1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

To play this disc, put it in an xbox 360 console

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez yanoosch, Grudzień 24, 2008.

  1. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak w temacie. Czy ktos spotkal siez takim napisem w wieu jezykach po wlozeniu plyty i niby wystartowaniu??
    Po wlozeniu gry PES 6 wyskakuje mi napis :"TO PLAY THIS DISC, PUT IT IN AN XBOX 360 CONSOLE". Wymienilem naped z X360 3ROD i wlozylem LG(wczesniej byl samsung) i nadal to samo
    Kupilem druga taka sama gre praktycznie jak nowa i nadal to samo:" TO PLAY THIS DISC, PUT IT IN AN XBOX 360 CONSOLE"
    Najdziwniejsze jest to ze jak wrzuce film czy plyte z muzyka to czyta od razu.
    Niestety narazie posiadam tylko PES6 (czekam az dotra do mnie inne). Mam plyte z gra od starego Xboxa i po wlozeniu wyskakuje napis:" Plyta z Xboxa nie jest kompatybilna z twoja konsola Xbox 360"
    jA Z TEGO JUZ NIC NIE ROZUMIEM
    Czy ktos moze mi pomoc co to moze byc, bo mi sie powoli wydajeze to jakies czary mary
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Przerobiona ? Oryginalna ? Jeśli przerobiona, to spróbuj z oryginalną grą. Jeśli gra oryginalna to napęd walnięty.
     
  4. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola nieprzerabiana. Gry oryginalme.
    Mowiac naped chodzi Wam o DVD??
    Mialem druga konsole 3ROD i zamienilem napedy. Nadal to samo.
    A co w napedzie moze byc walniete?? Laser? Bo filmy czyta bezproblemowo
     
  5. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Tak laser. Jeśli oczywiście płyty są w idealnym stanie. Dlatego właśnie nie opłaca się wymieniać w innych serwisach niż ten microsoftu. Inne napędy niż Benq i Liteon są juz stare i mogą nie czytać wszystkich gier itp.
     
  6. Termos

    Termos Guest

    czekaj czekaj. sam wymieniałeś naped ? A klucz ze starego wgrałeś do nowego ?
     
  7. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak laser walniety to nie czyta tylko gier?Bo filmy dvd czyta bez problemu.
    To w takim razie czy pomoze sposob opisany na forum z podkrecaniem lasera?
    No i wogole musialem miec naprawde pecha ze w obu konsolach padniety laser
     
  8. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak sam wymienialem. Nie znam sie na wczytywaniu kodow. Czytalem na ten temat ale nic nie rozumiem. A czy jak bym wlozyl ten naped co byl na poczatku to czy musialbym wczytywac kody? czy pomoze podkrecenie lasera
     
  9. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Panu TeeMore powinienes podziekowac , to raz , a dwa ze musisz sflashowac naped bin'em z nowego . Inaczej tak jak mowisz tylko bedzie czytał filmy , muzyke itd. ale gra nie ruszy .
     
  10. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nawet jezeli wloze spowrotem stary naped ten co byl oryginalnie??
    Bo sprobowalbym opisu podkrecania lasera.
    nie wiem o co chodzi z tym flashowaniem dlatego jestem taki oporny
     
  11. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Jak bys wsadził ten co był tam oryginalnie to wszystko powinno byc ok
     
  12. Termos

    Termos Guest

    Ale z tego co rozumiem to na oryginalnym napędzie również to się pojawiało, tak ?
    włóż stary napęd i spróbuj z drugą zakupioną płytą.
    A płyty, czy aby na pewno masz oryginalne płyty ?
    Dobrze podpięty napęd ?
     
  13. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak przeloze na stary naped to moge sprobowac podkrecenia lasera???
    Dodam jeszcze ze ja ta konsole kupilem bez zadnego okablowania (teraz mam juz do niej wszystko) i dalem znajomemu do sprawdzenia, stwierdzil ze normalnie na niej gral i wszystko dzialalo. Ja mialem tylko porysana gre PES6(innych nie mialem) - przelozylem naped. Teraz mam ta sama gre tylko jak nowke bez zadnych rys. Moze ta by stary naped ruszyl?
     
  14. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak na starym napedzie tez sie tak dzialo- chociaz raz sie wczytala poprawnie (plyta jest dosc mocno porysana). Plyty oryginaly - siedze aktualnie w szkocji wiec mam dostep tylko do oryginalow. Moze ta nowa ruszy stary naped. Sprawdze to pozniej bo na ta chwile nie mam czasu na rozkrecanie. Wiecie swieta:)
    Ogolnie zycze wszystkim Wesolych Swiat
     
  15. Termos

    Termos Guest

    spróbuj z tą nową grą i starym napedem. Podkrecanie lasera dla odpalenia jednej gry nie warte jest ryzyka ( no chyba że z każdą grą masz taki problem)
    Podkręcanie, czyli zmniejszanie oporu funkcjonuje przez jakiś czas, często skutkiem tego jest zgon lasera. Przynajmniej w moim przypadku tak było. Fakt, czytał wszystko co tylko włożyłem do napedu, ale podziałał tak z miesiąc i naped trafił do serwisu. Tym bardziej wątpię by akurat po takim komunikacie podkręcanie coś dało.
     
  16. yanoosch

    yanoosch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlozylem stary naped, ale wczesniej go przeczyscilem i zalapala nawet ta porysana gra. Probowalem kilka razy i za kazdym razem dzialaly obie. Ale teraz nie wiem dlaczego jak dzieci mojego znajomego probowaly wlaczyc mi konsole to nie mozna wysunac szuflady??
    Bede probowal
    Dzieki za info


    Ok
    Dzieki za wszystko
    Pomoglo polozenie konsoli na plasko
    Pozdrawiam
     
  17. Termos

    Termos Guest

    dociśnij dobrze kable od napedu
     
  18. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1.
    Aby uruchomić gry na innym napędzie musisz przełożyć klucz ze starego napędu do nowego. Jest to seria 32 cyfr i liczb zapisana w napędzie jak i we flashu konsoli.
    2.
    Napędy mają montowany paskowy układ przesuwu dlatego pasek może się w starszych wyrobionych napędach ślizgać po rolce przez co napęd będzie otwierał ale tacka się nie przesunie.
    3.
    Porysowane płyty wyrzuca się do śmietnika gdyż jeśli konsola je odczyta może to spowodować uszkodzenie lasera związane z wadliwym pozycjonowaniem soczewki na rysie, tym bardziej że do odczytu drugiej warstwy wymagane jest dwustopniowe pozycjonowanie wzdłużne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum