1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor LCD , jakość obrazu, jak uzyskać najlepszą jakość

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez m_g, Wrzesień 1, 2010.

  1. m_g

    m_g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam Telewizor Philips FlatTV 21 cali . Telewizor ma wyjścia DVI, Eurozłącze i Czincze.


    W zestawie z XBOX360 ELITE dostałem euro złączkę i kabel do XBOX który ma 3 czincze(nie wiem jak to się piszę). No i to co mnie załamuje to jakość obrazu np w grze Forza 3 motorsport. Obraz nie ostry taki jakiś bezpłciowy np literek nie przeczytam jak się wyświetlają jakieś ciekawostki czy coś. Dodam że obraz jest dużo lepszy kiedy robię obraz Panoramiczny na TV ale wtedy ucina mi trochę obrazu.

    I teraz moje pytanie czy nie lepiej by było kupić kabel DVI-HDMI i konsolę przez to podłączyć ?? Czy obraz będzie lepszy??. Dodam że w opcjach telewizora mogę wybrać EXIT1-> euro złączę , AV 1-> chincze no i HD-> czyli pewnie DVI ?? i doradźcie mi co lepsze itp ;>:D:D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    Najlepsze oczywiscie bedzie DVI. Jest to to samo co HDMI lecz nie przesyła dźwięku. Więc jeśli masz zamiar kupić przejściówkę DVI-HDMI nie będzie dźwieku. Musisz go poprowadzić przez osobny kabel np. composite czyli te czincze co dostałeś w zestawie. Niestety trzeba rozebrać wtyczkę od kabla comosite, bo nie zmiesci się z jednocześnie wpiętym HDMI. Gdzieś na forum był dokładny poradnik, poszukaj
     
  4. angelares

    angelares Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    1. Na tych trzech czinczach przez euro masz przelacznik TV/HDTV - jak masz ustawiony?
    2. Na DVI-HDMI bedziesz mial najlepszy obraz.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    lol na tych 3 chinchach nie bedzie przeklacznika bo to nie ten rodzaj kabla, nigdy ich nie rozroznialem ale wiem ze ten z 3 to ten gorszy i on nie obsluguje hdtv wiec jak nie wiesz to nie rob balaganu
     
  6. m_g

    m_g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wam :D to jadę po kabel HDMI DVI -> mam pytanko tylko jaki kupić, jakiś lepsiejszy czy zwykły normalny :D. Jaki przełącznik , tam żadnego przełącznika nie ma :)
     
  7. Wincent

    Wincent Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kup tanszy, bedzie dzialac tak samo.
     
  8. m_g

    m_g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz wiem co to OBRAZ , JESTEM W SZOKU ,SZCZĘKĘ ZBIERAM Z PODŁOGI , szok wogóle ah oh i ah :D aaaaaa DZIĘKUJE WAM :D tak długo sie męczyłem teraz to już mam nareszcie cud miód i malina :)

    I jeszcze pytanie :D
    jak teraz odzyskać dźwięk :D
    rozebrałem kabel od XBOX ten od zestawu podłączyłem cinche i dźwięku nie ma ;D
    co teraz zrobić??

    No to już mam :D DZIAŁA WSZYSTKO PIĘKNIE :D:yeye::yeye::yeye::yeye::yeye:

    a mianowice wziąłem swoją wierzę podpiąłem pod nią chincze od X ,A TEN GŁÓWNY KABEL OD X ROZEBRAŁEM i gra muzyka i mam dźwięk i mam obraz :yeye::yeye:

    //Gryzek Nie pisz post pod postem(x3). Używaj opcji "Edytuj".
     
  9. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
  10. m_g

    m_g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poradziłem sobie bez przejściówek i innych wynalazków :D
     
  11. qqryx

    qqryx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja dołącze się do pytania,z tym że ja posiadam starego LCD 32 cale i nie posiada on wejscia HDMI natomiast posiada wejscie VGA stąd moje pytanie czy zakupic
    -kabel VGA do xbox360
    czy moze:
    -kabel HDMI -> DVI + adapter na VGA

    czy ta druga opcja ruszy oraz czy wogole na ktoryms z tych kabli bedzie lepsza jakosc niz na zwyklym "czinczu" ?
     
  12. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    kup kabel VGA - ale jakiś dobry, najlepiej od microsoftu

    a i jakość będzie o wieeeele wiele lepsza :)
     
  13. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    HDMI/DVI to przesyl cyfrowy, a jak twoj TV niema HDMI tzn ze niema HDCP i nie odpalisz obrazu przez kabel DVI/HDMI.

    Kup kabel VGA od MS jakosc bedzie nawet lepsza niz na HDMI bo mniejsze nasycenie czerni i kolory jak na PC.

    P.S. Masz podlaczonego X'a kablem chinch component (5 wtyczek) czy kablem chinch composite (3 wtyczki)?
    Jak masz component'em (5 wtyczek) to obraz na VGA nie bedzie duzo lepszy, aczkolwiek spotkalem sie z takim przypadkiem ze X byl podlaczony kablem (oryginalnym od MS!) component do TV i obraz wygladal jak "sraka" - wyblakle kolory; pod kablem VGA byla rewelacja.
    Tak czy owak jesli chcesz uzyskac najlepsza jakosc obrazu na swoim TV kup kabel VGA ale tylko od oryginalny od MS.
     
  14. qqryx

    qqryx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    composit i tak jak u kolegi wyżej grając w Forze nie da się wszystkiego odczytać...

    PS. Duża różnica miedzy kablem standardowym a tym od Microsoftu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum