1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Transformator do Xbox 360 Arcade z USA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szymek488, Lipiec 31, 2010.

  1. szymek488

    szymek488 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zambrów
    Mój xbox jest właśnie w drodze do Polski:yeye: Teraz pojawił się problem z podłączeniem jej do gniazdka w Polsce. Moje pytanie jest takie: czy jak użyje podobnego transformatora:
    ZASILACZ TRANSFORMATOR KONWERTER Z 230 V NA 110V (1156163656) - Aukcje internetowe Allegro

    bo mam w domu inny z telefon stacjonarnego. Różnica polega na tym, że wejście jest 110V na te dwa bolce bez tego na dole jak w zasilaczu i bolce na takie jak nasze europejskie gniazdko. Czy jak do takiego podłącze konsole to czy nie spali się ona?
    Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zła! Moc maksymalna: 50W. Xbox Jasper ma 150W zasilacz. Dla niego to za mało. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
     
  4. szymek488

    szymek488 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zambrów
    UU nie sprawdziłem Mocy, nie zauważyłem, że 50 W a jeśli będzię moc max 150W to będzie działać?? Większa moc to cholernie dużo kosztuje;/
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    A po co Ci transformator, kup nowy zasilacz (europejski 230V) do xboxa 360 są na allegro od 50 zł :)
     
  6. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz zakupić taki, aby wartość być równa, albo większa od mocy. Czyli potrzebujesz 150, albo 150+.
    To JASPER? Sprawdź na zasilaczu.
    Jasper = 150W
    Falcon = 175W
    Xenon czy tam zephyr = 203W

    EIDT

    @up ma rację lepiej kup zasilacz Polski.
     
  7. szymek488

    szymek488 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zambrów
    Może u mnie w mieście zobacze ile kosztuje bo na allegro raczej zamawiał bo nie mam konta;>
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Kup zasilacz i nie baw się w żadne transformatory :)
     
  9. szymek488

    szymek488 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zambrów
    Konsole kupiła mi siostra w USA. Wiem, że jest wyprodukowana w kwietniu lub w maju 2010 roku więc jest to napewno JASPER
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Do JASPERA możesz kupić zasilacz 150W/175W/203W i będzie ok. :)
     
  11. szymek488

    szymek488 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zambrów
    a w zwykłych sklepach elektronicznych sprzedają zasilacze do xbox'a? bo jest u mnie taki sklep elektroniczny i duuużo jest w nim rzeczy nawet i konsole???

    EDIT

    albo chociaż transformator? ;dd
     
Wczytywanie...

Poleć forum