1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TSSTCorp CD/DVDW TS-L532U Nagrywarka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xbounty, Luty 11, 2010.

  1. xbounty

    xbounty Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Niedawno kupiłem nagrywarkę na Allegro:
    Nagrywarka DVD zew USB | DL | DVD-RW | 3 m. gw. (903034220) - Aukcje internetowe Allegro
    Z myślą iż nagram sobie kilka gier na X-BOX 360..
    Jednak gdy odpalam ImgBurn, wybieram nowo kupioną nagrywarkę i wkładam nową, czystą płytę DVD+R DL na statusbarze pisze że dysk nie jest pusty..

    Na Allegro jest informacja, że nagrywarka obsługuje płyty DL..
    Nie wiem w czym tkwi problem, dlatego zwracam się do Was. Byłbym bardzo wdzięczny za link do najnowszych sterowników do owej nagrywarki bądź inne rozwiązania tego problemu.

    Pozdrawiam, Bounty.

    PS: Szukałem w Google rozwiązania tego problemu, jednak nie znalazłem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Zainstaluj ClodeCD i wypal. Będzie śmigać.

    Choć jednak nie, teraz patrzę iż w opisie aukcji nie ma podanych informacji na temat prędkości zapisu na DL'kach więc może być problem.

     
  4. xbounty

    xbounty Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mógłbym prosić o jakiś tutek jak za pomocą CloneCD wypalić?
    Mam trzy pliki gry *.DVD, *.ISO, *.MDS
     
  5. tommyw200

    tommyw200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zauważyłeś , że to nagrywarka DVD-R DL ? Ma być DVD+R DL .Jest różnica między + a -.
     
  6. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Fakt Tommy też ma rację. Choć na forum jest tutek z nagrywaniem na płytach DL -
     
  7. xbounty

    xbounty Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłbym prosić o link?
    Myślałem, że tylko na płytach jest różnica, czy + czy -..
     
  8. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
  9. tommyw200

    tommyw200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagrywa.
    Pisze Double layer.
     
  10. xbounty

    xbounty Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak?
    Więc możesz podać mi przyczynę napisu "Disc not empty"? Dodam jeszcze, że próbuję wypalić na płycie superatec DVD+R Dual Layer 8x - 8,5 GB.
     
  11. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    ściągnij program InfoTool i powiedz dokładnie jaka to nagrywarka


    nagrywarki slim są niezalecane do nagrywania gier na xboxa. W dodatku jest używana , wiec może mieć problem z jakąkolwiek obsługą dvd-dl
     
  12. xbounty

    xbounty Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z InfoToola:
     
  13. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    TSSTcorp TS-L532U - z tym modelem są same problemy ,wystarczy zobaczyć na google

    z logów wynika ze masz drugą nagrywarkę benq ??
     
  14. xbounty

    xbounty Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak mam. Ale jest ona bardzo stara i ma już nawet problemy z nagraniem zwykłych cd..

    Jutro kupię nową płytę postaram się Verbatim bo ją polecacie i dam znać.
     
  15. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    zapewniam cie ze ta pod usb tez się do niczego nie nadaje ,zmarnowane pieniądze :( . Kup coś dużego(5,25) porządnego.
     
  16. elzooo

    elzooo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam bo widze że się w miarę orientujesz, mam laptopa i w laptopie nagrywarkę tsstcorp cd dvdw ts-l633m

    Już nagrałem dwie płyty mam najnowszą przeróbkę wiec nic nie trzeba ponoć patchować sprawdziłem abx.360 i wszystko ok a na konsoli nie działa dodam że płyty kolegów z tą samą przeróbką chodzą u mnie i w ten sam sposób nagrane jak u nich nagrywałem u siebie, wiec jest to wina nagrywarki czy moja ??
     
  17. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    xbounty


    Nie marnuj na płyty tylko zbieraj na nowy palnik.
    Drive : TSSTcorp CD/DVDW TS-L532U Bo ten to morderca dla DLek
     
Wczytywanie...

Poleć forum