1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

tryb 1080p

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez BuLi!, Sierpień 3, 2008.

  1. BuLi!

    BuLi! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam,

    mam takie pytanko moj telewizor obsługuje tryb 1080p lecz gdy na Xboxie zaznacze ten tryb tzw chce go uruchomic to na ekranie nic sie nie wyswietla dziala tylko tryb 1080i :/ moze ktos wie o co chodzi... i co daje konkretnie ten tryb 1080p? czy jest lepszy od 1080i?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    Tryb 1080p jest lepszy od 1080i... jaki masz kabel HDMI? Jak HDMI to sprawdź czy obsługuje FullHD.
     
  4. BuLi!

    BuLi! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: tryb 1080p

    mam standardowy kabel microsoftu ten z wejsciami czincz i hdmi... nie mam pojecia czy obsluguje fullhdmi :eek: innego kabla nie moge podlaczyc poniewaz mam konsolke z przed dwóch lat bez tego nowego wejscia HDMI... dziwne ale skoro konsola by tego trybu nie mogla obslugiwac to w ustawieniach nie bylo by takiej opcji a jednak jest...

    mam taki kabel http://www.allegro.pl/item411528658_org_kabel_component_xbx360.html czy on obsługuje tryb 1080p?
    jezeli nie to jaki mam kupic kabel pod mojego dwu letniego X aby obsługiwał ten tryb?
     
  5. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    Więc twój TV nie obsługuje FullHD przez Component... jest temat o tym w aktualnościach. :)
     
  6. BuLi!

    BuLi! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: tryb 1080p

    aha czyli nic na to nie poradze i nie pogram na tej konsoli w takim trybie tak?
     
  7. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    Tak choć możesz kupić urządzenie które przerabia sygnał analogowy(Component) na sygnał Cyfrowy :)
     
  8. BuLi!

    BuLi! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    Widzisz on to DVI podłancza przez przejściówkę... a podłącza go HDMI ;] Chodzi właśnie o to urządzenie.
     
  10. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: tryb 1080p

    Tryb 1080i wyświetla mniej linii niż 720p przy oszukiwaniu ludzi śmiesznymi hasłami. A rzeczywistość jest taka że odbiornik w tym trybie używa wobulacji z zastosowaniem syntezera częstotliwości.

    Ja nazywam to "trybem dla idiotów" ::)
     
  11. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    źle trafiłeś... bo tu nie rozmowa o trybach 720p i 1080i :p
     
  12. Fokuz

    Fokuz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: tryb 1080p

    Full HD przez component... Dzieciaq co ty za bzdury opowiadasz. Żaden component nie obsługuje trybu FULL HD. Zastanów się zanim coś napiszesz a nie wyczytałeś to na jakiejś innej stronie i teraz pie#$%^&Z farmazony.
     
  13. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    Na niektórych TV można uruchomić 1080p przez Component kretynie! nawet w X360 jest taka opcja!
     
  14. asq1994

    asq1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: tryb 1080p

    Przyznaje racje koledze jest taka opcja! fokuz masz stare informacje po aktualizacji dashboard na jesien 2007 pojawiła się taka opcja!
     
  15. przeo_91

    przeo_91 Guest

  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Odp: tryb 1080p

    Ech Fokuz drogie dzieci ma racje żaden component nie puści sygnału w full hd(podobno idzie ale to chyba bajka bo niesłayszałem ani nieczytałem na jakimkolwiek forum o telewizji hd o takim telewizorku) to ze konsola ma to w opcjach to nie znaczy ze tym kablem ten sygnał sie przesle .Full hd tylko hdmi.
     
  17. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    To właśnie miałem na myśli... Ma taką opcje ale one nie działa bo 90% TV nie obsługuje 1080p przez component(sygnał analogowy) a jak prześle to jest to "podnoszone" przez chip skalujący obraz, no i to że taki sygnał też jest kompresowany, jak chce się mieć 100% sygnał Full HD bez kompresji itp. to tylko HDMI!
     
  18. Fokuz

    Fokuz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: tryb 1080p

    No to sam sobie człowieku przeczysz. Component jest wejściem analogowym a nie cyfrowym a 1080p nie jest formatem analogowym tylko cyfrowym. TO że w xboxie jest taka opcja to nie znaczy ze wyświetli Ci obraz w FULL HD. Radzę Ci pozostań przy pisaniu newsów.

    Wreszcie ktoś kumaty. Incubus po tym poście zaczynam Cię lubić.
     
  19. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    Można to nazwać Full HD... ale takim troszkę okrojonym... ty się kłóciłeś że nie ma takiej opcji w X360 w ogóle ... jest taka i tylko o to mi chodziło...
     
  20. Fokuz

    Fokuz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: tryb 1080p

    "Full HD przez component... Dzieciaq co ty za bzdury opowiadasz. Żaden component nie obsługuje trybu FULL HD. Zastanów się zanim coś napiszesz a nie wyczytałeś to na jakiejś innej stronie i teraz pie#$%^&Z farmazony."

    Gdzie tutaj do kur@# nędzy jest napisane że się kłócę ? Próbuję Ci tylko uświadomić, ze wprowadzasz ludzi w błąd. To nie jest zależne od telewizora tylko od kabla gdzie kabel COMPONENT nie obsłuży trybu 1080p... Może Ci się z 1080i powaliło albo ten microsoft znowu dodaje nie potrzebne opcje w dashu.
     
  21. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: tryb 1080p

    W łebie mi się nie ******** jest taka opcja wejdź na link który podałem ;D to że przez sygnał alalogowy 1080p nie otworzysz to ja wiedziałem...

    PS. źle zrozumiałem twój post ;P
     
Wczytywanie...

Poleć forum