1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

to play this disc put it in an xbox 360 console-wina napędu, czy gry?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mosakPL, Marzec 3, 2011.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Witam. Mam niemodyfikowanego xboxa. Wszystko jest oryginalne.
    Mam kilka gier. (Załóżmy, że gra 1 to ideał, 2 to bdb-(drobne rysy), 3 jest w stanie db-(dużo rys, takich jakby plam...))
    No nic, pewnego dnia wkładam grę 1 wyskakuję Odtwórz DVD (nie otwórz napęd) a po wciśnięciu tego wyskakuję: "to play this disc put it in an xbox 360 console". Wysuwam napęd, wsuwam i wczytuje normalnie, wyskakuję Uruchom grę blablabla i wszystko śmiga. Na tej grze wyskoczyło to 2 razy.
    Innego dnia wkładam grę numer 2 i wyskakuje to samo i taka sama sytuacja, po wysunięciu, wsunięciu działało normalnie. I też 2 razy miałem takie coś.
    Dziś wkładam grę nr 3. I jak się domyślacie znowu ta sama sytuacja i po wysunięciu, wsunięciu działa. Na tej płycie 1 raz.
    Te wszystkie 5 przypadków przydarzyły się na przestrzeni 11 miesięcy.
    Jeszcze dodam, że wszystkie gry instalują się bez problemu. Zawsze grane z HDD.
    I tu są moje pytania:
    1. Czego to była wina? Pada napęd, czy co?
    2. Czy kiedyś takie coś mieliście?
    3. Czy mam się przejmować, że pewnego dnia nic już nie odczyta?
    Za pomocne odpowiedzi daję dziękuję. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    może troszkę zakurzył się napęd lub soczewka....
     
  4. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ale czy to jest możliwe? Jakby był brudny, to działby się to raz dziennie, a nie 5 razy na 11 miesięcy.
    Czy miał ktoś kiedyś zamiast uruchom grę to odtwórz dvd, a po kliknięcu A: to play this disc put it in an xbox 360 console?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    napiszę to co pisałem wcześniej, wiele osób tak ma, ja tak miałem przez 2 lata naprawdę wiele razy. powodów może byc wiele, ale jedno jest pewne - to nic strasznego. Rozumiem ze mozesz byc przewrażliwiony bo ten temat się ciągnie od dawna, ale czasami lepiej nie zawracac sobie głowy takimi bzdetami i grac. JEST OK.
     
  7. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Zapewne jakiś błąd w sofcie Xbox'a albo napędu - sam miałem tak z 10 razy ;) Nie martw się
     
Wczytywanie...

Poleć forum