1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizna a regiony i konto Gold

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Strus, Grudzień 15, 2011.

  1. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ponieważ czytałem że można poodlądać nieco TV na boxie to postanowiłem spróbować. Mam obecnie konto Silver. Mieszkam w UK więc region jest ustawiony na UK. Niestety w menu nie mam żadnej opcji umożliwiającej oglądanie TV. Czytałem że niektóre kanały powinny być dostępne nawet na kontach Silver. U mnie nie ma nawet takiej opcji w menu :(
    Zamierzam wykupić konto Gold i teraz 2 pytania:

    1 - czy ma znaczenie gdzie je wykupię ? Tzn czy kupię je w PL czy w UK ?
    2 - czy po zmianie konta pojawi się opcja TV czy ja po prostu czegoś nie wiem ?

    Bardzo proszę o podpowiedzi ponieważ w temacie usług na konsoli konta Gold jestem zielony jak liście latem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    1) na koncie pl raczej to nie będzie działać
    2) zapewne do dojdzie nie orietuje się czy to działa już wiecęj info będzie na xbox.com
    3)ms napewno będzie chciał za to gold jako wymagania
     
  4. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wybacz ale kompletnie nic nie zrozumiałem z tego napisałeś. Poza punktem 1 i to też nie do końca. Ja nawet nie wiem czy konto mam PL czy UK. Konto na konsoli zakładałem w UK, z konsolą podpiętą pod UK neta. Możecie mi wyjaśnić jakie mam konto i jak to sprawdzić ?
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    na region polski to raczej chyba narazie nie będzie działać. taki masz region ustawiony jaki język w dashu
     
  6. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jako region w opcjach pokazuje mi Wielką Brytanię. Język polski
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to taki masz region. jesli chodzi o tv to powino na live ci się jakąś ikonka odnośnie tego pojawić lub być, ale raczej na xbox.com będzie więcej info
     
  8. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy ma znaczenie czy kupię konto Gold np na allegro albo w Vobisie w Polsce czy w UK ?
     
  9. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie ma znaczenia gdzie, byle było na region który masz konto .bo nie wszystkie są na wszystkie regiony. i poczytaj czy ta usługa działa a póżniej golda kupuj:)
     
  10. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli przed zakupem najlepiej zapytać sprzedawcy czy dane konto będzie działać w UK, tak ? W sumie dzisiaj dostałem maila że teraz świątecznie konto Gold jest za 135zł więc czy jeśli skorzystam z tej oferty to konto będzie działać w UK czy też niekoniecznie i lepiej się upewnić ?
     
  11. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    najlepiej , kiedyś w euro rtv chciałem kupić to na to pytanie nie umieli mi odpowiedzieć.jak kupisz z live to napewno będzie działać. na allegro pisze np na jakie regiony działa i można spytać sprzedawce.
     
  12. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No i znowu się pogubiłem...... Na konsoli jak wół że region to Wielka Brytania a na stronie xbox-live że Polska.....
     
  13. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już wiem :) Region mam PL ale ustawienia regionalne mam na UK jako że konsola używana w UK. Także chyba mam jasność - mam definitywnie konsolę w regionie Polska. Rozumiem więc że podlinkowany wyżej przykłąd Golda się sprawdzi
     
Wczytywanie...

Poleć forum