1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Totalny świeżak, Lt3.0 RGH Xbox Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gr4b3Q, Grudzień 17, 2014.

  1. Gr4b3Q

    Gr4b3Q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    na początku zaznaczę że szukajka mi nie pomogła a w "przypiętych" nie znalazłem dopowiedzi ;)

    Moje problem wygląda następująco. Mam Xboxa slim z LT3.0 i RGH kupionego bratu pod choinkę - do wigilii miałem zamiar żeby go uruchomić i odpalić kopie zapasową gry ( :smile: ). Mam kilka plików ISO rozpakowanych na dysk USB przez Exiso-GUI. Próbowałem zainstalować Xex menu 1.1 przez USB przy użyciu horizon'a - po instalacji xbox wyświetla komunikat że nie może odpalić Xexmenu, chciałem też zainstalować Freestyle Dash 3 - i moje pytanie czy do zainstalowania Freestyle Dasha i grania w "kopie zapasowe" potrzebny jest XEXmenu ? Do Xboxa podpiąłem dysk z lapka - niestety nie WD (250gb) i zauwazyłemże xbox wydzielił tylko 32GB do uzytku - czy jak zainstaluje dasha albo cos innego (?) to czy będzie czytał z poza tej pojemności? Przez horizona nie chce mi wrzucić "kopii zapasowych" do jakiegokolwiek folderu :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Nie rozumie ludzi co kupują konsole z Rgh i nie ma w nim xex i fsd ,a nie mają o tym zielonego pojecia ,i potem jest problem bo nie umie tego lub tamtego
    http://woldofxbox360.wordpress.com/2012/06/10/11/
    http://woldofxbox360.wordpress.com/2012/06/07/instalacja-fsd-freestyle-dashboard/
     
  4. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. dysk w RGH nie musi być WD = może to być dowolny dysk twardy
    2. jak podłaczyłeś ten dysk z laptopa do konsoli ?
    3. kupiłeś Xboxa z RGH i nie miał on wgranego XeXmenu ani FSD w ogóle ??
     
    1 osoba to lubi.
  5. Gr4b3Q

    Gr4b3Q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1


    1. Mam seagate.
    2. dysk najpierw poprzez przejściówkę SATA > USB, potem wpiąłem bezpośrednio w konsole w miejsce dysku. Przez usb go widzi, przy bezpośrednim podłączeniu nie.
    3. Niestety tak, "aplikacje" są puste. Nie zrobiłem odpowiedniego rozpoznania tematu i myślałem że taka przeróbka wystarcza.


    Właśnie jestem po próbie instalacji Xex'a i FSD przy pomocy tego poradnika:
    http://www.homebrew-connection.org/how-to-install-xexmenu-or-fsd-installer-on-a-usb-key/

    Nie widzi mi ani jednego ani drugiego w grach Xtaf wygląda tak:
    [​IMG]
     
  6. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. nie wiem jakiego masz X'a (jaka wersja), ale generalnie możesz sformatować dysk pod windowsem do FAT32, podpiąć go tą przejściówką SATA-USB do dowolnego portu usb i cieszyć się pełną wielkością dysku. To wersja najłatwiejsza choć niektóre gry wymagają dysku wewnętrznego.
    2. Jeśli Twój Xbox nie ma żadnej pamięci wewnętrznej (np. wbudowane 4GB) - to musisz wrzucić aplikacje na ten właśnie dysk (FSD, XEXmenu)
    3. Jak wrzucisz te aplikacje na dysk (zewnętrzny) - to musisz zlokalizować Dashlaunch'a czy go masz czy nie (choć powinien być) - jak nie masz to ściągnij i wrzuć go na dysk - i odpal (zainstaluj). Dashlaunch pozwoli Ci ustawić domyślne ścieżki aplikacji jak np. FSD - dzięki czemu Xbox będzie bootował bezpośrednio do FSD zamiast do oryginalnego dasha.
    PS napisz jaką masz wersję X'a czy jest tam pamięć wbudowana.
     
    1 osoba to lubi.
  7. Gr4b3Q

    Gr4b3Q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    model to 1439 trinity (tak w gwarancji napisane), pamięć wbudowana 4gb.
    wg akcji Dashboard 16767. Da sie jakoś sprawdzić czy jest RGH ?
     
  8. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    w NXE wejdź w "file browser" - przejdź na ten wbudowany dysk 4GB i zobacz co na nim masz, jakie foledery tam są
    jak tam nie ma nic - to pobierz FSD i Dashlaunch i skopiuj je na ten 4gb dysk (do osobnych katalogów )
    odpal Dashlaunch z tego dysku 4gb (default.xex) i ustaw ścieżki (default - wskazując dysk 4gb i katalog gdzie skopiowałeść FSD )
     
    1 osoba to lubi.
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wyłącz Xbox - i włącz go przez naciśnięcie guzika do wysunięcia tacki DVD - xbox wlaczy sie i pownien być boot do Xella

    np:
    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  10. Gr4b3Q

    Gr4b3Q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawienia > system > pamięć masowa?

    Teraz pojawił się kolejny problem. Wcześniej jak wczuciłem przez horizona to xbox widział nazwe pliku tylko nie chciał odpalić - teraz plik widnieje jako uszkodzony z wykrzyknikiem.

    Nie odpala sie nic takiego jak u ciebie na screenie - odpala się normalnie.
     
  11. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak jesteś w NXE to wciśnij GUIDE

    [​IMG]

    powinieneś zobaczyć tam opcję FILE BROWSER - klikasz na niej

    [​IMG]

    powinna pokazać się plansza z urządzeniami - wejdź w urządzenie OnBoardMU ( to powinno być twoje wbudowane 4GB)

    co tam masz - jakie katgalogi, jakie pliki w tych katalogach ?
     
  12. Gr4b3Q

    Gr4b3Q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okazało się że w opisie aukcji "wkradł" się blad i był opis z rgh - którego nie ma.
     
Wczytywanie...

Poleć forum