1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Transfer danych problem FATX

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marcinhome, Marzec 9, 2010.

  1. marcinhome

    marcinhome Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Jak w temacie: Chcąc zmienic swa oryg. 20Gb na 250 zakupiłem wszystko, włącznie z transfer kitem i tu jest mój problem. Otóz ten kit to jakaś wersja bez softu była, jednak ściągnałem kilka wersji xplorera360 i niestety żadna nie widzi mojej 20-ki, komunikat że nie można w stystemie odnalezc napedu FATX. Dodam że dysk oryginalny jest marki Seagate... sam dysk tez działa bo sprawdziłem zaraz po nieudanym podłaczeniu na konsoli czy nic się nie stało, ale ok...co to może być?? Posiadam win XP-ka, i dodam że pusta 250-ke Bevt(przerobiona juz) widzi!!! nie widzi tylko oryginalnej 20 gb seagate, sprawdzone na 2 komputerach, niewazne czy przednie czy tylnie porty usb, wszystko juz co mozliwe sprawdzilem, na necie doczytalem jedynie ze moze cos z kontem administratora zeby uruchamiac jako, tyle ze na obecnym koncie mam uprawnienia administratora, a jest jeszcze konto administrator(bez nazwy) do ktorego nei pamietam hasla,-windows mam juz tyle czasu stabilny ze zapomniałem...rece mi juz opadaja, co to moze byc, widzi nieoryginalny dysk a oryginal nie...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wygląda na to że masz dysk który pobiera 1A prądu ,a gniazda USB w kompie mają obciażalność 500mA ,czyli połowę - z tego wniosek że dysk nie działa bo ma "za mało prądu"
    (prawdopodobnie jak przyłożysz ucho do podłączonego dysku do PC to cichutko "cyka"
    lub wogóle się nie kręci)

    rozwiązanie :
    szukać płyty głównej która ma większą dopuszczalną obciążalność pądową 1 Amper
    lub podłączyć dysk do xboxa poprzez transfer kit i przenieść dane - do tego potrzebujesz płyty z softem od transfr kitu (można znaleźć na torrentach lub pożyczyć od kogoś)

    ewentualnie
    możesz podłączyć zasilanie dysku nie do płyty w PC ,tylko bezpośrednio do zasilacza
     
  4. marcinhome

    marcinhome Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego Quazimodo, byłoby coś na rzeczy, bo jak podłaczę 250Bevt to faktycznie słysze jak dysk rusza(obudowa otwarta w tej chwili) z kolei oryginalna 20-ka jakby martwa była, ale Qrrrde, na naklejkach 250 ma 5V i 0.55A a 20-ka 5V i 0.62A , wiec cholera różnica żadna powinna to być...jednak faktem jest że dysk nie odpala...

    A inne pytanie jeszcze: czy podłaczając oryginalną 20-ke bezpośrednio do płyty głownej może się cos spier...?? Boje się o savy , bardzo nie chciałbym ich potracić przecież, a slyszało soe to i owo o tym że windows może cos namieszać w takim dysku, cos o chisecie VIA(ja mam chyba nforce) wiec raczej zielony jestem w temacie a musz ejkos zgrac te dane i przeniesc na nowy dysk, ile mozna sie meczyc na 20...:(
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie nic się nie stanie. Jest to bezpieczne jak zrobisz to z głową. I nie mozesz pozwolic szstemowi na instalowanie wlasnzch sterownikow do dysku, bo jak to zrobi to juz nie ruszy.

    Ps. Wlasnie. Ma 0.62, wiec za duzo, a tamten ma o.55 i takie dyski rusza z jednego usb.

    Ps2. Innym rozwiazaniem jest kupienie przejsciowki z jednego na 2 usb.
     
  6. marcinhome

    marcinhome Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Touch! co to znaczy własnie z głową, przyznam że mistrzem yodą może nie jestem, ale potrafie swojego windowsa obsłużyć, jak mi ktoś wytłumaczy co i gdzie to zrobie, czyli powyłączam to ingerowanie systemu w podłączony dysk, tak by nic nie popsuć, tylko gdzie?? wie ktoś?? Jak wiesz napisz w miare możliwie i zrozumiale prosze, ja chce skonczyc ME2 juz na 250-ce;) a nie zaczynać gre od nowa jak coś pójdzie nie tak!!;(
    AAch, i co to za przlelotki?? do dwóch gniazdek usb w jedno?? żeby wiećej pradu było?/ o to chodzi?? musze przyznać ze nie spotkalem sie poki co...
     
  7. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    codo dysku bezposrednio pod plyte i podlaczanie pod Sata bedzie ok :) ( ja tam podlaczalem swoja 60 GB ) nic nie robilem tylko podlaczylem wykrylo dysk zainstalwoalo sterowniki odpalilem program ( nie pamietam jaki tylko ) i bylo ok :)

    a co do

    jest to normalny kabelek :) 90% dyskow przynosnych takowy posiada (dyski pod 2,5 cala w obudowie ) z jednej strony mini USB do obudowy przenosnej a z 2 strony 2 kable USB aby pobrac wiecej pradu z plyty.
     
  8. marcinhome

    marcinhome Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, dziekuje Koledzy za cenne rady, bo jakoś nie wpadłem sam że to prądu brakuje, a na to wychodzi...tymbardziej że dysk 20 działa super....ME2 wczoraj ukończony, nie udało się już na 250 co prawda;) ale i tak savy wolałbym zachować, nie wspominajaćo GTA czy innych Fablach...zobaczę wpierw czy uda mi sie z tą przelotką a jak nei to podłacze na "krótko: ryzyk-fizyk, jak sie coś spierrrdzieli to będę miał spore pretensje do sprzedwacy tego Kita, co to nie działa z oryginalnym dyskiem...ech
     
Wczytywanie...

Poleć forum