1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Treyarch: „Nowy silnik? Nie jest potrzebny, by poprawić grafikę Black Ops 2”

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Rafau666, Maj 15, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    [​IMG]

    Ciekawa wypowiedź Marka Lamii, szefa studia Treyarch, dotycząca oprawy gry Call of Duty: Black Ops II i wykorzystanego w niej silnika graficznego. Choć część fanów narzeka na to, że tytuł ten korzysta z tej samej technologii, co poprzednie gry z serii, boss Treyarchu nie widzi w tym niczego złego.
    Zapytany o nowy silnik graficzny przez serwis One of Sword, Mark Lamia odpowiedział:

    Dodał także:


     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    hehe gościu doskonale wie jak odwrócić kota ogonem, ale ma trochę racji - 60 klatek jest ważniejsze niż mega grafika.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  4. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    W sumie to nie wiem czemu się tak czepili tych 60-ciu klatek.
    Zejście do 45-50 nie zrobiło by chyba widocznych zmian, a graficznie dało by się coś podrasować.
     
  5. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Jak już porównuje zmiany w CoDach do remontu to tyczy się to chyba tylko przemalowania ścian :D 60fps, a rozdzielczość jak panoramicznego tv crt albo netbooka :)
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  6. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Rozgrywka w CoD > Grafika w CoD. Tyle w temacie.
     
    1 osoba to lubi.
  7. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Oni nawet ścian nie pomalowali. Wymienili zasłony i jeszcze są czelni nazwać to 'remontem'. CoD w przyszłości wygląda identycznie, co CoD w latach zimnej wojny, więc o jakich zmianach my tu mówimy?
     
  8. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Dokładnie jestem tego samego zdania na xbox360 i tak by nie było lepszej grafiki moje zdanie dobrze robią grafika jest dobra i 60 fps gra jest szybka nie wyobrażam sobie 30 fps co z tego że zrobią mega grafikę jak i tak na konsole będą musieli okroić.
     
  9. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Już się zaczyna... Dobra, niech dadzą silnik z zaje*istą grafiką, a jak będzie mulić, będzie ogromny spadek FPSów to znów będzieta bojkotować? Co za ludzie... Wolę żeby bez żadnych ścinek gra chodziła, bo grafika jest wg. mnie na dobrym poziomie. Może są takie Crysisy i Battlefieldy przez które ludzie wyrobili sobie zły stereotyp o CoD i uznają się za mega-znawców, ale po co zmieniać coś, co jest zaje*iste?
     
  10. nemesis48

    nemesis48 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2011
    Posty:
    106
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radom
    Dla mnie grafika jest dobra,nie przeszkadza mi słaby Aa co widać na dużym tv płaskie klamki mi również nie przeszkadzają .Mechanika i tępo rozgrywki jest dla mnie genialna myśle tu o Modern warferach,
    a Antyalisingu nie ma większość gier na xboxa
     
  11. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Grafika w codzie dobra? Odpalcie Quake 3 i znajdźcie 3 różnice.

    Stałe 60 klatek, stałe 60 klatek. W BF da się grać przy 30FPS, aż was zadziwię, nawet gra się bardzo dobrze, a wy jaracie się tymi 60-cioma klatkami. Co wam to daje? Nic, bo dla ludzkiego oka za dużej różnicy nie ma między 30, a 60.

    Pomijając fakt, że płynna gra zaczyna się od 28FPS-ów...


    Cod z każdą częścią idzie krok do tyłu. Gameplayu nie ma też dobrego. Nie wiem, czemu ludzie są tak naiwni. Nie lepiej kupić dobrego MW1 i grać ile wlezie? 2x tańszy niż MW3, a różnic praktycznie brak...
     
  12. w1x0r

    w1x0r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobre jest bo teraz piszą że nowy silnik to niepotrzebny wymysł,a jak tylko wypuszczą coda na nowym silniku to znowu zawiśnie baner na Time Square z napisem "STARY SILNIK BYŁ CH** KUPUJCIE TO BO TO REWOLUCJA"
     
  13. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Przesiadajac sie z CoD na BF3 widze straaaaaaaaaaszny spadek FPS i mam wrazenie jakby gra nie chodzila plynnie...
    Ale z kazda czescia CoD jest popularny i sprzedaje sie wysminicie i o to chodzi i wasze zale nic nie zmienia :)
     
  14. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Taaa, robią niby "remont" silnika, tylko z każdą częścią gry wymagania wzrastają (wersja PC). Nowy CoD = aktualizacja paki skryptów.
     
  15. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    @Hiszpan3lek

    No od razu czuć ~10FPS-ów. Co 5 min zmienia się klatka.

    Warto zaznaczyć, że w Polsce, większość osób gra na PC, a tam liczba klatek uzależniona jest od specyfikacji komputera :).
     
  16. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    MW3 sprzedał się gorzej, więc jest to jednak znak, że Battlefield zrobił swoje.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum