1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Tutorial] Aktualizacjia nandu J-Runner graficznie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez koshin, Czerwiec 22, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    [​IMG]



    Ważne pkt 5. RGH 2 to tylko phat na których przed zrobieniem RGH był dash 14717/19

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    W nowym J-Runerze nie tworzy się już plik xenon.elf. Wystarczy zmienić nazwę nandu z nandflash.bin na updflash.bin i xell zrobi aktualizację bez pliku xenon.elf Dodatkowo sprawdzajcie zawsze log czy nie wywali wam błędu braku pliku smc bo inaczej dostaniecie roda.
    Na koniec pozostaje jeszcze zaktualizowanie sobie avatarów . Dlatego ściągamy oficjalną aktualizację ( ten sam numer) zmieniamy nazwę folderu z $systemupdate na $$ystemupdate.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mc55

    mc55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hindenburg
    robię wszystko jak powyżej , wyskakuje mi w ostatnim kroku (punkt 8) "ini`s are missing" , domyślam się że brakuje pliki ini tylko jakiego i gdzie ?

    Już odkryłem, plik jrunner, musi być w katalogu o tej samej nazwie
     
  4. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    jak nazwa przed .ini i oczywiście net framework na komputerze masz zainstalowane ?
     
  5. peek188

    peek188 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Newcastle
    Uruchom jrunner jako administrator. Mi pomogło
     
  6. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Koshin pkt. 5 twojego obrazkowego tutoriala, może wprowadzić wiele osób w błąd. RGH1 wybieramy jeśli "PIERWSZE RGH" było robione na dashu mniejszym niż 14717, Wybieramy RGH2 jeśli "PIERWSZE RGH" robione było na dashu 14717 i w górę!

    Zwięźle: można mieć RGH1 i dasha 14717/14719.

    popraw to bo wiele osób sobie uszkodzi konsole.
     
  7. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    Przecież to dokładnie jest napisane ale ok dodam info
     
  8. mcx997

    mcx997 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2007
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mi zawsze wyskakuje Failed, kawalek loga:

    Initializing Nand..
    CpuKey is Correct
    Key already Exists
    Nand Initialization Finished
    Load Files Initiliazation Finished
    15574
    Started Creation of the 15574 xebuild image
    KV Info saved to file


    Failed


    Robie wszystko, co trzeba. Pliki dodane do programu i nie ma innych komunikatow bledow. Uruchamiam jako administrator. Robione pod Win'7. Posiadam dash 13604. Te informacje z 4-go screena (dvd key, cpu key) mam w pliku "nandflash(260620121053).bin.log":

    Console : Falcon
    NAND size: 16MiB
    Build : Glitch
    Xell : power on console with console eject button
    CPU Key : 2BAB2B196BF4B9146146FCAD41319D5C
    1BL Key : DD88AD0C9ED669E7B56794FB68563EFA
    DVD Key : 5A7F63D1FBB7E85CB0F8F0A23D3EE38B
    CF LDV : 8
    KV type : type2 (hashed)
    ---------------------------------------------------------------
    xeBuild Finished. Have a nice day.


    ale nie mam ich w tym czarnym oknie programu. I nie tworzy mi sie "xenon.elf".
    Ma znaczenie, ze konsola zbanowana ?
     
  9. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tego co wiem to najnowszy xell reloaded nie potrzebuje pliku xenon.elf. Wystarczy zmienić nazwę pliku nandflash.bin na updflash.bin, wrzucić na pena i tyle., w najnowszym j-runnerze usunięto plik xenon.elf.
    Up. nie mam pojęcia czemu masz failed. Daj loga z j-runnera
     
  10. mcx997

    mcx997 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2007
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobilem to przez "360 Multi Builder", ktory posiada "xenon.elf". Zadzialalo. Chyba nawet bardziej jego polecam :)
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Można i tak, aczkolwiek J-RUNNER jest bardziej juserfrendli
     
  12. horacy4

    horacy4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    291
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czy przy wybieraniu RHG czy RHG2 jest opcja DashLaunch Patches zaznaczamy ją jak robimy nand pod RHG ??
     
  13. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak chcesz żeby w nandzie siedział dashlaunch to zaznaczasz jak nie chcesz to nie zaznaczasz, i tyle.
    Polecam jednak zaznaczać dla własnego bezpieczeństwa.
     
  14. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    Dobrze mówi
     
  15. horacy4

    horacy4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    291
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ok dzięki za szybką odpowiedz.
    Na razie i tak nie robię aktualizacji jadę na starym dashu :sneakiness: tylko z gier wywalam SystemUpdate i jakoś nowe gry jeszcze śmigają wiec nie ma się co spieszyć z aktualizacją :fox:
     
  16. Patryksid

    Patryksid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!
    Mam problem. Próbowałem zaktualizować dashboard do 15574 według podanej instrukcji. Jrunner tworzył mi jedynie plik nandflash.bin (xell wymagał także xenon.elf, nawet po zmianie nazwy nandflash.bin na updflash.bin). Dlatego pobrałem plik xenon.elf udostępniony przez koshin stąd: http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/fr...ui-2-7-i-dashlaunch-3-02-a-136543/index4.html (zrobiłem to poprzez: prawy przycisk myszy->zapisz element docelowy jako...-> no i do pobranego pliku dodałem format xxx.elf).. Takie dwa pliki (nandflash.bin i xenon.elf) wrzuciłem na pendrive fat32 i podłączyłem do xboxa. Następnie uruchomiłem go przyciskiem od tacki. Po całym procesie wyłączyłem konsolę i odłączyłem na chwilę kabel zasilający. Niestety teraz po włączeniu xboxa nic sie nie dzieje. Jedynie świecą mi się 2 czerwone diody (po przweciwległych stronach). Co to oznacza, co robić?
    Proszę bardzo o pomoc. :(
    P.S. Przepraszam, że tak nieskładnie napisałem, ale cały dzień nad tym siedzę i już nie mam siły.
     
  17. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Można to naprawic, musisz wprowadzic nowego freebota przez programator, ale moge sie mylic :)

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  18. htc139

    htc139 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    uwaliłeś loadera
     
    1 osoba to lubi.
  19. Patryksid

    Patryksid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Do Anarkad: dzięki za odpowiedź :)
    Do htc139 i innych forumowiczów: Czy da to się jakoś naprawić?
     
  20. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    wgrać nand przez programator
     
    1 osoba to lubi.
  21. SPDZ

    SPDZ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli mozna sobie jednak uwalic konsole na amen ?? ;/
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum