1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TP-LINK TL-WN722N problem, pomocy!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez bodziek93, Grudzień 25, 2010.

  1. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Siema, mam internet bez przewodowy. Nie znam sie na tym, ale czarna skrzyneczka z antenka stoi w szafie w przedpokoju to sie chyba router nazywa a ja mam do kompa przylaczona antenke wifi. Wczesniej mialem EDIMAX, do tego mialem zainstalowany program, wpisywalem tylko haslo i dzialalo, teraz mam nowa TP-LINK TL-WN722N. Zainstalowalem to tak jak pisalo w instrukcji, zeby przy instalacji kliknac drivers only i potem wchodzi sie w znajdywanie tych sieci w kompie i polaczasz, tylko mi sie wlasnie zadna siec nie wyswietla:/ No to zainstalowalem do tego jeszcze program, z tej plyty, przez neigo znajduje mi moja siec i jeszcze jakies inne w blokach obok, wiec klikam swoje. W tym programie tam było do ustawienia wszystkiego w *******c i nie wiedzialem jak to ustawic, w koncu w necie jakos znalazle ustawienie tego (nie wiem czy dobre) i ustawilem, wpisalem haslo i niby bylo tylko wyskakiwalo Ograniczenie lub brak lacznosci, wiec znów zapytałem wujka google i on mi powiedzial zeby wpisac ip do tego samemu, wiec tak zrobilem, na poczatku wyskakiwalo ze konflik ip, lecz pozniej po zmienieniu chyba 0 na 1 w ip było git. No i pisze ze polaczone wszystko git tego git, sygnal bardzo dobry i wogole git majonez, odpalam przegladarke no i nie dziala. Nie otwieraja sie strony ani nic, co robic ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    a wchodziles w ustawienia w przegladarce, gdzie podajesz klucz sieci i szyfrowanie itp?
     
  4. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Edytuje, problem pokonałem. Zeby wyszukiwalo sieci bezprzewodowe musialem w usługach ustawic wireless zero configuration, na polskie Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej dac automatyczne i potem uruchom, a gdy wyswitlilo ograniczenie lub brak lacznosci, zresetowalem router w szawce, pozdro.
     
Wczytywanie...

Poleć forum