1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

to play this disc...

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Raizel, Maj 26, 2011.

  1. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

    Mam pewien problem, a mianowicie zakupiłem sobie dzisiaj konto gold i chcąc na nim pograć podłączyłem się do internetu. Odrazu wyskoczyła mi jakaś aktualizacja, która była niezbędna do gry w XBL więc ją pobrałem i zainstalowałem. Po tej czynności wrzuciłem kopię bezpieczeństwa CoD'a i... "to play this disc put it in an xbox 360 console". Wyskakuje mi taki screen w wielu językach na białym tle, a menu jest jak przy oglądaniu filmu. O dziwo oryginalne gry chodzą, tylko kopie nie, a wcześniej chodziły bez zarzutu i nawet grałem na nich na XBL. Ten problem pojawia się również gdy nie jestem podłączony do sieci. Proszę o porady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    To zaliczyles fail roku z tym goldem hehe skasowal Ci sie flash. Jak masz klucz to mozesz przerobic na lt+ a jak nie masz to pozostaje Ci granie poki co na oryginalach
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli masz liteona to robisz full dump poprzez cięcie scieżek i masz klucz......i wtedy znowu lt+
     
  5. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No na stówę mam Liteon'a. Ale jak to możliwe, że się skasowała przeróbka? To nie jest pierwszy raz jak aktualizowałem X'a przez XBL. O co dokładnie chodzi z dump'em, jakiś link bym poprosił :).
     
  6. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Bo 13146 wgrywa nowy soft do napędu, aby napęd czytał gry XGD3. A ten dump to po prostu zgranie firmware z napędu.
     
  7. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi i za Waszą pomoc. Mam jeszcze takie pytanie. Czy lepiej to zrobić samemu czy lepiej zlecić to osobie kompetentnej i ile powinno mnie to kosztować? Jak się wogóle odbywa to zgrywanie firmware z napędu, bo nie mogę znaleźć nic na ten temat. Trzeba przy tym rozbierać konsolkę? Ostatnia sprawa to taka, że nie mam klucza napędu...
     
  8. KuChar

    KuChar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Inowroclaw, Poland
    Jeżeli nie masz pojęcia o wyciąganiu kluczy to raczej się za to nie bierz, zleć to komuś, kto się na tym zna i niech Ci wrzuci klucz na pendrive, płytę cd po procesie. Cena? Myślę, że do 80-100zł się zmieścisz. Tak, trzeba rozebrać konsolę, wyciągnąć napęd.
     
  9. BlackUp12

    BlackUp12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,mam podobny problem mam pytanie co mam dokładnie zrobić ?
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Może dokładnie przeczytać jeszcze raz ten temat?
     
  11. BlackUp12

    BlackUp12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytałem,i doszłem do wniosku że usunięto mi przeróbke i mam teraz pytanie czy teraz mój xbox jest całkowicie nie przerobiony ?
     
  12. Marcin88o

    Marcin88o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WMG
    "doszłeś" do dobrego wniosku, możesz grać wyłącznie w oryginalne gry.
     
  13. BlackUp12

    BlackUp12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli że jestem CAŁKOWICIE bezpieczny grając przez live ?
     
  14. Marcin88o

    Marcin88o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WMG
    mogłeś zostać oflagowany, tego nikt Ci nie może zagwarantować.
     
  15. BlackUp12

    BlackUp12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm ale przedtem grałem normalnie i nie dostałem żądnej informacji na temat,że dostałeś ostrzeżenie czy coś. Wszystko OK (Przypominam że miałem przeróbke LT+1.1) tak więc nadal moje pytanie tkwi czy ten proces pobierania aktualizacji live usunoł z mojego napedu flashowanie i mój napęd jest czysty ? Czy na to nie ma odpowiedzi ?
     
  16. Marcin88o

    Marcin88o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WMG
    Tak jak napisałem, NIKT nie zagwarantuje Ci, że nie miałeś/nie masz oflagowanej konsoli, w tej chwili flash napędu masz oryginalny, ale nie wiadomo czy dostaniesz bana czy nie.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokładnie
     
Wczytywanie...

Poleć forum