1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tuner TV

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez patro154, Listopad 20, 2011.

  1. patro154

    patro154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Poszukuje tunera tv(może być używany) w celu nagrywania filmów z xboxa. Patrzyłem na firmę Leadtek która ma kilka interesujących urządzeń. Budżet= w okolicach 100zł.
    Wiem że za taką cenę nie będzie jakości hd ale szukam najlepszego z tej półki cenowej.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Nie szukaj tunera tylko grabbera. Do 100 zł coś tam kupisz w miarę dobrego do zgrywania obrazu z X360. Ja zgrywałem grabberem za 30 zł wideo z X360 i Wii i jakość była dobra.
     
  4. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mogę polecić Leadteka Winfast TV2000 XP. Miałem ten tuner i jest niezły. Jeśli jeszcze do tego będziesz umiał dobrze skonfigurować iuvcr oraz znasz możliwości virtualduba lub nanduba to możesz wycisnąć sporo z nagranego materiału. Ja ripowałem materiał z VHSów z lat 80, po nałożeniu kilku filtrów w VD i użyciu odpowiednich ustawień w iuvcr wyglądało to bardzo przyjemnie. Gdzieś mam zapisane ustawienia iuvcr (konfiguracja ustawiona pod zgrywanie materiału z TV) w VD musisz sobie sam radzić w zależności co chcesz osiągnąć.
     
  5. patro154

    patro154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Do Grabberów nie mam zaufania ponieważ przesył obrazu przez usb nie jest według mnie dobry. Jeżeli możesz to podaj jakiego grabbera używasz, a nad Winfastem TV2000XP w wersji GLOBAL zastanawiałem się też ponieważ na innym forum ktoś mi też to polecił. Na yt jest kilka filmów prezentujących jakoś tego tunera np WinFast TV2000 XP - YouTube Chciałem poznać zdanie użytkowników tego tunery czy obraz jest zbliżony do tego co na filmie.
     
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Spokojnie ! Generalnie weź też pod uwagę że YT obcina trochę jakości. Z dobrymi ustawieniami zgrywania może to nawet lepiej wyglądać. Jak chcesz rzucę Ci konfigurację iuvcr.
     
  7. patro154

    patro154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Jak byś podał to bym był bardzo wdzięczny.
     
  8. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Napisz mi swojego @ na PW, bo tego troszkę jest... generalnie za 3- razem będziesz już to z pamięci robił ale początki do łatwych nie należą :)
     
  9. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nie wiem patro154 chcesz robic, ale jakiekolwiek zgrywanie tunerami tv to porazka :/ straszne straty na jakosci a za te cene to juz w ogole. Nie wiem w jakim celu chcesz to wykorzystac ale zastanow sie, czy nie lepiej sobie za te pieniadze dobra flaszke Whiskey nie kupic :p
     
  10. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    A powiedz mi na jakim tunerze, jakim programem i z jakimi ustawieniami zgrywałeś jakikolwiek materiał że masz takie zdanie ? Bo ja mam wręcz odmienne. :)
     
  11. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zgrywalem za czasow PS2, jak dobrze poszukasz po necie to zobaczysz tutorial porownujace uzycie S-Video i Composite, ktory zrobilem dla PS2. Na pewno byl to tuner Leadteka i pamietam jak wygladal obraz zgrywany przez tuner wiec daruj sobie takie glodne kaski :)
     
  12. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja robiłem ripy z VHSów z lat 80 poprzez zwykłego analoga, wymagało to trochę dłubania w VD i iuvcr, było ok. Aczkolwiek same taśmy były słabej jakości, ale dawało radę bez problemu, jakość zadowalająca. Ponad to nagrywałem namiętnie "jam łasica" z cyfry+ i tu już było bardzo dobrze... nie chce mi się szukać Twoich tutoriali w sieci, wymieniam się tylko moimi spostrzeżeniami i mniejszyczm czy większym doświadczeniem...
     
Wczytywanie...

Poleć forum