1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zi0oom, Czerwiec 4, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam xO arcade z HDMI, do tego kabelek VGA + przejsciowke na DVI-I (tylko takie wejscie cyfrowe mam w telewizorze). Gdy podlacze konsole do TV przez ten kabel to nie mam obrazu, dzwiek jest, ale obrazu nie wyswietla. Myslalem, ze to wina rozdzielczosci, i zgodnie z tym poradnikiem zmienilem rozdzielczosc na 640x480, lecz obrazu nie mam dalej. Uzywam sprawdzonego kabla VGA na innej konsoli. Kabel composite wyswietla wszystko tak jak powinien. Czy ktos ma jakis pomysl ? Czy to wina mojego TV ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    podłącz zwykłym kablem(tym co masz w zestawie) x'a do telewizorka ustaw na kablu tv potem w dashboardzie przestaw sobie na 720p podłącz ten kabel co chcesz i powinno być ok .
     
  4. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    jak w dashbordzie "przestawic na 720p" ?
     
  5. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Wejdz w System --> ustawienia konsoli --> ustawienia HDTV i tam można zmieniać z 480p na więcej mniemam że nie masz tv z full hd więc ustaw 720p wtedy powinien Ci się wyświetlać obraz .
     
  6. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    problem w tym, ze gdy jestem podpiety normalnym kablem chinch do tv, to "ustawienia HD" mam nieaktywne. Gdy podpinam sie kablem VGA, to na czuja wchodzac w menu wiem, ze teraz "ustawienia HD" sa aktywne, poniewaz słysze dzwieki i orientuje sie gdzie jestem. Mozesz mi zrobic screena z Twojego iksa jak wyglada menu "ustawien HD", lub napisac jak ustawic 720p tak jakby "nie patrzac na ekran" ?

    added :

    czyli wyglada na to, ze musze wybrac jedną z tych rozdzielczosci, mam telewizor z hd ready, wiec wydaje mi sie, ze musi to byc 1360 x 768. Problem to, ze nie wiem ktora to opcja, i nie mam jak tego wybrac, bo nic mi nie wyswietla.. Nie mam problemu z dostaniem sie do System -> ustawienia konsoli -> ustawienia HDTV. Nie wiem co wybrac dalej, ktora pozycja to 1360 x 768 ? druga od dołu ?
     
  7. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Sa tylko cztery do wyboru: 480p, 720p, 1080i i 1080p, innych nie ma.
    Pisales, ze podlaczasz kablem VGA. Moze ustaw w telewizorze zrodlo PC, nie wybieraj HDMI bo takiego polaczenia nie masz (nie wiem czy takie wybierasz, ale wszystko jest mozliwe). Bo gniazdo VGA w telewizorze sluzy do podlaczenia PC (LCD jako monitor). Wiec teoretycznie powinno Ci dzialac (skoro tym samym kablem da rade podpiac x'a pod monitor czy to CRT czy to LCD).
     
  8. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    nie wybieram ani PC ani HDMi. W telewizorze mam jedynie wejscie DVI-I, i nie mam wyboru miedzy pc a hdmi. Korzystam z Kabla VGA podpietego do przejsciowki DVI-I a przejsciowke z kablem wtykam do telewizora. Wlaczam AV, dzwiek leci, nie ma obrazu. Dodatkowo w instrukcji napisane jest, "DVI-I with HDCP". Wiec chyba wszystko robie w porzadku. Moze jednak trzeba przelaczyc jakos AV na DVI-I ?

    Pisales, ze w "Ustawienia HDTV" sa cztery opcje : 480p, 720p, 1080i i 1080p.
    U mnie jest ich osiem (sprawdzilem po dzwiekach) i jestem pewien, ze są to rozdzielczosci, kolejno : 640 x 480, 848 x 480, 1204 x 720, 1280 x 720, 1280 x 768, 1280 x 1024, 1360 x 768, and 1920 x 1080.
     
  9. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Skoro slyszysz dzwiek to jednak na "dobrym kanale" siedzisz. Moze wypróbuj kazda, jak wiesz, jesli nie zatwierdzisz, a obrazu nie bedzie, to po paru sekundach wroci do poprzedniej i tak w kółko, a dojdziesz to wlasciwej . ;) A wlasnie, czy przy koncowce tego kabla, ktorego podpinasz do XBOX'a nie masz czasem jakiegos przelacznika? Podaj moze jakiegos linka do tego kabelka.
     
  10. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    nie ma zadnego przelacznika. To zwykla przejsciowka z VGA na DVI-I. Wyglada to tak

    [​IMG]

    Mowisz, ze mam sprawdzac wszystkie po kolei ?
    Czy po wybraniu danej rozdzielczosci trzeba potwierdzac wybor "tak" lub "nie" ?
    Zaczynam sie martwic, ze to cos z telewizorem.
     
  11. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Nie chodzi mi o koncowke, ktora podpinasz do telewizora, ale koncowke, ktora podpinasz do xboxa, nie ma tam przelacznika? Co do wybierania, to po najechaniu (slyszysz dzwiek) daj A, pozniej juz nic nie rob przez jakies 20 sekund i wroci do poprzedniej. Pozniej znowu zjedz jedno nizej i rob tak, az zaskoczy. Chociaz wydaje mi sie, ze musisz miec przelacznik PRZY WTYKU DO X'a, nie do TV (gdzie podpinasz przejsciowke).

    Poza tym prosilem o linak do KABLA, nie do przejsciowy. ;) Masz?

    Edit:

    masz kabel VGA i musi byc przelacznik, popatrz na obrazek:

    [​IMG]
     
  12. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    to ten kabelek.
    Jestem teraz w szkole, jak wroce do domu, to sprawdze, czy jest przelacznik :]
     
  13. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Musi byc. Daj znac, czy jak przelaczyles to wyswietlilo w koncu obraz. ;p
     
  14. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Nie mam takiego przelacznika :S. Kabel jest pozyczony od kumpla, i u niego działa.
    Do czego sluzy ten przelacznik ? tzn. przelacza z czego - na co ?
     
  15. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Moze po prostu ta cala przejciowka jest felerna... Ja juz nic nie poradze, nie wiem gdzie lezy problem. Probowales przestawiac te rozdzielczosci? Jak nic nie pomoze to kup sobie kabel HDMI i po problemie.
     
  16. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    jedyne wejscie cyfrowe jakie mam w telewizorze, to wejscie DVI-I ... nie mam wejscia HDMI, sa co prawda przejsciowki z HDMI na DVI-I...
    Z przejsciowka jest wszystko ok, mam dwie i na obu jest to samo.

    Added :

    Juz chyba wiem w czym problem. Moj telewizor nie ma D-Sub'a, a ja miałem Taki kabel (VGA D-SUB), jesli kupie Ten kabel (VGA HD AV), to wszystko powinno dobrze działac, dobrze myślę ?
     
  17. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Jaki masz telewizor? Rozumiem, ze ma cinche/euro, a ma componenta moze? Poza tym piszesz, ze nie ma d-sub'a, wiec jak to podpinales? W ogole co to za tivik?!
     
  18. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    to ten telewizor. Pomylilem sie, jesli ma DVI-I, to DVI-I ma w sobie D-SUB'a.
    Kupilem Kabel HDMI-DVI i podlaczylem do xboxa przez ten kabel. Nie ruszylo.
    Vga powinien dzialac, nie dziala
    Hdmi-dvi powinien dzialac, nie dziala
    Component powinien byc, nie ma.
    Mam uszkodzony telewizor ?
     
  19. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Albo konsola, testowałeś na innym TV?
     
  20. zi0oom

    zi0oom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    To zadne z tych
    wszystko było sprawne
    i kabel, i konsola i telewizor i przejsciowka.
    przyczyna był ...
    pilot.
    mam nieoryginalny pilot, i nie moglem przelaczyc sie z AV na VGA lub na HD. poszperalem w ustawieniach uniwerslanego pilota, us,awilem go. podlaczylem kabel, przelaczylem na VGA wlaczylem iksa i tv i, bingo, trybi az milo.
    Z gory przepraszam, za taki bajzel i burdel, ale bez was bym sobie nie poradzil.
    Dziekowka!
     
  21. Raikoh

    Raikoh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    274
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Telewizor nie wyswietla obrazu na kablu VGA

    Mysle ze to moze pomoc, czemu - sam juz wyciagnales wnioski.
    Aczkolwiek biorac pod uwage to ze uzywasz przejsciowki nie daje pewnorci.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum