1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

To play this disk, put it in a Xbox 360 console

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Yetson, Październik 27, 2010.

  1. Yetson

    Yetson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, kupiłem za psie pieniądze Xbox'a, który był prawdopodobnie przerabiany.
    Teraz konsola chodzi normalnie ale gdy próbuję odpalić grę (100% oryginał z DVD) pokazuje się białe tło i napis: "To play this disk, put it in a Xbox 360 console" we wszystkich językach. Gra ni rusza a konsolę można jedynie wyłączyć lub wrócić do Menu Głównego.

    Wie ktoś co może być przyczyną takiego zachowania? Jak/Gdzie to naprawić?
    Nie zależy mi na piraceniu, chcę mieć tylko sprawną konsolę.
    Jestem z Malborka jeśli ktoś może pomóc tu na miejscu. Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sagajx

    Sagajx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    płyta musi być w napędzie!!!
     
  4. cieszymir

    cieszymir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    A do napedu wkladasz pirata czy oryginal??
     
  5. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    nie rozumiem tego "(100% oryginał z DVD)"

    w napędzie masz oryginalną płytę ? Czy piracką (kopia) ?
     
  6. Yetson

    Yetson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tego się sam domyśliłem, ale co zrobić gdy płyta jest już w napędzie i jest ORYGINALNA!
    "odpalić grę (100% oryginał z DVD)" - z DVD bo dla potwierdzenia włożonej płytki do napędu...
     
  7. Sagajx

    Sagajx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie rozumiem tego co piszesz...
     
  8. Yetson

    Yetson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. skwierczyq

    skwierczyq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kopie zapasowe działają normalnie?
     
  10. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jak kopie też nie działają to przyczyną może być zły klucz w napędzie, czyli konsola do kosza, lub na części.
     
  11. Yetson

    Yetson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam kopii zapasowych. Jak takową zrobić?
    A w jakimś serwisie tego nie naprawią? Może zmiana napędu coś da?
     
  12. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    Prawdopodobnie ziomek, który Ci sprzedał konsole za psie pieniądze bawił się w wyciąganie klucza, i zamiast go wyciągnąć to go skasował :D

    podaj jaki masz dash, być może uda się go uratować :)

    a dash sprawdzą się tak:

    ustwienia -> ustawienia konsoli-> dane systemowe-> i pisze interfejs główny: 2.0.xxxx.0 (w xxxx jest wersja dasha)
     
  13. skwierczyq

    skwierczyq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A odpowiadając na wcześniejsze pytanie ,,kopie zapasowe'' są to po prostu piraty, które nagrywasz na płytę. Spróbuj taką wypalić i powiedz czy działają. Poradniki masz na naszym forum.
     
  14. Yetson

    Yetson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc Interefejs : 2.0.9199.0

    Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady. Wypalanie piratów, odpada, chwilowo.
     
  15. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    zapytaj sie kolegi co Tobie sprzedał konsole, gdzie jest klucz DVDKEY do napędu :)

    jeżeli powie Ci, że niema, to z xboxa zostanie Ci odtwarzacz demek, filmow dvd ^^
     
  16. Yetson

    Yetson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie można w jakimś serwisie "odszukać" kodu? Albo np. wymienić "tej" rzeczy która rozpoznaje kod?
     
  17. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
  18. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jeżeli to zły klucz, a według mnie to zły klucz, to najsensowniejszą rzeczą, którą można teraz zrobić to sprzedać napęd na części, dysk (jeżeli masz), okablowanie, zasilacz, pad(y) a resztę to trudno sprzedać będzie...
     
  19. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Psie pieniadze psie granie:p
     
  20. Yetson

    Yetson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Psie pieniądze- symboliczne 10zł:), wiedziałem, że konsola jest Umarła, ale liczyłem na to, że da się ją odratować... No cóż, ale do serwisu mogę oddać w nadziei, że to nie brak Key'a:)
    Dzięki za odpowiedzi:D
     
  21. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    PROFESJONALNY SERWIS KONSOL XBOX 360, PS3 i XBOX: Odczyt/Flash/Naprawa NAND
    Czyli jednak moze coś uratujesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum