1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[TUTORIAL]Bez chipowa przeróbka

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez igorro, Wrzesień 4, 2009.

  1. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    UWAGA! - wszystko robisz na własną odpowiedzialność!


    PRZERÓBKA BEZCHIPOWA by TechniX & Wielebny


    ZABIERAMY SIĘ DO ROBOTY


    Co będzie nam potrzebne:
    http://www.putlocker.com/file/99F8841C1B925420


    Wszystko co będzie nam potrzebne do przerobienia i poradnik krok po kroku ze zdjęciami jest zawarte w tym pliku.

    Ważna rzecz co do tej przerobki. Uziemcie obudowę kompa i obudowę xbox-a o siebie bo podczas przekładania taśmy od hdd moze sie on spalić.

    sposób na uziemienie-
    Jeden kabel do ładowania akumulatora samochodowego.
    Jedna klema na metalowa cześć obudowy kompa ,druga klema na metalowa cześć obudowy Xbox i możecie działać.



     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jaroszek94

    Jaroszek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Koledzy :D
    Kupiłem dzisiaj Xboxa . Dałem 10 funtów . , i niestety okazało się że jest on nieprzerobiony. I tutaj pytanie , jakie są Wasze opinie dot. tego sposobu przeróbki ??? Czy są duże szanse że coś się zepsuje ?? Proszę o porady :D Z góry dzięki.
     
  4. loleQ2008

    loleQ2008 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Siema all

    Mam problem :/

    Gdy zrobiłem to wszystko no to było wszystko do pewnego momentu :/
    Gdy już przerobiłem konsolę i włączyłem aby zobaczyć czy jest przerobiona no to X mi chce się połączyć z internetem...
    Foto:
    [​IMG][​IMG]
    Więc zrobiłem z powrotem to co miałem (kopie zapasową wgrałem) no to normalnie chodzi...
    I gdy chciałem już 2 raz przerabiać no to mam 2 problem :/

    Płyta gdzie jest wgrany ten "linux" no to gdy klikam na 1 to idzie i gdy mam wpisać "softmod" no to gdy to napiszę i kliknę to wyskakuje mi komunikat że mam przełączyć dysk na "master" a jest przełączony na master :/

    Co można z tym zrobić?
     
  5. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
  6. loleQ2008

    loleQ2008 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    poradziłem se z tym jak zrobić żeby mi ten linux nie czytał żebym przełączył na master bo CD miał źle ale ciągle po przeróbce chce mi łączyć sięz internetem :/

    po końcu ten ostatni scen jak instaluje to mi pisze tak:
    [​IMG]

    z tego co rozumie to czegoś tam nie może odnaleźć, jeśli tak to co z tym jest?!
     
  7. kyjo

    kyjo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po wykonaniu tej przeróbki będę mial taka samą "wolnośc" jak po zczipowanej konsoli? Byłem posiadaczem juz zczipowanej konsoli w polsce, ale sprzedałem i tak jak kolega wyżej tez kupiłem w UK za grosze, chodzi mi o to czy konsola bedzie odtwarzac filmy różnego formatu tak jak to miało miejsce po zamontowaniu czipu? X był niezłym odtwarzaczem dvd, a i znalazło by sie jeszcze coś do zagrania. :shisha :DD
     
  8. edgorek

    edgorek Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    173
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
  9. loleQ2008

    loleQ2008 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd...
    Jeszcze wczoraj poradziłem se już z tą przeróbką...
    I sytuacja wygląda tak:
    Po zainstalowaniu softmoda (linux)
    Będziesz mieć czystego "EvoX" i będzie on tylko czytać kopie gier... aby oglądać filmy DVD, DviX itp. to musisz wgraćdo tego jeszcze "XBMC" którego nagrywasz na płytę DVD bez znaczenia ile ma MB... Musi być na DVD! Wkładasz do napędu xboxa i instalujesz tylko zaznaczasz opcje tam softmod ;]
     
  10. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
  11. wawrzek

    wawrzek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    radom
    HAJ MAM TYLKO 2 pytania:
    -Czy po przeróbce bedzie można grać w gry NTSC
    -Ma może ktoś link do XBMC takiego małego podtsawowego tylko z divixem
     
  12. loleQ2008

    loleQ2008 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. Tak będziesz mógł grać w gry NTSC (sam sprawdziłem)
    2. Nie mam z samymi divx ale mam za to z innymi bajerami + ten odtwarzacz divx ;]

    Link:
    storage.to - Download

    Info:
    Kod:
    “Instalator Xbox Media Center v1.0 (Pascal)”.
    
    V1.0 – Pierwsza działająca wersja instalatora.
    
    Xbox (chip)
    1. Instalacja Xbox Media Center na dysk c.
    2. Instalacja Xbox Media Center z zachowaniem stanów gier na dysk c.
    Xbox (Softmod)
    1. Instalacja Xbox Media Center na dysk c.
    2. Instalacja Xbox Media Center z zachowaniem stanów gier na dysk c.
    Xbox (chip)
    1. Instalacja oryginalnego MS Dashboarda na dysk c.
    2. Instalacja oryginalnego MS Dashboarda z zachowaniem stanów gier na dysk c.
    Zarządzanie dyskiem twardym:
    1. Blokowanie, odblokowywanie dysku twardego (ConfigMagic).
    2. Formatowanie dysku c,e,f,g,x,y,z.
    
    Wersje programów:
    1. Xbox Media Center: 9.04, 1 rev20848 (1.06.2009) + Bsics-Vision Skin Version: 2.1 – rev2074 (23.06.2009).
    2. DVD2Xbox: v0.7.8
    3. ConfigMagic: v1.6
    4. Emulator AtariXLBox: v6 (Atari 800/5200/130/320/XL/XE)
    5. Emulator WinSTonX: v8 (Atari ST)
    6. Emulator WinUAEX: v17 (Amiga)
    8. Emulator Vice64X: v8 (Commodore 64)
    9. Emulator FCEUltraX: v16 (NES/Famicom)
    10. Emulator PCSXBox: v20 (Psx
    To nie jest mój XBMC ale polecam go... ;D
     
  13. wawrzek

    wawrzek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    radom
    mam pytanie da się go wgrać przez ftp czy wypalasz płyte wsadzasz do xsa i działa???
     
  14. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
  15. wawrzek

    wawrzek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    radom
    a da rade tą płytke wypalić na laptopie i wrzucic do pc aby sie bootowało???
     
  16. edgorek

    edgorek Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    173
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
  17. wawrzek

    wawrzek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    radom
    a to sie wypala normalnym nero????
     
  18. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    W dowolnej aplikacji do nagrywania, która oferuje wybranie obraza i następnie nagranie go na płytę.
     
  19. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Panowie, czy ta przeróbka jest aby na pewno bezpieczna? Wygląda aż za łatwo, by było to prawdziwe ;)
     
  20. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Tak jest bezpieczna
     
  21. Iwan_Wojtek

    Iwan_Wojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z ta przeróbką. Robię wszystko wg poradnika, dochodzę do momentu kiedy wpisuję 1, naciskam ENTER po czym pojawia się kilka linijek tekstu, potem lecą takie kropki (trwa to kilka sekund) po czym ekran robi się czarny i na tym staje. Co robię nie tak?

    EDIT

    Wykonałem przeróbkę na innym komputerze i zaskoczyło. Z tym ze trzeba bylo jeszcze ustawic zworkę na dysku XBoxa na CS.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. marcoss18
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    1278

Poleć forum