1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tekken 6 spatchowany na WAVE 1 nie działa.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Astin, Lipiec 3, 2010.

  1. Astin

    Astin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, otóż mam pewien problem. Dwa dni kupiłem konsole za pośrednictwem znajomego po śmiesznej cenie i jestem w tym póki co very zielony, pierwszy raz mam styczność z konsolami ;). Po grach które dostałem z konsolą wnioskuję , że jest to iXtreme 1.51 (Ewentualnie 1.60?) ponieważ WAVE 3 działają , ale WAVE 4 już nie . Napęd mam LiteOn, konsola Arcade. Myślę, że problem tkwi po mojej stronie ponieważ, mam CoD Modern Warfare 2 i działa , a z tego co się orientuje standardowo jest to WAVE 4, więc musiał być spatchowany, ale nie wiem na jaką wersję. Próbowałem się dowiedzieć za pomocą abgx360 co to za WAVE, ale nie dało rady. Wyskoczył tylko błąd, że jest płyta spatchowana. Do rzeczy , opiszę moje działania . Najpierw nagrałem Tekkena 6 jako WAVE 4 w standardzie (Verbatim double layer wersja z pluskiem , za pomocą ImgBurn według tutoriala.) odczytało grę jako film, pogrzebałem w necie okazuje się że prawdopodobnie iXtreme nie współpracuje, a więc wziąłem się do Patchowania iso za pomocą programu 360 Waves Patcher v1.2.1 . Wybrałem wersję WAVE 1 , stwierdziłem że najbardziej uniwersalna . Płyta wypalona bez błędów, czas włożyć ja do konsoli. No i niestety xbox 360 nie odczytał płyty, właściwie to pokazały się jakieś różne napisy w tym krzaczki z informacją o włożeniu płyty do konsoli, a więc 2 płyty gryzą się z moją konsolą. Co teraz począć by Tekken 6 zaczął działać? Nie chcę znowu spalić na marne płytek ;). Inny WAVE? Jak tak to który ? 2/3 ;)?

    Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mati007

    mati007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
  4. Astin

    Astin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli 1.51 lub 1.60 nie wspiera WAVE 1 i to może być przyczyną? Chciałbym znać jakąś przyczynę o ile to możliwe ;).
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wspiera wave1, ale tylko FABRYCZNE, a nie patchowane na wave1...
     
  6. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Prawdopodobnie masz 1.6, tak jak mówisz. Słyszałeś o czymś takim jak Activatie.iso?, jeżeli nie, to poszukaj o tym.
    Odnośnie Ixtreme 1.6, to musisz patchować na WAVE 3, bo tylko ten po przerobienu będzie działał, jeżeli przerobisz obraz na WAVE 1,2, to musisz użyć Activate.iso. Jedna uwaga. Jeżeli gra jest standardowo w WAVE 1 lub 2, to nie musisz jej patchować, będą działać normalnie, ponieważ 1.6 czyta WAVE od 1 do 3 włącznie. Pozdrawiam

    Jednak jeżeli masz 1.5, to Activate.iso nie zadziała.

    Swoją drogą WAVE Modern Warfare możesz sprawdzić właśnie w 360 Waves Patcher ;]
     
  7. Astin

    Astin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tym, że Modern Warfare 2 jest już wypalone na płytę oraz nie posiadam iso na komputerze, a z tego co widzę w Waves Patcherze jest tylko wzmianka o ISO :). Słyszałem o activate.iso ale nie jestem pewny wersji czy to 1.51 czy 1.60 ;). To że czyta WAVE 3 odczytałem bodajże po Fifie 2010 ;).

    Edit. Oraz czy w razie co 1.51 odczyta WAVE 3 ;)?
     
  8. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Z tego co wyczytałem 1.51 też czyta WAVE 3. Więc najlepszym rozwiązaniem będzie chyba nagranie tego Activate.iso. Jeżeli ci zadziała, to znaczy, że masz Ixtreme 1.6. O ile chcesz się dowiedzieć jaką masz przeróbkę ;)
    Trzymaj link:
    http://xboxforum.pl/iso-f31/activate-iso-jak-dziala-26979.html

    A abgxem też chyba sprawdzisz WAVE, ale z tego co kojarzę, to musisz w opcjach wyłączyć dostęp do internetu, czy coś takiego, tutaj nie jestem pewien.
     
  9. Astin

    Astin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Activate.iso działa jak natura chciała ! Ogromne dzięki!
     
Wczytywanie...

Poleć forum