1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tekstury HD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rafalk15, Luty 24, 2014.

  1. rafalk15

    rafalk15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam od nie dawna mam rgh na swojej konsoli i mam pytanie odnośnie tekstur hd. Otóż pobrałem ostatnio bf3 i natknąłem się ostatnio na tym forum o teksturach hd. Wiem ,że w dvd 1 są tekstury hd trzeba ją przerobić na xex wyciąć zawartość folderu content i na dysk wrzucić a drugą płytę do god i też na dysk. Moje pytanie brzmi czy jak wrzucę tekstury hd jak dlc do takiej ścieżki hdd/content/0000000000000000/Title ID gry/00000002/i tu plik z teksturami hd , to czy będzie to dobrze działać ? Wiem również ,że trzeba odblokować programem xm360 .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie tak.
    \\
    Odblokowywać w xm360 nie zawsze trzeba... czasem jest drm free.
     
    1 osoba to lubi.
  4. rafalk15

    rafalk15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje bardzo za odpowiedź, a moje pytanie jeszcze czy cały folder content czy tylko folder(y) zawarte w nim trzeba skopiować ?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak ci będzie wygodniej, bo jeżeli skopiujesz cały content i wrzucisz do głównego katalogu to się to tak jakby "uzupełni" i będzie wrzucone poprawnie. (Oczywiście podfoldery muszą być poprawne czyli 16zer\title id\00000002\)
     
  6. rafalk15

    rafalk15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak będzie ścieżka hdd/content/0000000000000000/Title ID gry/00000002/content LUB hdd/content/0000000000000000/Title ID gry/00000002/i folder(y) z content, to i tak i tak będzie działać ?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie. Ścieżka musi być taka:
    Content \ 16 zer \ title id \ 00000002 \ tutaj tekstury

    Chodziło mi o to, że jak masz np. na pulpicie folder "Content" a w nim 16zer\title id gry\00000002 to możesz wrzucić go do głównego katalogu na dysku twardym.
     
  8. rafalk15

    rafalk15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha już rozumiem (tak myślę :biggrin:) czyli jak wrzucę folder(y) zawarte w content do ścieżki hdd1/content/0000000000000000/Title ID gry/00000002/ ,to będzie dobrze ?
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ehh.. najlepiej będzie jak wrzucisz sobie folder o nazwie Title ID do content\16zer.
     
  10. rafalk15

    rafalk15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra ostatnie pytanie zgaduje ,że odpowiedź jest banalnie prosta i oczywista ale kto pyta nie błądzi jak to mówią :lemo:. Więc jak są inne gry pokroju gta V czy bf 4 lub inne co wymagają tekstur HD to robię z nimi tak samo ,że wycinam zawartość content i wrzucam w taki sam sposób z bf 3 ?
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  12. rafalk15

    rafalk15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK dzięki za pomoc jakby mi coś nie działało lub będę miał problem z grą wtedy jeszcze napisze jakby co.
     
  13. rafalk15

    rafalk15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam żeby nie zakładać nowego postu mam pytanie otóż zrobiłem bf 3 tak jak było napisane i działa wspaniale nie ma żadnych błędów itp a moje pytanie dotyczy dlc. W takiej ścieżce mam pliki hd hdd1/content/0000000000000000/Title ID gry/00000002/i tu plik z teksturami hd ,a gra jest w ścieżce hdd1/GRY/i tu gra i chciałbym wiedzieć czy jak wrzucę pliki dlc do tej ścieżki hdd1/content/0000000000000000/Title ID gry/00000002/i tu plik z teksturami hd ,tam gdzie znajdują się pliki hd to dlc będzie działać czy muszę tworzyć oddzielną taką ścieżkę na dlc hdd1/content/0000000000000000/Title ID gry/00000002/i tu plik z dlc ?
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Będzie działać... wrzuć tam gdzie tekstury HD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum