1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez nike, Luty 5, 2009.

  1. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam Telewizor Sony 25 cali i z tyłu piszę u mnie 50MHZ czyli da się podpiąć xboxsa pod ten telewizor?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krystiantbg

    krystiantbg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tyłu to pewnie pisze ale nie 50MHz tylko 50Hz jest to częstotliwość zasilacza telewizora i prądu płynącego w naszych gniazdkach. To, że pisze 50Hz to nie znaczy, że takie masz odświeżanie telewizora. Podaj dokładny model telewizora to sprawdzimy ile ma Hz czy 50 czy może 100.
     
  4. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    wątpie aby było napisane tam '50MHZ', tylko raczej 50Hz. I mowa tutaj o napięciu sieci, a nie odświeżania telewizora. Więc podłącz.
     
  5. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  6. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    tak możesz spokojnie podłączyć konsolę, najlepszą jakość obrazu uzyskasz na nim prawdopodobnie przez kabel Euro RGB
     
  7. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    aha czyli prawdopodobnie obraz będzie lepszy niż na moniitorze LG Cali 17 CRT znaczy grafika itp bedzie na tym telewizorze lepsza tak?
     
  8. Dizzit

    Dizzit Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk/N-H
    Te 50Hz to na 100% jest odnośnie prądu, więc tym się nie martw. Lepiej podaj model TV, albo może posiadasz coś takiego co się zwie instrukcja obsługi, tam powinno być napisane.
    A tak swoją drogą to nawet jeśli masz 50MHz TV to i tak będzie Ci X działał, bo ja tak mam. Mam 50 i X'sie ustawiłem na 60 i hula.
     
  9. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a grafika jak tam na takim telewizorze dobra?
     
  10. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    grafika będzie lepsza na monitorze bo uzyskasz większą rozdzielczość za to na telewizorze masz większy obraz ,ja bym wolał monitor mimo że CRT,zależy z jakiej odległości bedziesz grał patrząc na ekran
     
  11. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    aha ale np jak uruchamiam otwarzacz dvd firmy Elemis to tak kurde zarąbiste kolory są to i w xboxsie tak powinno byc
     
  12. Dizzit

    Dizzit Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk/N-H
    Jeśli o mnie chodzi to nie mogę narzekać. Tak na prawdę to tej różnicy nie zauważysz ( w każdym bądź razie u siebie bo jakieś wielkie LCD, czy plazmy to może, ale nie jestem pewien.
     
  13. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale np jak grasz w gre to sie gra tak że kolory w grze zarąbiste są i aż chce sie grac jest tak na tym twoim telewizorze?
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nike czy ty jakis ulomny jestes????
     
  15. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    prosił cie ktoś żebyś pisał coś w tym temacie?
     
  16. Dizzit

    Dizzit Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk/N-H
    Nie no kolory są świetne. Najlepszy motyw był jak odpaliłem nową grę w fable II to w czasie tego filmiku zastanawiałem się czy to aby na pewno animacja.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak czytam twoje posty to nie moge sie powstrzymac
     
  18. nike

    nike Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli na TV też kolory bedę miał dobre na tym moim TV tak?
     
  19. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    O matko, kolory przecież w każdym telewizorze są dobre po kalibracji -,- Martw się o ostrość, wygląd tekstur, wygładzanie krawędzi i czytelność czcionek, bo z tym ostatnim jest najgorszej na tego typu TV. Nie wiem jak możesz porównywać film do gry. Odpal grę w rozdzielczości 640x480px na komputerze, a potem film o podobnej rozdzielczości na TV. Jak sądzisz, co będzie wyglądało lepiej? Gry na telewizorze SD wyglądają mniej więcej jak gry na PC w rozdzielczości 640x480px.
     
  20. Dizzit

    Dizzit Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk/N-H
    Wszystko jest OK, tylko czcionka jest za mała co jest spowodowane przekątną kineskopu 21' niestety nie działa dobrze na oczy :p
     
  21. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Ty chyba żartujesz. Czcionki na telewizorach SD są nieczytelne (w większości) i w cale nie chodzi tutaj o przekątną ekranu. Ja podpinając xboksa do monitora 17 calowego, widziałem z 3 metrów dobrze napisy, których na 29 calowym telewizorze SD nie widziałem z tej samej odległości, tj. widziałem, ale strasznie trudno było je odczytać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum