1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Testowanie konsoli na xboxlive

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez dzemik2009, Listopad 20, 2009.

  1. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    WITAM:D
    Postanowiłem dzisiaj przetestować konsole a pro po ban na Xbox live.
    Podłączyłem konsole do Xbox live bez napędu ale z dyskiem podkreślam że mam na dysku zainstalowane gry takie jak FIFA 2010 , Call.Of.Duty.Modern.Warfare.2.Xbox360.RF-TL.(w ABGX wyświetla mi ze gra jest źle z paczkowana )
    Po podłączeni dokonałem aktualizacji konsoli posiedziałem na Xbox live z godzinkę po czym podłączyłem napęd i grałem w grę kilka minut oczywiście offline bez Xbox live. Po ponownym podłączeniu do Xbox live bez napędu pościągałem kilka dem i filmików. I nie dostałem Bana.
    Wnioskuje z tego ze bana dostaje się jedynie z przerobionym napędem.Czyli Microsoft wykrywa soft IXtreme . A nie widzi gier zainstalowanych na dysku.Moge sie mylic .to jest tylko moja teoria.

    Próbowałem wyłączyć napęd po uruchomieniu gry z dysku ale konsola się wyłączyła postaram się znaleźne gdzieś w necie dokładny opis kabelka SATA żeby umożliwić odcięcie odpowiednich styków które są odpowiedzialne za przesyłanie informacji o napędzie (softu).

    postaram się niedługo coś napisać a pro po moich testów.
    Mam napęd lite on i IXtreme 1.6. Konsola Falkon.
    Chyba ze fala bonów minęła ??
    PS:
    Jest to mój pierwszy post wiec proszę moderatora o wyrozumiałość i przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce.
    POZDRAWIAM DZEMIK 2009
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    A ty wiedziałeś, co przerabiasz? Napęd, więc jakim cudem mają ci zbanować przez coś, czego nie masz podłączonego?
     
  4. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Tylko ze dużo użytkowników mówi ze można dostać bana za zainstalowaną grę na dysku.Widzę ze słabo czytasz forum :)
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A Ty się coś kiepawo znasz. Banują za flash napędu, więc nieważne czy dysk jest podłączony czy nie.. Arcade też jakoś banują a tam dysku nie ma... Dlatego Ci co twierdzą, że banują za gry na dysku są śmieszni ;)

    FLASH NAPĘDU + PODŁĄCZENIE DO XBL = RYZYKO BANA - tyle w temacie
     
  6. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    A wcześniej za co banowali jak jesteś taki mądry ?? sprawdziłeś to ?? Ja tylko przedstawiam swoja teorie po moich testach .Nikt nie testował tego co ja teraz przedstawiłem.Robiłeś taki test jak ja ?? Na pewno ci do głowy nie przyszło albo się za bardzo bałeś że ci konsole z banują :)
     
  7. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Eee nie tak ostro, kto robi testy zawsze ma u mnie plusa ;) Działaj dalej może coś z tego wyjdzie.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko, że ja potwierdziłem to co napisałeś. Właśnie, że banują za flash napędu... Obaliłem tylko teorię, że niektórzy twierdzą, że banują za grę na dysku. Radzę czytać uważnie i się nie rzucać. Pierwsze parę postów i już kozak...

    Do Twojej wiadomości mam nieprzerobioną konsolę i mogę bez ryzyka bana śmigać na Live itp ;) A zbanowaną sobie kupiłem za grosze do testowania gierek...
     
  9. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    ok luzik możne złe zrozumiałem.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W sumie mogłeś mnie źle zrozumieć ;) Pozdro i oby te Twoje zabawy zadziałały. Jednak coś boję się, że konsola jest już i tak oflagowana i można dostać bana. Takie coś, żeby potwierdzić musiałoby zrobić z 10 osób bo Tobie akurat może się udać przetrwać bana i bez tego eksperymentu ;)
     
  11. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    dzialaj dzialaj

    naped jest podlaczony poprzez zlacze sata, tu masz opis zlacza http://pinouts.ru/HD/serialATA_pinout.shtml
     
  12. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Dzięki postaram się jutro coś z tym zrobić żeby konsola się nie wyłączała możne to coś da
    Pozdrawiam :)
     
  13. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W sumie dobry pomysl .! Gdyby ci sie udalo zeby konsola sie nie wylaczala to... moze nie zaczynajmy ze slowami sposob na bana ale droga do sposobu na bana... moze ktos zrobi jakis program ze wrzucasz przez pen drive i naped sie wylacza . Ciekawe ciekawe.. bo przeciez konsola wysyla gdzies tam info o napedzie ale gdy tego napedu nie bedzie :D? Tylko moze byc tak ze jak ten sposob udomowi sie na dobre to M$ wystawi bana za brak napedu ??:D Najlepiej jakby jacys specjalisci wypowiedzieli sie na ten temat bo mysle ze pomysl jest Bardzo dobry!
     
