1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tomb Raider - uszkodzony auto save

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spider_kruk, Wrzesień 2, 2016.

  1. spider_kruk

    spider_kruk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam

    Mam problem z zapisem stanu gry w Tomb Raider na Xbox One. Przy próbie kontynuacji gry, po załadowaniu auto zapisu gra odpala się ale ekran jest czarny a w tle słychać dźwięki. Czy jest jakiś sposób na naprawę save albo powrót do poprzedniego zapisu?
    Proszę o pomoc gdyż mam już za sobą 67% gry i wolałbym nie zaczynać od nowa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3276
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Jeśli save się uszkodziło to raczej masz nikłe szanse, że Ci się naprawi.
    Spróbuj na włączonej konsoli przytrzymać przycisk power na konsoli przez 10 sekund. Konsola się wyłączy po czym uruchom ją na nowo. To czyści jakieś dane tymczasowe czy cuś w konsoli, ale spokojnie nie stracisz z konsoli nic z ustawień/gier/zapisów. Nic Ci się nie stanie. Spróbuj może po tym zabiegu gra się naprawi. Jeśli nic to spróbuj w ustawieniach usunąć swój profil z konsoli i dodaj go ponownie. W ostateczności bym wyrzuciła grę i zainstalowała ponownie. Jak ani to, ani tamto nie pomoże to chyba nie ma już innej deski ratunku.
     
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakaś kombinacja klawiszy otwiera ukryte menu i tam znajduje się kopia save. Nie wykluczone że kopia też będzie uszkodzona, gra posiada o ile dobrze pamiętam 3 sloty więc ich używaj.
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3276
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A to mnie teraz zaskoczyłeś, nie wiedziałam o tym :D
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak w opcjach można wejsc do ukrytych save. Wszystko opisane na ekranie jest. Mnie tak uratowalo gdy gra zalapala błąd, przy posągu ktory mial sie przywrocic. Stracilem tylko 30minut gry uff ;)

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  7. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3276
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Akir a pamiętasz gdzie dokładnie tego szukać? W opcjach konsoli gdzieś czy w opcjach gry? Przydałoby się wiedzieć o tym na przyszłość, bo różnie bywa :)
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No w opcjach gry, wszystko jest tam czytelnie opisane.

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  9. spider_kruk

    spider_kruk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Szukałem tych ukrytych save w opcjach gry ale u mnie nic tam takiego niema ani informacji na ten temat :(
    Chyba czeka mnie jednak gra od nowa.
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No lol jak nie ma

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  12. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3276
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Szczerze mówiąc z ciekawości weszłam sobie w opcje gry (a moim wypadku planty 2) i też nic tam nie znalazłam, żadnej opcji o jakimś ukrytym save. Ja weszłam tak Dash -> PvZ:GW -> Opcje gry -> Zapisane dane i nic tam nie było poza save, przeglądając opcje było tylko żeby usunąć save całkowicie, bądź tylko z konsoli.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie macie tej opcji jak na filmiku? backup save odblokowuje się w grze

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  14. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3276
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    aa, bo to się tyczy tylko tej gry, ja myślałam, że w każdej jest taka opcja :p To już trzeba czekać na autora tematu żeby sprawdził czy ma :p
     
  15. spider_kruk

    spider_kruk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    U mnie nie ma takiej opcji jak backup save.
    Odpalam grę, wchodzę w kontynuuj i mam jak na filmiku wybór z którego zapisu chcę grę odpalić. Ze względu że grając w grę korzystałem tylko z auto zapisu mam tylko tak jak na filmiku jedn zapis stanu gry, a pod spodem brak opcji backup save jest tylko usuń zapis, wybierz zapis albo powrót do menu. (postaram się dzisiaj fote zrobić).
    Ps. Filmik jest z gry Rise of the Tomb Raider (2015) a ja mam problem z Tomb Raider (2014)
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jesteś w dupi..-:p tam nie ma tej opcji

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
    p_bladek lubi to.
  17. spider_kruk

    spider_kruk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    A tak to wygląda wybór save w Tomb Raider (2014)
    Trochę inaczej iż na filmiku.
     

    Załączniki:

  18. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3276
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A próbowałeś tamte kombinacje co ja Ci wyżej napisałam? Na żadnej zero reakcji? Bo wiesz Tobie się może wydawać to dziwne, ale takie kombinacje niejednemu pomogły. Jeśli nic no to niestety musisz rozpocząć od nowa...
     
  19. spider_kruk

    spider_kruk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    A więc ta, sprawdziłem te metody ale niestety nie pomogło :-(
    Pozostaje chyba po prostu rozpocząć grę od nowa.
    A tak sobie myślałem czemu ten save się uszkodził i tak myślę że to moja wina :-( Troszkę mi się śpieszyło i gdy grając niestety zostałem zamordowany ;-) nie poczekałem aż gra załaduje mi się ponownie tylko ją wyłączyłem (przeszedłem do menu głównego konsoli i się wylogowałem) i od tego czasu save padł.
     
  20. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3276
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    No nic to znowu od nowa...teraz za to szybciej Ci wszystko pójdzie, bo już wiesz co i jak :p Ogólnie to sama bym się wkurzyła jakbym musiała od nowa całą grę przechodzić z tym, że akurat ten TR jest świetny. Czasem się zastanawiam czy nie ograć go drugi raz na XO :D Pierwszym razem przeszłam na 100% na x360 :)
     
  21. spider_kruk

    spider_kruk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Jak tylko skonczę Grid 2 to powrócę do gry Tomb Raider bo faktycznie bardzo fajna. Tak się zastanawiam czy dane mi jest ukończyć ta grę bo to będzie już trzecie podejście do tej gry :) Pierwsze było jeszcze na Xbox 360, od żony dostałem grę ale zanim zdążyłem do niej przysiąść to xbox 360 się zepsuł i to był znak by przesiąść się na xbox one:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum