1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Trynity Slim Dash 14719 CB 9230 - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rgrosiak, Lipiec 3, 2012.

  1. rgrosiak

    rgrosiak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    dawno nie robiłem przeróbki i przyznam że trochę wyleciałem z obiegu. Nie robię tego odpłatnie, po prostu kiedyś sobie zrobiłem i znajomemu ale teraz mam problem wlasnie z maszyną znajomego. Ma zrobioną przeróbkę, ale któregoś dnia uwidziało mu się że jednak chce oryginalnego dasha zeby sobie śmigać w live. No wieć na wszelki wypadek zrobiłem zrzut nanda który działał na RGH a potem po prostu wrzuciłem mu oryginalnego nanda poprzez Rawflasha. Maszyna śmiga, ma dasha w tej chwili dasha 14719 i CB 9230. Pytanie do fachowców czy w ogóle jestem w stanie zrobić to przy pomocy tylko LPT ? (innego programatora nie mam i zawsze na tym sobie robiłem).

    1. Problem w tym że w momencie kiedy chcę zrobić ECC wywala mi błąd i nie chce go dokończyć. patching SMC...
    CRC32: f9c96639
    patchset "Trinity, version 3.1" matches, 1 patch(es)
    * patching CB_B...
    Glitch image not built.
    Tak jak wspomniałem nie jestem już na bieżąco więc nie wiem czy powrót do zglitchowanego dasha w ogóle jest możliwy ? kiedy przez rawflash wrzuciłem oryginalnego dasha oczywiście xell'a też już straciłem więc z powrotem musiałem czytać nand przez LPT. problem w tym ze tego nanda nie mogę zrobić, wywala mi się na ECC tak jak napisałem wyżej, robię to na xnanhealer GUI 0.78.

    2. Jakby ktoś pytał to mam starego oryginalnego nanda oraz klucze. Tylko nie mogę sobie poradzić :)

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc fachowcom.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rgrosiak

    rgrosiak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nikt nie pomoże ? to chociaż podpowiedzcie proszę czy jak mam dump da jak dasha który działał z RGH to jak wrzucę go przez LPT to ruszy z powrotem ? teraz ma oryginalnego dasha z wyłączonym glitchem (odłączone zasilanie). Ale wydaje mi się ze dash w międzyczaise dostał update przez live i nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.

    Pozdrawiam
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Użyj Jrunner

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. rgrosiak

    rgrosiak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie jakąś godzinkę temu tak zrobiłem, i też miałem problem ale o update runnera do najnowszej wersji 278 poszło. Okazuje się ze gdzieś w międzyczasie poszedł update bo jak sprawdzam oryginalny nand z przed przeróbki który kiedyś wrzucałem to ma CB 9230 a teraz jest 9231. Mam nadzieje ze teraz mi już pójdzie. zaraz się będę zabierał.

    Dzięki
     
  6. rgrosiak

    rgrosiak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Swoją drogą to pierwszy raz uzywam Jrunnera, do czego on tworzy image_00000000.ecc ? czy to jest wsad do zaprogramowania matrixa ?

    Pozdr
     
  7. rgrosiak

    rgrosiak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki, za głupie pytanie. Własnie zauważylem ze to xell, po prostu najpierw tworzył w katalogu output a później przerzucił go do docelowoego razem ze wszystkim.
     
Wczytywanie...

Poleć forum