1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Transfer Kit - wymagania

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Ino, Styczeń 22, 2011.

  1. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam!
    Mam bardzo ważne pytanie. Mam zamiar kupić nowy dysk do xboxa. Obecnie mam 20 gb, ale chcę kupić 250gb. I tu zaczyna się problem. Wiem, że do przeniesienia zawartości ze starego dysku potrzebny jest Transfer Kit. Na youtube widziałem mnóstwo filmików jak to się robi i wszystko wydaje się proste. Z tym, że ja mam problem. Ja posiadam tylko jedną kieszeń do dysku. Na wszystkich filmikach są dwa dyski i każdy jest w oddzielnej kieszeni. Czy jest możliwość przeniesienia zawartości ze starego dysku na nowy posiadając TYLKO JEDNĄ kieszeń?
    Proszę o pomoc! Jestem w kropce! ._.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Transfer Kit podłącza do konsoli (przez USB), a w drugą część wpinasz nowy dysk, wkładasz płytę (która jest w zestawie kit'u) i postępujesz zgodnie ze wskazówkami wyświetlanymi na ekranie, ewentualnie podpinasz najpierw stary dysk do komputera, przez specjalny program robisz kopie plików, a później drugi dysk i wgrywasz na niego to co wcześniej skopiowałeś. No albo najprościej po prostu zrobić to pendriwem : )
    Jeżeli pomogłem podziękuj : )
     
  4. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko, że kita raczej nie da się podłączyć bezpośrednio do "nagiego" dysku takiego jak ten [​IMG], no nie? Da się tylko przez dysk w kieszeni http://zima1978.webd.pl/redbox/grafa/DYSK%20X360.JPG. W tym tkwi problem. Wygląda na to, że będę musiał albo kupić jeszcze jedną kieszeń, albo użyć komputera i tego "specjalnego programu". I tu nasuwa się kolejne pytanie... Czy do tego będę potzebował kita i jakiego programu do tego użyć?
     
  5. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    A w jakim systemie plików są zapisywane dane na dysku xboxa - nie FAT 32 lub podobny? Sądzę, że MS jest zbyt leniwy i taki proces kopiowania zawartości dysku można spokojnie przeprowadzić za pomocą komputera, choć moge się mylić. W końcu to są zwykłe dyski SATA i raczej nie powinno być wielkiego problemu, żeby przekopiować zawartość jednego na drugi. Wiek ktos jaki to system plików?
     
  6. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
  7. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko, że mój PC jest jeszcze na gwarancji, więc nie mogę nic w nim sam montować... ._. wygląda na to, że nie mam możliwości kombinowania, tylko muszę kupić drugą kieszeń, albo użyć pena. A właśnie, czy kopiowanie za pomocą pena wygląda jakoś normalnie, czy też trzeba podłączać dysk xboxa do PC i też tak wsztstko zaznaczać i wogóle, czy nie i wystarczy, że włożę pena do usb konsoli i wybiorę, co chcę przenieść na niego?
     
  8. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Wystarczy, że wybierzesz i skopiujesz, czy jak tam chcesz - przeniesiesz : )

    Pomogłem, kliknij dziękuje : )
     
  9. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    A czy za przenośny dysk może posłużyć mp3/mp4/ipod?
     
  10. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    oczywiście, wystarczy go tylko odpowiednio sformatować w Xboxie, a wcześniej do systemu FAT32, jeżeli w takowym nie jest

    Pomogłem, kliknij dziękuje : )
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak , system plików na dyskach Xboxa360 to FatX :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum