1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tłumaczymy GTA IV czyli prace czas zacząć - potrzebna pomoc ludu!

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Respev, Kwiecień 13, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Forumowicze. Czas najwyższy zacząć prace polonizacyjne nad ów grą. By tego dokonać, potrzebuję plików ze spolszczenia grupy PLProjekt, ze strony GTAPOLSKA.PL - spolszczenie GTA 4, GTA IV, łatka polonizacyjna, polonizacja gry. Jako, że nie mam wersji pecetowej gry, czy mógłby ktoś zainstalować spolszczenie i podsunąć mi pliki podmienione przez instalator spolszczenia (chyba tylko common.rpf, chociaż nie wiem, czy jeszcze coś ów instalator podmienia)?



    Dyskusje prowadzimy tylko na temat spolszczenia GTA, wszelkie inne posty będą kasowane i wynagradzane./BloodD
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Myslisz, ze gdyby dalo rade to zrobic to juz by nie zostalo to zrobione? Anyway fajnie by bylo, gdyby gta bylo po polsku ;P
     
  4. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Da radę, gdyż dzisiaj zacząłem się tym bawić i mam już spolonizowane menu główne i wszystko działa. Zresztą spójrz w przeszłość i zobacz, kto przetłumaczył CoJ2 na xboksa zanim jeszcze wyszła oficjalna polonizacja... Zresztą, jeżeli nikt nie będzie chciał pomóc, będę musiał dekompilować instalator spolszczenia, a nie chcę się w to bawić (chociaż instalator zrobiony przez NSIS to nie taka trudna robota, chyba, że wspomogli się DCryptDll).
     
  5. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A w czym konkretnie chcesz pomocy ?
    Tłumaczenie dialogów itp ? Zawsze można się pobawić tylko jak chcesz to robić z innymi na odległość potrzebne jest dobre zgranie ze sobą.
     
  6. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Pomocy w tłumaczeniu nie trzeba, bo spolszczenie pecetowe zostało wykonane przez grupę plProjekt. Przeczytaj dokładnie mój pierwszy post, a nie tylko jego tytuł, to dowiesz się, czego potrzebuję.

    EDIT: Ściągnąłem osobno angielski plik american.gxt (plik językowy) z wersji pecetowej - struktura pliku a nawet treść, jest IDENTYCZNA jak w wersji xboksowej. Polonizacja nie będzie tak trudna, jak podejrzewałem. Potrzebuję tylko plików z polonizacji pecetowej.
     
  7. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
  8. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    napiszcie jakie to są dokładnie pliki to prześlę je wam.
     
  9. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    common.rpf (waży około 16mb), ale wyślij mi go dopiero po spolszczeniu polonizacją dostępną na gtapolska.pl. Potrzebny jest też plik, który też ma rozszerzenie rpf i waży około 60mb (nie wiem jak nazywa się w wersji na pc, na xboksie ma nazwę xbox360.rpf). W tym drugim pliku są polskie czcionki, niezbędne do dobrej polonizacji z polskimi znakami.

    To, co chcemy tutaj zrobić, jest nielegalne (kopia gry na x360). Nie udostępnią mi plików.

    edit: No i co z tym plikiem? Nadal go nie otrzymałem...
     
  10. mat1210

    mat1210 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    jezeli nikt nie ma to ja moglbym ci przesal ale dopiero jak sciagne bo nie mam tez na dysku. co potrwa ok. 2 dni.
     
  11. lukasz2110

    lukasz2110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    cze,
    I jak posuwają sie prace nad spolszczeniem jesli nikt ci nieprzeslal to napisz to to ci to przesle. Tylko te 2 pliki co podałeś czy moze inne jeszcze? I tak screena jak to menu po polsku wygladą co spolszczyłeś!!!
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  13. RGSC

    RGSC Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W końcu dla Wszystkich.

    Działa w 100% na Ixtreme i XBR.

    Brak polskiej czcionki.

    Instalacja przez podmianę pliku w obrazie gry.


    http://webfile.ru/4432852


    Pozdrawiam.
     
  14. snah

    snah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może ktoś dać screeny jak to wygląda w ruchu??
     
  15. Batonax

    Batonax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O ile na pewno działa. Byłoby magicznie :D

    Czekamy na screeny!
     
  16. jack119

    jack119 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2008
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    cały wątek fabularny jest spolszczony ?
     
  17. lukasz2110

    lukasz2110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mogę podpiąć dysk z xbox do pc i tam to wgrac czy musze na nowo to nagrywac na płytkę?
     
  18. Batonax

    Batonax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na nowo, w obrazie musisz podmienić ten pliczek
     
  19. SirArczi

    SirArczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm a czym najlepiej edytowac obraz aby dzialal pozniej na Xie
     
  20. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja używałem XBOX BACKUP CREATOR
    BTW:Serio to jest spolszczenie z usuniętymi krzakami?Sprawdzał to ktoś?Jeżeli tak to szkoda że dopiero teraz bo własnie przeszedłem gta4
     
  21. swiniq

    swiniq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    DZIALA!!!!!!!!!! Menu, dialogi przetlumaczone!!!!!!!!!! Jak zainstaluje na dysk to biore sie za gre i moze porobie jakies fotki.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum