1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor i HMDI problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TailorPL, Lipiec 21, 2011.

  1. TailorPL

    TailorPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam
    Mam XBOXa z HDMI, do tej pory grałem na oryginalnym kablu AV. Dzisiaj dokupiłem sobie kabel HDMI jednak po podłączeniu do telewizora pokazuje mi się "Tryb niedostępny" (komunikat z telewizora). Zmieniałem w konsoli rozdzielczość na różne ustawienia jednak nadal nie ma obrazu. Dodam że telewizor to Samsung "19 bez full HD (HD Ready), który jest bardzo wybredny jeśli chodzi o rozdzielczości (głównie częstotliwość odświeżania). I tu pytanie czy da sie coś z tym zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TailorPL

    TailorPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Próbowałem wszelkich kombinacji i nic
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli masz czarny ekran po podłączeniu hdmi i xbox nie wyświetla obrazu, to uwalony kabel. Dla pewności możesz sprawdzić go na innym sprzęcie, jeśli masz taką możliwość.
     
  5. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Może też być uszkodzone gniazdo hdmi w konsoli...
     
  6. TailorPL

    TailorPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Gniazdo chyba będzie sprawne bo jak konsola jest wyłączona to pisze "Sprawdź kabel sygnałowy" a jak włącze to "Tryb niedostepny". Czyli jakiś tam sygnał łapie
     
  7. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Niekoniecznie. Miałem dwie konsole z uszkodzonymi Hdmi. Nawet załączały Tv. Ustawiały odpowiednią rozdzielczość a obrazu i dzwięku zero...
     
  8. TailorPL

    TailorPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Czyli kasa na kabel poszła w bloto...
    Jak na złość nie mam innych urządzeń HDMI żeby to wszystko potestować ;/

    Chyba że można to sprawdzić w inny sposób?
     
Wczytywanie...

Poleć forum