1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tekstury

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez Szymon.k, Marzec 15, 2014.

  1. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Słabej jakości tekstury

    Siemka.
    Mam taki problem, ponieważ wczoraj dostałem drugą płytę z gta v więc mogłem sobie już zainstalować. Lecz niestety nie miałem na czym, więc dzisiaj udałem się do sklepu po pendriva 16gb adata 3.0 . Przychodze do domu, formatuje, instaluje wszystko ok lecz teraz taki problem:
    Tekstury są lekko rozmazane po prostu są słabej jakości, nie wiem jak to napisać szczegółowo ale myślę że dobrze napisałem. Po prostu samochody i w ogóle wszystko z trochę dala jest takie nie czyste, lekko rozmazane. Nie wiem czy to wina tego że jest to nagrane na pendrive czy też coś jest nie tak.
    Przypuszczam też fakt tego że tak powinno być lecz szybciej grałem u kuzyna i nie przypominam sobie żeby takie coś było.
    Wina telewizora- wątpie, plazma która ma nie cały rok. Konsola nowa slim e.
    Mam podłączony kabel HDMI jeden z najlepszych, 1080p. także nie mam pojęcia co z tym jest.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @
    Mam jeszcze takie pytanie, gdzie wpisać kod atomic ?
     
  4. CzeskiFilm

    CzeskiFilm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Po pierwsze ustaw 720p bo gra 1080p nie obsługuje,gta 5 ogólnie kuleje graficznie,ja się wsciekam na krawędzie i migotanie.Na 32 calach gra lepiej u mnie wygląda niż na 46 ;/
     
    1 osoba to lubi.
  5. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobra można powiedzieć że jest to już rozwiązane, jest to wina telewizora. Przetestowałem na innym i bez porównania... Gta nie jest takie złe pod względem graficznym jak podłączyłem pod inny telewizor. Można ogólnie zamknąć ale niech ktoś mi powie gdzie wpisać ten kod atomic?
     
  6. CzeskiFilm

    CzeskiFilm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak można wiedzieć na jakim tv miałeś lepiej, a na jakim gorzej? Model, ile cali
     
    1 osoba to lubi.
  7. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Możesz to zrobić przez konsolę lub stronę. Nie mam konsoli w pobliżu, jednak na stronie xbl jest coś takiego jak "zrealizuj kod" i tam możesz wpisać.

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  8. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki, zachwile zobaczę czy mi się ten kod atomic pobierze.
    Co do odpowiedzi 2 krotnej wyżej, szczerze sam nie wiem jakie to są modele dokładnie, jeden wiem że to LG 38 cali a drugi to sharp 46 lub 48 cali.

    @edit:
    Wpisałem na stronie xbox.pl ten kod, pisało że sterowiec jest już mój czy coś takiego podobnego. Fajnie, cieszę się. Włączam konsole, podłączam się pod xbl, włączam gta i nic, nic nie ma. Co mam zrobić?

    Nikt mi nie może pomóc nawet w tym co zrobić z tym kodem atomic?

    Dobra ale niestety problem powrócił, pisałem że jest dobrze na tym jednym telewizorze ale jednak się trochę myliłem, ponieważ:
    -Na telewizorze LG 38 cali, tekstury są nie wyraźne - tak jak by grał na słabym komputerze i na niskich wymaganiach w gta iv. Może przesadziłem ale chociaż gps na lewym dolnym rogu to widać, ponieważ jak wyznaczam trase to ta trasa jest taka zygzakowata nie jest po prostu prosta. Chodzi o to że ten pasek jest nie równy i ma takie zygzaki.
    -Sharp 48 cali, tutaj wszystko można powiedzieć jest ok lecz jak jadę, idę bądź obracam kamerą wszystko staje się rozmazane. Problem występuje tutaj również z tym gps'em
    -Samsung 50cali tu występują takie same problemu jak na LG.

    Pomoże ktoś?

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj

     
  9. CzeskiFilm

    CzeskiFilm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Chyba z pozycji telefonu aktywuje się sterowiec

    Trochę poczytałem w necie i gta 5 jest właśnie takie,,krawędziowanie, brak AA, u mnie gta wygląda lepiej na 32 calach niż na 46
     
    1 osoba to lubi.
  10. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie mogę właśnie tego zrobić z pozycji telefonu.

    No ale nie da się tego jakoś naprawić? Grać na 720p czy na 1080p ?
    Nie mówcie że nie odczytuje 1080p ponieważ na pudełku pisze że 1080p odczytuje .
     
  11. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W kontaktach masz numer do Atomic, chyba "sterowiec".

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  12. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie mam tego numeru ;/
    Yyy, słyszałem ze musi się ten atomic pobrać lecz mi się nic nie pobierało o.o na xbox.pl wpisałem ten kod, wyskoczyło coś tam o atomicu że jest poprawny itp. Ale dalej nic nie ma ;/ nie wiem co zrobić
     
  13. Lera1n

    Lera1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    90
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Daleko
    Najlepiej jakbyś jakieś zdjęcie/film zrobił bo szczerze nie wiem skąd wszyscy mają te problemy z teksturami. Może to jednak wasze wygórowane wymagania odnośnie gry która wyciska poty z 8letniej konsoli? U mnie jest wszystko ok, jedynym problemem na 42 calowym tv są krawędzie obiektów ale w niczym to nie przeszkadza.

    A porównanie grafy z gta4 jest lekko przesadzone. Gta4 jest ciemna, mroczna, jakbym biegał caly czas w nocy, 5 za to jest słoneczna jak na LA przystało :p
     
  14. CzeskiFilm

    CzeskiFilm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Fakt najbardziej widoczne jest krawędziowanie i migotanie krawędzi, na większym tv u mnie efekt ten jest bardziej widoczny
     
  15. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Lera1n mam najnowszą wersje konsoli xbox 360 która jest z 2013 r. Nie wymagam od gta dużo ale chodzi o to że jak oglądam filmiki na yt w jakości 1080p to lepiej wygląda niż u mnie na żywo..
     
Wczytywanie...

Poleć forum