1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TP Link wr340G zmiana NATA

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Dzefii92, Lipiec 19, 2010.

  1. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    witam ostano zmieniłem internet na 10MB i do tego router TP link wr340g i chciałbym prosić o wyjaśnienie jak otworzyć tu nata

    -nie mam wogóle IP mam na kompie ustawione na automatyczne. i co teraz??:(
    -prosze powiedzcie jak otworzyć porty :(
    -internet radiowy
    prosze o szybka odpowiedz z gory dzieki
    -w routerze jest ustawione na dynamiczne IP czy to ma znaczenie?

    dotarłem do miejsca gdzie można otworzyć ale tam trzeba wpisać IP a ja żadnego nie mam ;/

    Wogóle - piszę się przez takie ó, ortografia się kłania
    #jakubkameleon
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    pomoze ktos??prosze
     
  4. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
  5. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Cześć,

    Kolego jeszcze raz i powoli - co dokładnie chcesz zrobić?
    Działa Ci internet przez router?

    Pozdrawiam,
     
  6. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    tak internet dziala elegancko
    ale chce podlaczyc Xbox 360 i jest git tylko ze mam NATA na Sredni a nie wiem jak go otworzyć prosze o pomoc

    na tej stronie pokazalo: Your IP Address is 94.232.216.45
    a nie ma byc cos takiego 192.168.x.x??
     
  7. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a nie możesz po prostu włączyć UPnP?

    P.S. 94.xxx...... to Twój adres WAN (widziany z zewnątrz), natomiast router tłumacząc w prosty sposób tworzy sobie małą wewnętrzną domową sieć LAN i ona ma adresy 192.xxx...
     
  8. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    Co to jest??i co daje??
    i jak to zmienić?

    sorki ze pytam ale nie chce neta zrypac jak kiedys ze poprzestawialem i nie mialem przez 3tygodnie.
     
  9. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie znam dokładnie tego routera, ale powinieneś mieć gdzieś przy NAT i forwarding. Bez dokładnego zagłębiania się - wtedy programy same sobie przekierowują porty. Niczego nie zepsujesz, nie martw się.
     
  10. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    włączyłem UPnP ale dalej mam sredni
    moze to cos da ale mam w ustawieniach xboxa na automatyczne.
     
  11. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z tym "średnim", nie mniej daj znać czy Xbox się łączy.
     
  12. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    w modern warfare 2 pisze NAt:Średni
    gdy robie test w ustawieniach konsoli pisze Umiarkowany.
     
  13. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wchodzisz Interfaces -> Lan w zakładce DHCP masz podane adresy IP i MAC. Włącz konsolę i sprawdź MAC. Porównaj go z tymi wpisami i masz IP.
     
  14. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    ReXX nie bardzo cie rozumiem powiedz jakie zdjecia mam zrobic i zrobie a ty mi powiesz IP
     
  15. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    pomoze ktos??jak mozna sie dowiedzec jakie mam ip
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Pisałem ci to jest twoje ip te ip 192.168.1.1 to jest np ip komputera w sieci jeśli masz np 2 komputery w domu są podłączone kablem to jeden ma 192.168.0.1 a drugi 192.168.1.1 a ip to jest ten numer co ci ta strona pokazuje .

    What's My IP Address? Networking Tools & More
     
  17. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kod:
    Pisałem ci to jest twoje ip te ip 192.168.1.1 to jest np ip komputera w sieci jeśli masz np 2 komputery w domu są podłączone kablem to jeden ma 192.168.0.1 a drugi 192.168.1.1 a ip to jest ten numer co ci ta strona pokazuje .
    
    Hardkor :O DHCP wpisuje ip wzwyż od routera w TP linkach
    - 192.168.1.1 (Router)
    - 192.168.1.2 (Urządzenie nr. 1)
    - 192.168.1.3 (Urządzenie nr. 2)
    Wejdź w ustawienia konsoli sieć i tam pokarze Ci się ip konsoli.
     
  18. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    Czyli jak mam 2 laptopy to
    1laptop - 192.168.1.2
    2laptop - 192.168.1.3
    xbox - 192.168.1.4
    o to w tym chodzi czyli w okienku do oblokowania portow trzeba wpisac ip konsoli czyli 192.168.1.4??
     
  19. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Więc tak..
    Wchodzisz w xbox ustawienia, siec, konfiguracja, dajesz na automatyczne nadawanie adresu ip. Połącz konsole i tak w oknie konfiguruj pojawi sie adres ip konsoli.

    Teraz w przegladarce internetowej wpisz 192.168.1.1 login i haslo admin


    Wejdz w forwarding
    a) wejdz w DMZ i w miejscu DMZ Host IP Address: wpisz ip konsoli ktore spisales wczesniej, ustaw status na disable. kliknij save.
    b)wejdz w upnp i kliknij na enabled.


    pozniej uruchom ponownie router i konsole i nat powinien byc open

    Powodzenia!
     
  20. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @UP
    Po co DMZ?? Jak będzie chciał udostępnić konsoli zasoby np. przez WMC to robisz mu górkę. Przecież nie fajnie odcinać konsolkę od LAN bo czasem na prawdę przydaje się przeglądnie mediów w Xbox 360.

    Kod:
    a) wejdz w DMZ i w miejscu DMZ Host IP Address: wpisz ip konsoli ktore spisales wczesniej, ustaw status na [B][U]disable.[/U][/B] kliknij save.
    
    To mnie dobiło. Po co ma coś wpisywać skoro i tak to wyłącza? Chodziło ci o enable <- umożliwić, ale o tym wyżej.

    Polecam Ci nie włączać DMZ bo odetniesz konsolę od Lan, a to może ci się przydać przy streamingu mediów. Odblokuj tylko porty.
     
  21. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    To wyjasnijcie w koncu jak odblokowac te porty.jaki mam IP wpisac bo nie wiem i powiem jeszcze raz ze nie mam zadnych IP w kompie wpisanych
    mam automatycznie.

    tu mam jak otworzyć http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=71
    ale nie wiem jakie ja mam IP jak ktos wie jak to sprawdzic to prosze o pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum