1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Trinity RGH2 CR3 Lite problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Doctor PL, Luty 2, 2014.

  1. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,
    Mam problem z RGH2 na trinity CB9231, to moje pierwsze podejście do RGH na konsoli slim. Nand zrzucony 4x J-Runnerem bez bad blocków, Create ECC, Write ECC, po czym zaprogramowałem i wlutowałem chip. Na cr3 lite LK1, LK2, LK4 1-2 połączone. Zielona dioda na CR miga co 5 sekund ale konsola się nie włącza. Walczę z tym cały dzień, próbowałem chyba wszystkiego co pomógł znaleść wujek google. Zacząłem od sprawdzenia i poprawienia wszystkich lutów, potem walczyłem z ułożeniem cpu_rst(standardowy niebieski z zestawu slim) na różne sposoby w okół xclampów, zwiniety pod spodem płyty w różnych miejscach, przy każdym podejściu używałem wszystkich kombinacji S2 na ustawieniu slim i phat. Skracanie cpu_rst też nie przyniosło rezultatów, podobnie jak wcześniej po każdym skróceniu wszystkie kombinacje S2 slim/phat. Nie pomogło też post_out 80cm i cpu_rst 11cm, rezultat identyczny jak wcześniej, zielona dioda miga co 5s ale się nie włącza.
    Więc albo trafiła się wyjątkowo uparta sztuka, albo coś mi umkneło, proszę o pomoc ponieważ wyczerpałem już chyba wszystkie pomysły.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Bo trzeba trik zrobić:
    LK1 i LK2 zlaczone
    S2 tylko 1 ON
    CPU_RST 50cm
    I wstawić kondensator 330pf między GND i D


    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  4. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Kondensatory zamówione, czekam na paczkę. Zdam relacje z efektów. LK4 1-2 daje 300pf na cpu_rst, nie powinno w takim razie zadziałać?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Właśnie o to chodzi ze u mnie nie działa

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na przesyłkę czekałem 2 tygodnie ale było warto. Dwie trinitki bez żadnego kombinowania ruszają w max 3 cykle, dzięki za pomoc.
     
    1 osoba to lubi.
  7. kamilek78

    kamilek78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam pytanko
    a jak układasz kabel cpu_rst
    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum