1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Triger RB problem X1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xzirev, Marzec 6, 2016.

  1. Xzirev

    Xzirev Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam problem z trigerem RB (sprawdzałem na kablu i bez); mianowicie gdy przytrzymam przycisk RB okolo 1sek konsola odczytuje go jako RT. Na początku zauważyłem ten problem w grze halo 5 gdy po przytrzymaniu w powietrzy RB postać ma robić specjalny atak a oddawała strzał lub dwa następnie zaczął ładować sie atak. To samo z GOWUE jak się przeładowuje to zamiast trafiać w szybkie przeładowanie postać oddawała strzał i zazwyczaj się "spalało" szybkie przeładowanie. Najlepiej to widać w MKX w opcjii treningu gdzie w lewym rogu ekranu widać kombinację wciskanych przycisków; i jak przytrzymam RB to pokazuja RT. Ostatnio zaczął mi szwankować przycisk "A" więc wysłałem na gwarancję i wczoraj przyszedł nowiutki. Po podłączeniu wykryło nowy pad i zrobiła się automatycznie kalibracja. Problem nadal pozostał. Dziś zrobiłem reset konsoli bo myślałem, że to problem firemware. Po resecie to samo. Mam X1 wersję bundle limitowaną 1TB z Halo 5. Czy to konsola? Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rolo89

    Rolo89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    86
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Sprawdź pada na PC.
     
  4. Xzirev

    Xzirev Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    W jaki sposób mam sprawdzić pada po podłączeniu do PC. Jakimś programem czy grą?
     
  5. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    sprawdź mapowanie przycisków w aplikacji na xbox może cos tam zamieniłeś albo może np. brat ci zrobił kawał
     
  6. Xzirev

    Xzirev Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Konsola dziś była przywracana do ustawień fabrycznych. Dla pewności wszedłem w zakładkę device/controller/mapping I dałem default .Dalej to samo. W mapowaniu do klawisza RB jest RB.
     
  7. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    to weś je tam pozamieniaj i problem z głowy
     
  8. Xzirev

    Xzirev Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co pozamieniać?
     
  9. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    no przyciski skoro zamiast RB masz RT po prostu je zamień w tym programie i wówczas będzie prawidłowo
     
  10. Xzirev

    Xzirev Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nawet jak zamienie to i tak po przytrzymaniu RB będzie źle odczytywało. Wyślę na gwarancję konsolę za tydzień.
     
  11. Xzirev

    Xzirev Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na innym forum ktoś wypowiedział się w kwestii padów z edycjii Halo, że są nie Halo!. Okazało się, że wysłali mi "nowy" zj...ny pad. Jak wciskam przcisk RB w górnej części i przytrzymuje to działa prawidłowo; ale jak już lekko poniżej połowy to łapie już RT; dosłownie kabaret. Za tydzień wyślę na gwarancję i napiszę co i jak. Normalnie bym nawet nie podejrzewał nowego pada heh.
     
Wczytywanie...

Poleć forum