  14. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    lubie ludzi ktorzy testuja, wytestowalbym u siebie tez, ale niestety ban juz mi pozarl konsole, niebawem nowa wiec tez wytestuje:) moze cos ciekawego z tego wyjsc:)
     
  15. mamil

    mamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ja rowniez gram kilka ladnych miesiecy i mnie nie zbanowali.Z tego co czytalem,prawie wszyscy zbanowali mieli gry na HDD.Ja nigdy nie instalowalem zadnych gierek na dysku.Flash 1.6 wczesniej przed naprawa w serwisie MS 1.51.Gram tylko po premierze w Polsce,mimo ze konto mam US.
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Hmm ciekawe , mam niezbanowaną , przerobioną ix 1.6 konsolą z napędem liteon , jeśli pojawi się jakiś tutorial ( nieskomplikowany technicznie , gdyż geniuszem od elektroniki nie jestem ) to z pewnością przetestuję . W sumie zakładałem jakiś czas temu temat w którym pytałem czy jest możliwe garanie na x360 po "podmienieniu" napędu z ixtreme na inny z oryginalnym kluczem ( czy firmware ) i okazało się że jest taka opcja ale wówczas jeśli chcemy grać online bez ryzyka bana to tylko na niesflashowanym napędzie i oryginalnych grach , a jeśli offline to zmieniamy na napęd z ixtreme i gramy w kopie zapasowe . Co prawda koszt napędu to około 100 zł no i chociaż jedna gra żeby pograć online ... więc czy to ma sens ?
     
  17. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Na 2-3 tytuly w ktore swietnie gra sie po live mozna te pare zlotych poswiecic a jak sie juz znudza to zawsze je mozna wymienic lub sprzedac.
     
  18. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jasne , że można , tylko gdyby mi dawało to pewność , że na przerobionej konsoli , za oryginalną grę nie dostanę bana to od razu bym leciał , po kopię Gerasow i Halo do sklepu nawet po 200 zl poprzeplacac i spokojnie grać... a myślę , że badania twoje są bardzo dobre , bo wiele osób mówi , że M$ sprawdza też po dysku , ja sam nie wiem jak u mnie , bo nie mam odwagi podłączyć , ale na XVal i xbox.com pokazuje , że Data is clear i mam gwarancję , więc nie wiem... a KAŻDĄ grę instalowałem na HDD , a po za tym czy mi się coś pomyliło czy M$ przypadkiem nie mogł wykryć tego , że odpala się xboxa bez dvd i to juz dawno?
    PS. Z tym HDD to nie jest ściema tak do końca , bo na x-s nawet były newsy , że M$ czyta sobie firmware jak chce i to teraz on nas robi w h...(jak ktoś woli to w ch) i że MOŻE sprawdzać jakieś dane z dysku i nawet były już tam spekulacje , że z 'domowych' dysków np BEVS itd nie da się tego odczytać , ale to tylko bzdury myślę , a to czy M$ może odkryć tego , że box nie ma napędu to nie prawda?
     
  19. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Szacuneczek za testowanie, i życzę powodzenia dalej. Ale spójrzmy na to realistycznie, jak Microsoft by wykrył że w konsoli nie ma napędu to wydaje mi się że się skapnie że cos tam było grzebane o na starcie ban. Według mnie najlepszym sposobem będzie poczekanie na najnowszego iXtreme Litle Touch bo on ma być podobno nie wykrywalny, chociaż wiadomo że i na niego Microsoft znajdzie sposób, ale z nowym ixtreme będzie można pokombinować, takie jest moje zdanie. Pozdro
     
  20. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    Panowie olśniło mnie . nie jestem specem od elektroniki ale gdyby zrobić układ podłączany miedzy kabelkiem sata a napędem który by imitował oryginalny soft, lub byłby to oryginalny i by odbierał informacje przez napęd przerobiony :) wiem wiem marzenia :))
     
  21. blk26

    blk26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.6 tez mialo byc nie do wykrycia:)
    wszystko co zrobil jeden czlowiek drugi zlamie lub obejdzie-predzej czy pozniej wiec w zapewnienia ze LT bedzie nie do wykrycia mozna wierzyc do nastepnej fali bananow..
     
Wczytywanie...

Poleć forum