1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor HD READY 1080p

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez The_Human, Październik 30, 2010.

  1. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    Ostatnio kupilem sobie Panasonica 42", ktory posiada HD READY. W opcjach konsoli mam mozliwosc ustawienia rozdzielczosci ekranu 1080p. czy to mozliwe,zeby ekran hd ready odtwarzal obraz w tak wysokiej rozdzielczosci?z tego co wiem 1080p to FULL HD, a zawsze myslalem ze HD READY to 720p max.

    @ przy zmianie rozdzielczosci, telewizor wyswietla informację, ze gram w 1080p.

    @btw tez sie wam czasami tnie przy grze 1080p?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    1080p odpalisz, powinien byc brzydszy obraz niz na 720p.
     
  4. Sagajx

    Sagajx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mi nie tnie przy 1080p
     
  5. Akindusx

    Akindusx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja tez gralem u siebie na tv LG 32 z hd ready na rozdzialce 1080p poki kabel vga nie przyszedl i wszystko piekne smigalo, zero scinek.
     
  6. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    kurde ludzie. to tak jakbyscie ustawili sobie glosnosc na 1000db w glosnikach ktore maksymalnie graja na 100. pomyslcie logicznie. jakby wam telewizor odpalal 1080p to nie bylby chyba oznaczony jako hd ready nie? najlepiej ustaw na sugerowana rozdzielczosc albo na 720p jesli masz hd ready.
     
  7. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    a nie lepiej na 1080p nastawić skoro masz tv 42'. ja mam 32' i różnicy w hd a full hd nie widzę i nastawiłem na hd;) nastaw na hd bo przy tv większym niż 32' to już powinieneś na full hd nastawić.
     
  8. tomaszek007

    tomaszek007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
  9. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    ale on NIE MA TV FULL HD!
     
  10. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Jak sie posiada telewizor HD Ready to można ustawić rozdziałke 1080i a nie p. prawidłowa rozdzielczość dla Twojego tv to oczywiście 720p :)
     
  11. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    to nastaw na 720p i git
     
  12. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    daj 1080 i daj xbox automatycznie będzie zbijał do 720 więc nie ma różnicy .
     
  13. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    kolego mam zdjecie zalaczyc?

    gra tnie sie w FC2 na 1080p. chociaz sam nie wiem czy gra dziala w tej rozdzialce
    \\a tu cytat z wiki
    pecjalnie dla odbiorników telewizyjnych zaprojektowano podobne logo HD TV - urządzenie, aby je otrzymać, musi spełniać takie same wymagania, jak dla otrzymania logo HD ready. 30 sierpnia 2007 roku organizacja EICTA zaprezentowała dwa nowe logo, które mogą być umieszczane na produktach spełniających odpowiednie kryteria:

    * HD ready 1080p - przeznaczone dla urządzeń (w tym dla telewizorów plazmowych i LCD), które mogą odbierać, przetwarzać i wyświetlać sygnał wysokiej rozdzielczości w trybie 1080p
    * HD TV 1080p - tak jak poprzednio, przeznaczone wyłącznie dla odbiorników telewizyjnych
     
Wczytywanie...

Poleć forum