1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor LCD 4 letni - a obraz

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawid320, Maj 31, 2010.

  1. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdy zakupilem XBOX-a podlaczony od razu byl do telewizora LCD 32 bodajze calowego, dokladnie taki jak ten: http://www.anunturidinbuzau.ro/poze/294a.jpg po jakis 2 tyg kupilem kabel VGA i gram na monitorze. Po jakims dluzszym czasie chcialem se zagrac w fife na TV. Wiec podlaczylem kablem AV wszystko. Tylko dziwne, ze wszystko jest takie rozmazane... nie oczekuje jakiejs mega jakosci, ale to, ze tak rozmazane napisy są i wgl to normalne? Nie pamietam jak bylo na poczatku tez.

    Telewizor ma z 4 lata, nie jest jakis nijaki, czy to normalne, ze taka lipna jakosc..?

    PS:Gdzies na necie byla nawet recenzja XBOX-a i byl użyty moj telewizor i monitor jakis - byla to polska recenzja, ale nie moge znalezc..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kubakutno

    kubakutno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KUTNO
    Jest na pewno słabsza jakoś rozmycie jest normalne przynajmniej ja na swoim sprzęcie tak miałem tylko że wszystko zależy od poziomu tego rozmycia jak nic nie widać to znaczy że coś napewno jest nie tak być może z kablem bądź też z wejściem przy TV
     
  4. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm, no tak, ale z tego co pamietam - to przy 30 calach jak chcialem zagrac w fife 10, to b. nie wyrazni byli pilkarze... i to ni ebylo troche, czy tam bardziej niz troche ino w sumie bardzo - tylok teraz rozkminiam, czy przypadkiem nie zostawilem rozdzielczosci zlej.
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Bo podpiales zwyklym kablem av-analogowym. Podepnij na HDMI (jezeli ten telwizor ma) i bedzie git.

    Ps. To napewno LCD?
     
  6. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Zmień rozdzielczość w menu.
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ale on podlaczyl kablem AV, a tam nie zmieni rozdzielczosci. Kup inny kabel, albo jezeli masz d-sub w tv to podepnij kablem VGA.
     
  9. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Tyle, że z info z internetu telewizor z 1 linku jest CRT a nie LCD ;)

    A jeśli podpiąłeś pod telewizor lcd konsolę kablem composite to się nie dziw, że wszystko jest rozmazane - obraz jest w 480p. Musisz zmienić kabel na inny-hdmi/dvi czy component.
     
  10. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm to ja mam telewizor CRT.. ;D więc kupić kabel component i powinno byc znacznie lepiej.? Bo innych opcji nie widze, gdyz ten TV nie ma zbytnio jakis wejsc, zeby podpiac inne kable..
     
  11. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Component nic nie da - Twój telewizor nie obsługuje takich rozdzielczości, poza tym jak to CRT to pewnie nie masz takiego wejścia. Jedyna nadzieja to normalny kabel euro (nie przejściówka) albo nowy tv.
     
Wczytywanie...

Poleć forum