1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Telewizor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez notforsissies, Styczeń 27, 2011.

  1. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Przez jakiś czas będę musiał grać na starym telewizorze. Pamiętam, że jak grałem na nim na PlayStation 2, to w niektórych grach nie było koloru (telewizor nie obsługuje NTSC)<-- to chyba przez to...
    Teraz pytanie, czy na X'ie też będzie ten problem? Jeśli tak, to czy wymiana telewizora to jedyne rozwiązanie? Mam kupić Xbox'a ale jednak nie chciałbym grać bez koloru, a telewizor będę wymieniać dopiero za ok. pół roku... Może jakieś inne kable etc.?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Nie powinno być żadnego problemu. Xboxa 360 do tego tv podlaczysz kablem composite dołączynym do każdego zestawu z konsolą. Jeżeli kupisz xboxa w europie to będzie w systemie PAL a nie NTSC więc nie ma problemu. A tak na marginesie czerwony kolor w postach jest zarezerwowany dla moderatorów i administracji forum.
     
  4. Wojtaszek

    Wojtaszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słubice
    Z X360 nie ma takiego problemu. Jeśli tv ma euro złącze/Scart, to będzie bez problemu działać. Sam nie czasami u kumpla podłączamy do starego tv i działa normalnie.
     
  5. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie!
    I jak już założyłem temat to jest taka sprawa - Za miesiąc mam wymianę telefonu w plusie i zauważyłem ciekawą opcje. Moge przedłużyć z nimi umowę i zamiast wymiany telefonu wziąc Xboxa za 200 zł - Plus | sklep on-line
    Opłaca się?
    Ps. Sorry za ten czerwony kolor ;P
     
  6. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak myślicie opłaca się brać? :)
     
  7. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    nie opłaca się
    lepiej kup konsolę na allegro można wyrwać juz za ok 600-750 złotych
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    umowa na 24 miesiące? 24 x 79,95 = 1918,80 + 269,37 = 2188,17!!! XBOX SLIM 4GB jakieś 900zł. opłaca się??? myśli i licz
     
  9. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jesli placac taki abonament wydzwonic tyle min na full to sie oplaca bo i tak rozmawiasz przez tel wygadasz a konsola za 200zl a jak masz pracic 80zl miesiecznie tylko zeby miec xa za 200 to sie nie oplaca
     
  10. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tym, że teraz też płace abonament 80 zł, po prostu kończy mi się umowa i ją przedłużam. Jak się przedłuża umowę to można sobie wziąc telefon, albo własnie konsole. Telefon który brałem 2 lata temu przy przedłużaniu nie jest najgorszy (lg cookie) i jeszcze z 2 lata pociągnie, więc nie widze sensu brania nowego. Myślę, że się opłaca, bo abonament za komórke i tak będę płacić, więc jakbym kupił X z allegro to wyszłoby 24 x 79,95 = 1918,80 + 900 = 2800zł
     
  11. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie. Ja nie podpisuje z nimi umowy dla Xboxa. Jestem w plusie już z 6 lat, po prostu przy przedłużaniu umowy mogę wziąć za 200zł X'a i dlatego jednak sądzę, że się opłaca.
     
  12. urbek

    urbek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kobyłka
    A wracając do tematu to może lepiej podłączyć go do monitora ?? Obraz może i mniejszy (zależy jaki masz monitor) ale jakość niebo lepsza. Ja tak grałem zanim kupiłem plazmę.
     
  13. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oooo i tak zrobie! Tylko tam w zestawie jest wszystko co potrzebne do podłączenia go do monitora?
     
  14. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Musisz niestety kupić przejściówkę do monitora (bo Slim raczej jej nie ma w zestawie).Sam mam tak podłączone wszystko i gram na 19" i powiem jedno - mi osobiście to tak średnio pasuje. Monitor jest formatu 4:3 a nie 16:9, nie obsługuje fullhd i ma parę lat. Najlepiej kupic nowy monitor 24" fullhd, przejściówkę xbox-dvi (lub kabel hdmi jeśli monitor ma takie wejście) i sie cieszyć graniem. Monitor to wydatek około 600zł. Więc jeśli nie masz monitora 16:9 to ja bym zaczął zbierać kase...
     
  15. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Monitor jest wporządku. Czyli tylko tą przejściówke kupić?
     
  16. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Ja kupowałem Elita i był tylko kabel do podłączenia na czincz albo euro. Może w tym nowym jest coś więcej, ale szczerze w to wątpię. Tak więc jak mas w monitorze złącze HDMI to kupujesz kabel HDMI, a jak nie to kupujesz przejściówkę Xbox-DVI. Dostaniesz chyba w każdym sklepie z konsolami, mediamarkt, saturn czy takie tam podobne.
     
  17. notforsissies

    notforsissies Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. mistrz77

    mistrz77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na niektorych działa , ale na niektorych nie ma wogóle obrazu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum