1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor SD czy monitor

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez Michal27888, Maj 29, 2013.

  1. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam.
    Pod co lepiej podpiąć x360 pod telewizor sd 25 cali czy monitor 17?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Lepiej pod monitor niż jakikolwiek TV SD.
     
  4. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    No bo chodzi mi o te napisy są tak małe że nie mogę się doczytać czy na monitorze będą wieksze?
     
  5. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Podłączając pod monitor przez hdmi masz cyfrowy obraz, czyli wyraźniejszy i ładniejszy. Na TV będzie większy, ale zamazany, więc i tak napisów nie odczytasz z daleka.
     
  6. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dodanie, koledzy dobrze piszą.

    Wysłane z Galaxy S4 za pomocą Tapatalk 2

    Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
  7. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Ja mam podłączenie VGA i chciałbym się zapytac jaka będzie jakość?
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na VGA i monitorze i tak będzie obraz dużo ostrzejszy niż na TV SD
     
  9. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    ok.
    A da się jakoś podłączyć x360 i komputer do jednego monitora?
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No zależy jaki masz monitor, ile ma wejść z tyłu ??
    Ja np. u siebie mam 2 wejścia : 1.VGA , 2.DVI
     
  11. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Ja mam tak samo jak ty 2 wejscia 1.VGA, 2.DVI.
     
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to żaden problem podłączyć klocka i PC, potem tylko wybierasz źródło w opcjach monitora ;) - wiem ,bo sam tak długo miałem podłączone.
     
  13. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    A jakiś poradnik jak to podłączyć i co trzeba dokupić?
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaki poradnik ??

    Kup:
    [​IMG]
    i podłącz do monitora

    Nie ukrywam,że przy kablach vga jest spora różnica w marce kabla, osobiście polecam org M$
    [​IMG]


    lub BIGBEN'a (z akcesoriami :) )
    [​IMG]
     
  15. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Tylko tyle?
    Ale będe też miał podłączony komputer?
    I pod które wejscie to wpiąć?
     
  16. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa

    po co ma kupować kabel VGA?? przecież lepiej kupic DVI i podlączyć xboxa HDMI->DVI pod monitor a PC standardowo pod VGA, bo jak podepnie xboxa pod VGA to z PC będą problemy
     
  17. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakim kablem masz podpięty komputer do monitora ? vga czy dvi ?
    Jeśli dvi to X'a podłącz przez VGA - tak ,tylko tyle
    Jeśli kopma masz na vga, to żeby podpiąc X'a kablem dvi, musisz dokupić taką przejściówkę z vga na dvi:
    [​IMG]
     
  18. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W monitorze masz jedno DVI-D i jedno D-SUB? Jak tak, to ja bym podłączył pod DVI-D xboxa bo będzie ładny cyfrowy przesył a kabel jakis tani bo w przypadku kabli cyfrowych nie ma większych roznic, a komputer pod d-sub
     
  19. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa

    a nie może kupić HDMI->DVI ?? po co mieszać z jakimiś przejściówkami...
     
  20. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No może, jasne, nie doczytałem w profilu ,że ma SLIM'a, nie byłem pewny czy ma HDMI w konsoli .

    Jakie problemy ?? - ja tak miałem bardzo długo odłączone i nie miałem żadnych problemów...
     
  21. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    monitor do komputera mam podłączony przez VGA. Więc jak mam wkońcu podpiąć tego xboxa?
     
Wczytywanie...

Poleć forum