1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Troche falcon, troche jasper? O co chodzi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Baca, Maj 14, 2010.

  1. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Mam konsolę z lutego 2009 roku. Na konsoli pisze mi ze mam Jaspera(wyszukałem na forum jak rozpoznać jaspera i według zamieszczonych tam screenów mam jaspera). Spojrzałem na zasilacz, i mój zasilacz to 175W a jezeli dobrze wyczytałem to Jaspery powinny mieć 150W, o co w tym chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sla0

    sla0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jasper może działać na każdym zasilaczu. Więc możesz mieć nie ten z zestawu.
     
  4. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Pierwsze jaspery mialy zasilacze 175W. Wiec bez obaw.
     
  5. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Tak to racja. Nawet słyszałem, że starsze wersje Jasperów mają dodatkowy heatpipe, natomiast nowsze już nie.
     
  6. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój jasper z 03.03.09 ma już 150W i headpipe
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Baca.
    Jak z tyłu konsoli masz amperaż 12.1A to masz Jaspera :)
    Po zasilaczu nie poznasz bo z Jasperem chodzą wszystkie (150W/175W/203W) dlatego najlepiej patrzeć na amperaż jest to 100% pewność :)
     
  8. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Macie racje chłopaki ,te pierwsze jaspery mają heatpipe a nowe nie sam ostatnio otwierałem takie konsole to się zdziwiłem na nowych ms oszczędza montując radiator bez heatpipa
     
  9. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Na forum wyszukałem post w którym było opisane jak rozpoznać wersję konsoli. Spojrzałem z tyłu konsoli i data produkcji to 2009.02.09 i jest to 12.1A czyli teoretycznie jasper ale jednak z ciekawości spojrzałem na zasilacz i jest to 175W. Jeszcze jedno, jeżeli konsola ma to dodatkowe heatpipe to dobrze czy źle? Wybaczcie że takie głupie pytania ale nie jestem w tym zbyt ogarnięty. I ostatnie pytanie. Opłaca się kupić zasilacz 150W czy zostać przy 175?
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jeśli konsola ma dodatkowe chłodzenie heatpipe to dobrze. Miałem też pierwszy wypust Jaspera i sprawował się świetnie. Co do zasilacza jak masz sprawny to zostaw go :) po co go wymieniać.
     
  11. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Sprawny jest, no ale czy jasper nie powinien mieć zasilacza 150W a falcoln 175? Nie wiem czy ma to headpipe bo nie otwierałem jej i nie znam się, ale jak na święta przyjechali kuzyni do brata to konsola chodziła 7-10 h codziennie przez jakiś tydzień i żadnego rroda nie załapała czy coś w tym stylu.
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jasper może chodzić na zasilaczu 203W, 175W oraz na 150W.
    To nic nie przeszkadza że masz zasilacz 175W.
     
  13. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam tak samo jak ty :p, Kupiłem xboxa premium w zestawie byly dwie gry Barnout Paradise i jeszcze jakis shit, tez wyprodukowany w lutym 2009, tez na obudowie pisze 12,1 i tez mam zasilacz 175 W takze to napewno jasper tylko widocznie do tego bundle dawali zasilacze 175 :p
     
  14. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    PatrixOK, mam dokładnie ten sam zestaw :). Zestaw premium z Bornout Paradise The Ultimate Box i Travial Pursuit, strzałka :p. Czyli nie należy przejmować się że mam zasilacz 175 a nie 150? To wpływa jakoś na moc konsoli czy na wydajność? Wybaczcie takie bezsensowne pytanie ale chcę się wszystkiego dowiedzieć o mojej konsoli. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    W twoim przypadku to nie wpływa na moc czy wydajność konsoli, trochę głupie pytanie z twojej strony, przecież masz silniejszy zasilacz :)
    np. zasilacza 150W nie możesz podłączyć do xboxa 360 (jak ci się uda podłączyć ze względu na inne wtyki) z płytą główna Falcon czy Zephyr/Xenon bo konsola się nie włączy ze względu na małą moc zasilacza
     
Wczytywanie...

Poleć forum