1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[TUTORIAL] Jak nagrywać gry z XGD3 na płytę DVD+R DL

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez mlkgmk, Październik 1, 2011.

  1. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Proces nagrywania gier z XGD3 będzie różnił się tylko tym od nagrywania normalnych XGD2 obrazów, że podczas nagrywania będą wyskakiwały błędy:

    a więc:

    Krok po kroku:

    1. Wybierz "Write Image to disc", załaduj plik .dvd z folderu z grą i kliknij "write"

    2.Pojawi się komunikat, że nie ma wystarczającej ilości miejsca na płycie i zapyta czy mimo to kontynuować?- klikamy oczywiście "TAK"

    3. Następnie pojawi się komunikat, związany z "layerbreak" czyli zmianą warstwy
    , na który również klikamy na "TAK"

    4. Przy następnym komunikacie, który będzie mówił, że coś się nie powiodło klikamy "Continue"

    5. Program rozpocznie nagrywanie.

    6. Przy 97-98% pojawi się komunikat o błędzie i wtedy należy kliknąć "CANCEL"

    7. ImgBurn zapyta czy spróbować zamknąć sesje na płycie, klikamy na "TAK"

    8. Należy poczekać aż dysk zostanie sfinalizowany. Gotowe!

    Moje wolne tłumaczenie dla tych którzy nie rozumieją( ja też niektórych komunikatów nie rozumie ale myśle ze nie będzie problemu z klikaniem na odpowiednie komuniakty:)

    AKTUALIZACJA:

    Zapraszam do tematu http://xboxforum.pl/aktualnosci-f9/aktualizacja-img-burn-dot-xgd3-103831.html, juz nie bedzie błędów:D
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomi676

    tomi676 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Zapomniałeś dodać, że trzeba przed nagrywaniem ustawić w pliku .dvd layerbreak = 2133520, w ustawieniach ImgBurn możecie sobie zostawić "fabrycznie" ustawione wcześniej 1913760 wystarczy zmienić tylko w pliku .dvd ten nowy layerbreak, jeśli oczywiście będzie w XGD3 bo jak wiadomo teraz wychodzą gry i w XGD2 i XGD3. No i oczywiście trzeba czekać na wydanie LT+ v2.0 ale płytkę można sobie oczywiście wcześniej przygotować :)
     
  4. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    1. Na samym początku upewnij się, że masz najnowszą wersję ImgBurna (aktualnie jest to 2.5.5.0).

    2. Wchodzimy w opcje (Tools -> Settings).
    [​IMG]

    3. W zakładce "Write" Layer Break ma być ustawiony na Calculate Optimal.
    [​IMG]

    4. Wracamy do ekranu powitalnego i wybieramy "Write image file to disc"
    [​IMG]

    5. Wybieramy nasz plik .dvd (File -> Browse for s source file) i klikamy "Write" (zaznaczony na czerwono na screenie).
    [​IMG]

    6. Wyskoczy komunikat, że na płycie nie ma wystarczająco dużo miejsca. Nie przejmujemy się tym i klikamy "Yes".
    [​IMG]

    7. Pojawi się kolejny komunikat. Ponownie wybieramy "Yes".
    [​IMG]

    8. Wyskoczy błąd. Ignorujemy go poprzez kliknięcie "Continue". Rozpocznie się nagrywanie.
    [​IMG]

    9. Po pewnym czasie w logu layer zostanie zmieniony na 2,086,912. Tak ma być.
    [​IMG]

    10. Przy 97% wyskoczy błąd. Klikamy "Cancel".
    [​IMG]

    11. Następnie pojawi się komunikat o zamknięciu płyty. Wybieramy "Yes".
    [​IMG]

    12. Tak powinien wyglądać log po zakończeniu wypalania.
    [​IMG]


    To tyle. Gra została wypalona i jest gotowa do użycia :D
     
    1 osoba to lubi.
  5. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czekajcie, wolniej bo się gubię :p Jest sposób na wypalenie tych gier ok. Tylko pytanko. Czekamy na LT 2.0 czy można grać na 1.9/1.91?
     
  6. tomi676

    tomi676 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    trzeba czekac na LT 2.0 ale plytke mozesz sobie przygotowac juz teraz :D ale mam pytanko do @Turin a nie musisz ustawiac w pliku .dvd tego nowego layerbreak'a przed rozpoczeciem nagrywania?
     
  7. djblok

    djblok Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wszystko fajnie opisane to chyba każdy sobie z tym poradzi,teraz mam pytanie czy na clonie można nagrać czy tylko na imgburn,
     
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    no to trzeba ustawić ten layerbreak = 2133520?? i jeśli ustawie ten layerbreak w imgburng i będę wypalał grę z xgd2 to coś się stanie??
     
  9. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Przyłączam się do pytania. Czy w CloneCD tylko trzeba to zmienić w pliku .dvd, 2133520 ???
     
  10. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    W pliku .dvd już jest ustawiony ten layerbreak. Bo zakładam, że pobrałeś release od RRoD ;)
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    ale jeśli w img burng ustawie layerbreak = 2133520 i bede nagrywał gre xgd3 z plikiem dvd w którym nie ma tego layerbreak to chyba powinno iść
     
  12. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Jak nie wybierzecie przy nagrywaniu pliku dvd z layerbreak to bedzie nagrywalo tak jak jest ustawione w programie.
     
  13. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    a moge nagrać na tym layerbreak = 2133520 gre z xgd2?
     
  14. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Up. Nie


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  15. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeszcze jedno. Czy te płyty można normalnie zainstalować na dysku konsoli? Wywala jakieś błędy więc wolę się upewnić.
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wszystko będzie tak jak było. Gra z płyty albo instalacja na dysk
    Błędy zawsze wyskakują z powodu płyty/nagrywarki którą trzeba wymienić
     
  17. vohPoh8Aeshohnuu

    vohPoh8Aeshohnuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bez sensu, c4e mowil dzisiaj na ircu, ze nie bedzie zadnych bledow przy nagrywaniu, dodatkowo wspomnial, ze sie nie zgadza z nfo od RRoD. Zamiast marnowac plyty na jakies partyzanckie kopie ktore moga rownie dobrze nie dzialac na wydanym lt+ 2.0 proponowal bym poczekac.
     
  18. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dokładnie, c4eva pisał, że on nie ma żadnych błędów i że on nie podpisuje się pod tym bfo, więc ja radzę nic nie nagrywać.
     
  19. ach

    ach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    117
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ciderland
  20. cinekxbox

    cinekxbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ponoć ta partyzancka metoda działa - GoW3 tak wypalony instaluje się i chula
     
  21. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Polecam wypalanie CloneCD. Wystarczy pamiętać żeby sprawdzić czy jes wpisany poprawny leaybreak i przy rozpoczęciu nagrywania zaznaczyć żeby nagrywał obraz do końca



     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
Wczytywanie...

Poleć forum