1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Topology Data ABGX

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sasi0, Kwiecień 26, 2012.

  1. sasi0

    sasi0 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, mam powazny problem z grami xgd3 i topology data.

    Do żadnej gry nie chce mi wrzucić topology data, po prostu nie wgrywa mi. Mam najnowszego abgxa i w ogóle. Wiecei jaka przyczyna ? Wszystko mi wgrywa tylko nie wykrywa topology i nie wgrywa mi.

    Bardzo prosżę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    auto fix ustawiony na level 3 ?
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  5. sasi0

    sasi0 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    po co mi wysyłacie i pytacie się o tak podstawowe rzeczy wszystko jest ustawione, antywirusy powylaczane i do zadnej gry a mam xgd 6 nie chce wgrać Topology, piszę, że muszę być online coś tam coś tam na żółto i topology nie wgrywa.
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To trzeba było o tym napisać.

    Masz podłączony internet w tym komputerze?
     
  7. sasi0

    sasi0 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No, tak moja wina- mogłem napisać.

    Tak wszystko jest podłączone na internecie to jest laptop i komputer na obydwu to samo. Wszystkie ustawienia takie jak ty masz są zrobione.

    Jeżeli przejechałem tyb abgxem i chciałem nagrac to nie czyta mi płyty, bo zły format bo właśnie nie dograło mi topology

    Gry są dobrze nagrane, bo te pliki .dvd co na początku miałby byly dobre bo jedną gre nagrałem koledze, potem sobie przejechałem dla pewnosci 2x abgxem i nagrałem sobie i potem patrze nie czyta mi płyty bo moje "przejechanie" ponownym abgxem usunelo poprzedni plik .dvd i wgralo moj bez topology.

    Jednym słowem nie chce mi wgrać topology, na początku juz pisze na zolto cos tam Online ble ble ble i na koncu ze nie wgrało topology. Nie mam kompletnie pojęcia o co chodzi.


    Takie pytanie, jeżeli chce XBC wgrać topology, to mogę nim wgrać, zamknąć program, zrobic plik .dvd i po prostu nagrać cloneCd, wczyta mi topology prosto z płyty ?
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Wgraj "Topologię" pod LT 3.0 przez Xbox Backup Creator'a, jak tutaj (musisz znaleźć plik z "Topologią" pod LT 3.0): http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/

    2. Przepuść obraz przez abgx'a (w celu dogrania pliku .dvd). Jeśli nie dogra Ci go offline, to zrób go ręcznie - FAQ poradnika.

    3. Nagraj ClonemCD.
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    sprawdź czy w zaporze systemu masz odblokowany dostęp do internetu tym programem
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli wszystko będzie ok, to spróbuj jeszcze uruchomić abgx'a jako Administrator.
     
  11. sasi0

    sasi0 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pisałem, że zgasiłem wszystkie zapory. Czyli po prostu wpuścic topology, stworzyć plik .dvd i spróbować tak ?

    Topology wgrać tylko zaznaczając te uniwersalne pliki ? W tym przypadku zaznaczyc plik xgd3 ?

    Aby wgrać topology muszę zaznaczyć plik .dvd a nie iso tak ?
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zrób wszystko jak Ci napisałem. Znajdź uniwersalny plik z "Topologią" pod LT 3.0. Zawsze nagrywasz przez plik .dvd.
     
  13. sasi0

    sasi0 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok wszystko dziala i dziękuję bardzo !

    Teraz takie pytanko małe, co się dzieje, jeżeli w abgx przy Mw3 piszę 13 cos tam are blank ?

    Mogę po prostu topology wgrać i nagrac clonem ?

    bo nagrywam na płytach lightscribe OMEGA na dyski szkoda mi tej płyty, bo na tej płycie laserowo obrazki robie.
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    chyba "...12... are blank"
    To znaczy że jest w tej grze topologydata pod LT+2.0
    Wgraj topology data pod LT+3.0, w ABGX powinno wtedy pokazywać "topology data is currently verificed" zamiast tamtego.
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    The first 12 sectors of topology data is blank? Gra przygotowana pod LT 2.0.
    Musisz wgrać "Topologię".
     
Wczytywanie...

Poleć forum