     
  4. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wlasnie sie zastanawiam czy pobrac inna wersje bo nie wiem czy to problem zlego obrazu gry, czy moze poprostu zle go przerobilem. Dlaczego ma lepsza grafike ? ;p


    PS: Zaowazylem ze nie chodza mi zadne filmiki w grze, prubowalem odpalic filmiki z galerii i nic ;/
     
  5. tonyjaa204

    tonyjaa204 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    LOL co ty za brednie wypisujesz? Dagger to ta sama gra, tylko wersja pal, nie różni się praktycznie niczym.

    Nie wiem jak GDL, ale wersja E74 (czyli w sumie to samo) po przerobieniu chodzi z dysku bez problemu. Może źle przerobiłeś obraz, albo płyty są źle wypalone.
     
  6. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    właśnie ? o co chodzi z tą grafiką ????
     
  7. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Grafika to pic na wodę poprostu... Posiadam trzy wersje choć tylko GDL nagrałem i to mi wystarczyło. Gra chodzi pięknie bez żadnych problemów. Posiadam iXtreme 1.5 i obraz przerobiłem w 3rd.wave.patch i wszystko śmiga.

    1.HeadShot jaka iXtrem'a posiadasz?
    2.Na jakiej płytce nagrywałeś?
     
  8. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wiem jak HeadShot ale ja mam 1.51 dzisiaj przerobilem obraz jeszcze raz (przerobilem swiezy obraz tzn. z wave 4 ) i sprubuje wypalic na Verbatimie, wczoraj wypalalem na Esperanza, obie nie dzialaja jak powinny chociaz wczesniej nie mialem z nimi oproblemow.

    Nic zobaczymy czy Verbatim pomoze napisze jak nagram :)

    EDIT: Po ponownym przerobieniu obrazu i nagraniu go na plyte Verbatim gra chodzi bez problemu, czyli pelen SUKCES :)

    Temat do zamkniecia.
     
  9. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jednak płytki do czterech liter ;) ehh a jak zawsze powtarzam ludziom nagrywajcie na Verbatimach to słyszę odpowiedź że im działają wszystkie płyty. Do czasu... :)
     
  10. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    KOledzy mam pytanie jak z wygląda sprawa z banem konsoli przez tekkena 6. Wiem że w grę nie wchodzi zagranie przez sieć ale czy jak ja mam zainstalowaną tę grę na konsoli i jest już po premierze mogę konsole wtedy do neta podpiąć bez problemu?pozdrawiam
     
  11. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    raczej napewno bedzie ok..ja ostatnio sie skusilem tez na esperanze bo nei bylo innych na sklepie i tez lipa..... na nastepny dzien przyszly mi verbatimki z allegro i od strzala gra odpalila:)
    ostatnio mialem podobny temat i dostalem odpowiedzi ze konsola zapamietuje date odpalenia gry ...ale nikt wiecej tego nei komentowal
     
  12. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wlasnie tez mialem problem zeby dostac Vrebatimy w razsadnej cenie dlatego kupowalem Esperanze bo nagralem na nich okolo 5 gier i bylo ok, ale wreszcie trafilem na jakas trefna partie :p. Teraz juz znalazlem maly sklepik z Verbatimami w dogodnej cenie :) (5zl sztuka).
     
  13. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    na allegro sa verbatimki 45zl 10 sztuk..wysylka gratis.... wczoraj mi doszly i juz nagralem na jednej forze.....
     
  14. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Bez sensu. Przecież każdy mógł by wpisać datę jaka mu się podoba. Nigdy nie ustawiam daty bo mi się nie chcę. Domyślnie jest jakiś 2005 rok. I co? Jak odpalę CoD'a 5 z takim ustawieniem to ban z miejsca?
     
  15. cheche

    cheche Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    Koledzy tego tekkena6 dało udało mi sie jeszcze z osiągnięć w profilu usunąć bo nie miałem jeszcze odblokowanych żadnych osiągnięć była ntylko w ostatnio uruchomionych i już zniknęła wiecie zależy mi na odpowiedzi bo konsole mam od miesiąca nowego elita 120gb i nie chciałbym od razu bana dostać .A z innej bęczki to ja nagrywam na EMTEC DVD+R DL 8.5GB x8 za 2.30 i narazie wszystko jest ok pozdrawiam
     
  17. kala-x

    kala-x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Po kilku godzinach walki z Tekkenem udało się odpalić.Mam Ixtreme 1.6 i napęd lite-on v2 /najnowszy/.Nagrałem płytkę activate iso i odpaliłem grę,kilka razy przekładałem płyty w napędzie aż w końcu zaskoczyło.Wgrałem na hdd i teraz powinno być już bez problemu /za pierwszym razem też nie chciał wgrać na dysk,wyskoczył jakiś błąd,ale poszło/

    PS. Wypaliłem na płytce "Omega"
     
  18. mumba

    mumba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam problem z tekkenem a mianowice nagralem z predkoscia 4x i nie chce mi sie zgrac na dysk, gra sie odpala ale niektore walki sie nie chca wczytac, zacina sie loading. i tu moje pytanie: czy musze jeszcze raz sciagac czy wystarczy jak zrobie obraz i nagram na plyte 2.4x?
     
Wczytywanie...

Poleć forum