1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Trochę info o Xboxie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez witexor, Maj 11, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Cześć. Potrzebuję trochę info o tej konsoli, gdyż planuje jej zakup. W tematyce Xboxa jestem totalnie zielony, dotąd używałem tylko PS2.

    No więc mam kilka pytań i proszę o odpowiedzi na poziomie rozszerzonym (szukałem na google itd).

    1. Planuje zakup konsoli Xbox 360 4GB. Wiem że na te 4gb nie zainstaluje żadnej gry, ale czy starczy to na zapisy gier? Ile taki zapis zajmuje (mniej więcej, średnio) ?
    2. Do konsoli dokupię również dysk, ale to w późniejszym czasie. I tu odnośnie dysku kilka pytań:

    1. Czy mogę kupić dysk 250GB firmy WD (coś tam z BEVT) i będzie on działał ?
    2. Wyczytałem że taki dysk trzeba jakoś spatchować hddhackerem. Trudne to? Dużo zajmuje czasu? Nie uszkadza dysku, konsoli?
    3. Czy na takim dysku dokupionym mogę instalować gry i odpalać z xboxa ?
    4. Czy taki dysk będzie mi zawadzał na wierzchu czy będzie schowany gdzieś w xboxie?

    3. Oczywiście planuje przerobienie konsoli. Czy gdy ją przerobię i nigdy nie podłącze Xboxa do internetu to nie dostanę bana ?? Wtedy Xbox będzie normalnie działał ? Jaki to koszt przerobienia?
    4. Czytałem o LT 3.0, 2.0 itd. Co to właściwie jest? O co chodzi?
    5. Czy gry piraty na przerobioną konsolę trzeba jeszcze jakoś crackować/patchować? Gdzieś widziałem takie tematy ale widziałem też że nie. Jak to jest z tym? Wystarczy ściągnąć grę, wypalić na płytkę i można grać?

    Na razie tyle, jak coś jeszcze będę chciał się dowiedzieć to dopiszę

    Z Góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i chęć udzielenia pomocy

    Pozdrawiam.


    @Tak drogi Azura, ciężko użyć wyszukiwarki. Założyłem ten temat specjalnie aby zebrać odpowiedzi od doświadczonych userów na moje pytania w jednym temacie a nie czytać 50 innych złożonych z kilku wyrazów z których i tak nic nie zrozumię. Tak ciężko włączyć mózg?
    Więc z łaski swej, nie usuwaj tego tematu...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Tak na profile i zapisy gier, tyle pamięci starczy. To zależy od gry ile save zajmuje od jeden pare mb a od innej parenaście np. zapis mafii II zajmuje 50 mb, ale jak mówie zależy od gry
    2.1. Tak, ale po przerobieniu go tak żeby współpracował z xboxem, chyba że już kupisz przystosowany do pracy z xboxem
    2.2. Jeśli robisz wszystko według poradnika, nic nie zepsujesz. :)
    2.3. Tak, gry możesz na nim instalować, ale żeby włączyć gre i tak musisz włożyć płyte, tyle że później napęd nie mieli tylko z dysku czyta
    2.4. Slim ma dyski wkładane od dołu, nie widać go jest w środku.
    3. XBOX SLIM IDZIE PRZEROBIĆ TYLKO DO DATY PRODUKCJI SIERPIEŃ 2011, później już są nowe napędy i płyty więc nie idzie przerobić, przynajmniej narazie ale prace już trwają .
    Gdy nie podłączysz do neta to jak masz dostać bana ? :)
    Nawet jak dostaniesz bana to normalnie możesz grać offline, tyle że nie masz wstępu na XBL.
    To zależy, jeśli chodzi o przeróbke LT (przeróbka napędu) to ok. 100zł
    Jeśli chcesz przerobić na RGH to ok. 170-200zł, RGH to przeróbka która pozwala na granie prosto z dysku i wiele więcej, jeśli Cię zainsteresowało poczytaj trochę na forum.
    4. LT to przeróbka napędu, każda jest oznaczona numerkiem i łamie nowe zabezpiczenia, najnowsza to LT+3.0, we wszystko na niej zagrasz .
    5. Przepuszczasz przez ABGX, jest to moment i on sam dogrywa co potrzebne (jeśli chodzi o przeróbke LT), później nagrywasz i śmiga :)
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dysk bedzie dzialal Wd, po zmodyfikowaniu, przeczytasz to sam ocenisz czy trudno. Po zmodyfikowaniu mozna instalowac gry na hdd lecz plyta w napedzie i tak musi byc (oryginalny lub przy ixtreme lt). Konsole nowe są nie przerabialne max data do lipiec 2011. Xbox z banem czy bez dziala tak samo. Lt 3.0 najnowsza przerobka do odpalania gier z napędu, do instalacji gier na hdd wymagana nagrywarka liteon ihas.
    Jest inna modyfikacja rgh pozwala na wlaczanie gier z hdd,usb konsoke max sierpien 2011




    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  5. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    O Dzięki. I już wiem wiele więcej :)

    Czyli z tego co rozumiem to te RGH jest lepsze niż LT ? Przy którym jest mniej pieprzenia się z nagrywaniem gier.
    I czy do nagrywania gier trzeba mieć jakąś specjalną nagrywarkę w kompie? Mam jakiegoś NoNama czy tam mało znaną firme ., wystarczy taka czy trzeba jakieś lepsze ?
     
  6. NeVeR95

    NeVeR95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    99
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Puławy
    do gier bez zabezpieczenia XGD3 wystarczy zwykła chociaż ktoś pisał na forum że wypalał też takie gry i wszystko działało ;p
     
    1 osoba to lubi.
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, RGH jest o wiele lepsze, jedynym minusem jest że nie można grać na XBL ale jest alternatywa w postaci XLinkKai.
    na RGH, nie nagrywasz gier tylko wrzucasz je na dysk i z niego grasz, tylko na LT nagrywasz gierki na płytki.
    Jeśli twoja nagrywarka, obsługuje płyty DVD DL to możesz i nią nagrywać, tyle że nie zainstalujesz ich na dysk, ta "specjalna" czyli Liteon Ihas 124B jest potrzebna tylko jeśli chcesz instalować gry XGD3 na dysk przy LT+3.0.

    Pewnie miał LT+3.0 i dasha niższego/równego 13604, dlatego mu się instalowały na dysk, przy późniejszych dashach już nie idzie, jedynie jeśli wypalisz Ihasem .
     
    1 osoba to lubi.
  8. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobra, a czy można mieć flasha Lt 3.0 i RGH jednocześnie ? Czy to koliduje z sobą jakoś ?

    I czy Xbox obsłuży mój dysk przenośny 500gb? Czy tylko pendrivy ?

    Aaa I jaki dash najlepszy i czy to można jakoś samemu wgrać, za aktualizować domowym sposobem, czy jakiś osprzęt trza mieć :) ?
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nie, jak najbardziej możesz mieć RGH i LT jednocześnie, sam tak mam, chociaż z napędu już praktycznie nie korzystam ;)

    Jeśli będziesz miał RGH to tak obsłuży, jeśli nie to będziesz mógł wykorzystać tylko 16GB.

    Dash to jakby system konsoli co jakiś czas trzeba zaaktualizować, żeby grać w najnowsze gry. Dasha aktualizuje się z pendrive i nie powinno to sprawiać problemów.
    Chyba że mylisz pojęcia i chodziło Ci o LT (przeróbke napędu) :)
     
    1 osoba to lubi.
  10. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie, nie pojęcia rozróżniam już :) Po waszym tłumaczeniu :p

    Mam kolejne pytania .:

    1. Czy Dysk WD Scorpio 250GB z seri BEVT będzie działał z X-em ?
    2. Znajomy kolegi powiedział mi że do takiego dysku potrzebna jest obudowa. Czy to prawda, czy mu się historie pomyliły? Czy bez tej obudowy też da się dysk zamontować w konsoli ? I jaki kabel do tego potrzebny?
    3. Dysk musi być 2.5" ?
    4. I jeszcze raz o co chodzi z tą nagrywarką IHAS . ? Tzn. służy ona do nagrywania jakiś specjalnych gier? Innymi nagrywarkami też dam radę nagrywać gry czy nie które lub wszystkie trza tym Lite-Onem Ihasem?
    5. Czy samemu można zrobić te LT i RGH czy do tego potrzeba jakiś specjalny sprzęt?
    6. Co to w sumie jest te RGH ? Po za tym że to Reset Glitch Hack i umożliwia odpalanie gier z dysku itd(to już roszyfrowałem .)



    @@Dzięki wielkie za dotychczas udzielone odpowiedzi :) Bardzo mi to pomogło w ostatecznej decyzji co do konsoli :p
     
  11. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    4. Ihas nagrywa gry xgd3 w 100% które zainstalujesz na dysku majac lt 3.0. Jak nagrasz xgd3 zwykłą to nie zainstalujesz
    5. do rgh musisz znać się na lutowaniu, do lt poczytaj tu Artykuły
    6. możesz podpinać większe dyski, nie musisz nagrywać gier, masz darmowe dlc i arcade ale nie możesz łączyć się z xbl
     
    1 osoba to lubi.
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    1 tak bedzie dzialac na konsoli oryg i lt, w przypadku rgh mozna kazdy hdd do 2tb.
    2 nie trzeba w slim
    3 w rgh moze byc 3.5 lecz trzeba zew zasilanie
    4 nie zbedna do grania w gry z hdd(lt+)
    5yrzeba sprzet do rgh programator, chip, do lt+ zas frez,lupe,szablon i w obu przypadkach lutownice

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  13. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odświeżam, ponieważ nie chcę tworzyć nowego tematu i zaśmiecać forum :)

    Mam kolejne pytanie.

    Czy kupioną konsolę w niemczech, można bez problemu przerobić w niemczech i czy to bd potem po polsku czy po niemiecku całe menu będzie itd :/ ? Wie ktoś może?

    I kolejne, słyszałem coś o FreeStyle Dashu po przeróbce że jest on wymagany. To prawda? Co on daje ?

    Mowa o przeróbkach RGH + LT 3.0.


    Aha, i jaka jest różnica między JTAG a RGH ?
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    W każdym dashu istnieje opcja zmieniania języka na dowolny, także będziesz mógł sobie zmienić na polski

    Jeśli masz RGH to jeśli masz FSD, możesz odpalać gry z dysku na USB, gry arcade, dlc za darmo, odpalać emulatory innych konsol.

    Różni się nazwą i tym że JTAG zrobisz tylko na starych dash`ach, jeśli chodzi o funkcjonalność to jest ta sama.
     
    1 osoba to lubi.
  15. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Doobra, konsolka zakupiona :) Ale mam jeszcze kilka pytań.

    Słyszałem że żeby grać w gry z dysku na RGH trzeba je jakoś przerobić ?

    Czy dysk przenośny usb który będę używał do grania na xboxie musi być jakoś przerobiony, czy wystarczy tylko podpiąć i grać :D ?

    Dysk 1.5 TB, W xboxie robię przeróbkę LT 3.0 i RGH .
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Musisz przerobić do formatu .god lub .xex

    Musisz tylko zmienić format do fat32 później tylko wrzucasz gry podpinasz do konsoli i grasz

    z LT tak pewnie nie będziesz korzystał skoro będziesz miał RGH, ale jak chcesz :)
    Ja mam LT i RGH bo jak przerabiałem na LT to nie wiedziałem że istnieje RGH ..
     
    1 osoba to lubi.
  17. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Będę, przynajmniej na początku. Dużo znajomych ma xboxa i lt. Większość gier z początku będę miał na płytkach :) Z czasem przejdę całkiem na RGH pewnie.

    Ale FAT32 o ile się nie mylę to maksymalny rozmiar pliku to 4GB, a gdy dysk będzie wykorzystywany i w PC i w xboxie stwarza to pewien problem :/
    Nie da się tego Fata obejść ?

    Next pytanie !

    Mam Dasha 2.0.12416.0 Czy jak zaaktualizuje se do najnowszego żeby pograć na Xbox Live to będę mógł wgrać potem LT 3.0 i RGH?

    I o co chodzi z tym wyciąganiem DVD keya, nandami itd. ? Na wielu stronach gdzie oferują przeróbki widzę takie coś, a nie wiem o co biega

    PS. Orientuje się ktoś gdzie można przerobić Xboxa w okolicach Gliwic/Zabrza ?
     
  18. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Najnowszy dash blokuje rgh. Lt 3 wgrasz o ile masz w ogóle przerabialna konsole ( czyli przed połowa 2011)

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  19. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Data produkcji to 03.2011 Dnia nie pamiętam :) Więc przerabialna :p Czyli lepiej nie aktualizować nic :) ?
     
  20. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeżeli chcesz robić rgh to nie aktualizuj.
     
  21. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43

    Tak jak kolega wyżej jak chcesz rgh to nic nie aktualizuj

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum