1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

To jeszcze raz ja - problem.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez xPnsRx, Luty 2, 2010.

  1. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Ostatnio miałem problem z połączeniem x'a do sieci przez router. Przyszli fachowcy i powiedzieli ze chyba router jest padniety. Więc połączyłem klocka bezpośrednio do PC tak jak na tym filmiku : YouTube - Xbox 360 Internet Connent [PL]

    Ale dalej mam ze nie mozna pobrac adresu IP !

    Dlaczego ? :( Miałem już wczoraj sobie grać na live.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    Spróbuj wyłączyć firewalla w windowsie ew. jak podłączasz do routera to wejdź na jego adres przez przeglądarkę (powinien być w instrukcji) i tam wyłącz zabezpieczenia. Następnie podłącz kabel włącz konsolę i daj połącz z usługą i przeprowadź test połączenia. Jak dalej nie będzie działać to napisz na jakim kroku sie zatrzymuje.
     
  4. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    sprawdź w Windowsie właściwości połączenia czy masz udostępnianie plików i drukarek oraz połączenia internetowego
     
  5. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Zrób pierw tak:
    Podłącz bez pośrednio xboxa z modemu do xboxa i odłącz zasilanie modemu i poczekaj chwile i podepnij z powrotem i znów chwile poczekaj modem wczyta adres MAG karty sieciowej xboxa.
     
  6. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wyłączyłem firewalla poprzez : Kliknełem prawym na mój komputer , Usługi i wyłączyłem zapore. Teraz w x'ie jest : Połączenie z urządzeniem sieciowym za pomoca statycznego adresu IP nie jest możliewe. etc
     
  7. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    DJ. Bart nie pomogło ;(
     
  8. Zoax

    Zoax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli na kompie miałeś internet przez router , a na xboxie nie to raczej niebyła wina routera.
    Wyłacz wszelkie firewalle ( w tym windowsowy) Jak nie pomoże to
    stwórz nowe połaczenie internetowe, zaznacz udostępnianie internetu innym uzytkownikom.
    Pytanie jeszcze jak podpiety masz internet ?
    Jakim kabelem podpinasz xboxa do kompa ( czy scrosowany ) ?
     
  9. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    fachowcy, filmiki bez konfiguracji...masz podłączenie przez kablkówkę , kablówki filtrują MAC , zrób tak -w komputerze-start, uruchom, cmd, ipconfig/all i spisz tam adres fizyczny MAC, teraz w konsoli System - Network Settings -Additional Settings - Advanced Settings - Alternate MAC Address- i tam wpisujesz ten adres MAC komputera.Podłączasz normalnie do rutera i działa, a jak nie będzie to spróbujemy przez komputer ale trzeba skonfigurować , nie wystarczy podłączyć tak jak na filmiku
     
  10. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miałem pod router. Teraz odłaczyli router i kompa podłączyli bezpośredio pod modem. Czy scrosowany ? Yy za dobrze to niewiem jak to sprawdzić ? Kupiłem wczoraj kabel ethernet , poprosilem o 2m i musialem przyjsc za jakies 15 minut on go poprzecina . Może niesprawdził czy działa ?
     
  11. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
  13. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    więc zrób tak jak mówiłem , ale podłącz pod modem i będzie działało
     
  14. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A oni mi dali zastepczy modem i mam tylko jedno wejscie (zajęte) to ten kabel od x'a podłączyć zamiast tego co idzie do kompa ?



    DJ Bart zrobiłem jak mówiłeś wpisałem te MAC. Testuje połączenie a tu :
    Połącznie z komputerem nie było możliwe.

    Upewnij sie ze komputer PC jest wlaczony i nalezy do tej samej sieci , co konsola

    Czy komputer PC został sprawdzony ?

    Tak wyskoczyło
     
  15. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    Tak podłącz zamiast kompa, jak dalej nie będzie działać to wypróbuj kabel który był w zestawie z konsolą. Wiem że jest krótki ale sprawny. Kabel skrosowany jest potrzebny do połączenia konsoli z pc. Kolejna uwaga - Edytuj posty bo robisz śmietnik.
     
  16. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Tak tylko spisz adres fizyczny na kartkę i kabel podłącz do xboxa i zapamiętaj co masz zrobić.
     
  17. edi555

    edi555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wina kabli kup 2 kable tak zwane skrętki RJ 45 i powinno pomóc
     
  18. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Temat można zamknąć. DJ.Bart mi pomógł. Polecam go wszystkim świeżakom jeszcze razdzieki Bart!
     
Wczytywanie...

Poleć forum