1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tuner do XBOXa 360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez cinek_zlo, Luty 12, 2010.

  1. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Dzień dobry chciałbym was się spytać chciałbym kupić tuner do XBOXa 360 żeby nagrywać gry w formacie HD mój fundusz to ok 150zł .
    TUNER LCD + CRT TV BOX QS-8868, GŁOŚNIK, PILOT (907885689) - Aukcje internetowe Allegro
    Ten może być?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    za pomocą tuner nie da się zgrywać obraz z x-a w formacie hd, a max to tylko 720x480. A ten model nawet tego nie obsługuje

    Wciągu kilku dni wrzucę poradnik,w którym będą opisane wszystkie możliwości zgrywania obrazu z x-a
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    do HD musisz kupic porzadny sprzęt,ten nie obsługuje chyba nawet HD 480 ;]
     
  5. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Dzięki za info i moglibyście mi dać jakiś tuner lub coś innego żebym jak dam film na YouTube to żeby było coś widać przedział moze być do 150zł. A jeśli takiego nie ma to prosilbym żeby mi dano jakiś inny o maksymalnej cenie 200zł. PS nie musi być HD
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    szukaj karty graficznej z VIVO (NIE AVIVO) i kabla component

    w ten sposób możesz uzyskać nawet 1080i, ale zależy to oczywiście od wydajności twoje komputer(procek+ram+dysk twardy)

    Ps pamiętaj żeby w zestawie, z karta graficzna były wszystkie potrzebne kable !!
     
  7. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
  8. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  9. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Czyli nie opłaca się kupować tunera tylko kartę graficzną?
     
  10. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    to zależy , jeżeli chcesz to robić w miarę profesjonalnie to w przedziale cenowym 150-200zł niema żadnej innej możliwości.

    można tez użyć video grabber-a pod USB(120-40zł) ale jakosc będzie porównywalna z tunerem tv.
     
  11. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Profesionalnie aż tak nie chciałbym czasem zrobić filmik na xbox 360 lub nagrać film z telewizji(czytałem że tunery to potrafią).
    EDIT
    Taka grafika jak na tym filmiku(360p) by wystarzczyła
    http://www.youtube.com/watch?v=cT4byx5a5JE
     
  12. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Oczywiście, tunery to potrafią ale nie takie, która się podłączają bezpośrednio pod monitor.

    YouTube - tuner card tv xbox 360

    zobaczy czy ci pasuje ci taka jakość

    dobre tunery tylko firm Ledatek Winfast i Avermedia.
     
  13. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Mnie taka jakość jak najbardziej pasuje
    Czyli mogę sobie kupic tuner firmy Avermedia i będzie taka jakość tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum