1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Tutorial] KODEKI AVI OFFLINE

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez =ESTE=, Styczeń 26, 2011.

  1. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Witam. Ze względu na to że mało osób wie o możliwości oglądania Plików AVI na Xbox'ie Bez Podłączenia Do XBOX LIVE, Postanowiłem Zamieścić mały Tutorial. A więc tak:

    1. Pobieramy kodeki z tego Linku : KODEKI.zip
    2. Podpinamy Pendrive pod Xboxa i Konfigurujemy go jako DYSK (Wiecie O.C.B.)
    3. Otwieramy go w USB XTAF GUI v44 i kopiujemy Kodeki na Pendrive z taką Samą ścieżką Folderów jaka jest w Archiwum
    4. Teraz zgrywamy na DRUGIEGO Pendrive'a (FAT 32) $SystemUpdate z Kinect Dash'em
    5. Odpinamy DYSK TWARDY od Xboxa, Podpinamy Pendrive'a z Kodekami i Włączamy Konsolę
    6. Teraz Podpinamy Pendrive'a z $SystemUpdate i Aktualizujemy Dash'a (Tak, nawet jeśli już masz Nowego Dasha)
    7. Po zakończeniu aktualizacji Możesz Zpowrotem podpiąć Dysk Twardy, a na Pendrive masz już Ubranka Avatara i Sprawne Kodeki AVI

    WAŻNE: Plik z KODEKAMI MUSI BYĆ PODPISANY WASZYM "PROFILE ID" ZANIM GO WRZUCICIE NA PENDRIVE'A.

    Najlepiej jest Przegrać Jakiegoś SAVE'a z konsoli na Skonfigurowanego Pendrive'a. Wyciągnąć Go w USB Xtaf GUI i Otworzyć Go W Programie XBOX360 CON RESIGNER. Tam Należy Skopiować Profile Id Z tego SAVE'a, Potem Otworzyć Plik Z KODEKAMI, Wkleić Do Niego Swój Profile ID i Nacisnąć "Resign" i dopiero taki plik można wrzucić na Pendrive'a.

    Jedyny Minus jest taki że Aby oglądać Filmy Avi musisz mieć Pendrive'a z Kodekami Podpiętego Do Konsoli

    PS. Jeżeli Jest Jeszcze Ktoś kto ma Dash'a w Wersji 2.0.9199.0 to może przeprowadzić Aktualizację ze Swoją wersją Dasha'a, czyli $SystemUpdate v2.0.9199.0

    PS.2 Aktualizację Pendrive'a Można bodajże zainstalować z Płyty, jeśli ktoś nie dysponuje Dwoma Pendrive'ami, ale nie jestem Pewny.

    LINKI:
    USB XTAF GUI v44
    XBOX360 CON RESIGNER

    Jeżeli Zadziałało to pamiętajcie że Dziękuje nie Boli ;>

    Wielkie Dzięki Użytkownikowi "_DaRkNeS_" Za pomoc w przygotowaniu Tego Tutoriala.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Eee a jak mam dash'a 2.0.12611.0 to da się to zrobić żeby nie aktualizować do najnowszego?
     
  4. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Potrzebne nam są do tego 2 pendrive'y? Mam dasha 2.09119.
     
  5. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Nie trzeba aktualizować do najnowszego. Można urzyć ten sam system update, który masz na konsoli. Na 2 Peny jest najłatwiej, ale CHYBA można użyć płyty do aktualizacji.
     
  6. cipior06

    cipior06 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    A można później podpiąć dysk z powrotem i usunąć ubranka awatara z pendrive? bo mam już na dysku
     
  7. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    No właśnie mam kilka pytań

    1. Czy za każdym razem kiedy chcemy obejrzeć film trzeba odpinać dysk?
    2. Czy robienie tego z płytą do aktualizacji jest tak samo bezproblemowe?
     
  8. cipior06

    cipior06 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    zrobiłem wszystko jak w poradniku tylko, że z płytą dvd-rw i zaktualizowało mi się ale nie mogę odtworzyć AVI. jak chcę znowu zaktualizować to mi się nie wyświetla żeby zrobić aktualke. wie ktoś może jak to zarobić. dodam, że mam softa 2.0.12611.0 i aktualizuje na ten sam.
     
  9. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Można później podpiąć dysk do xboxa i jednocześnie mieć podpiętego pendrivea. Nie ma sensu usuwać ubranek avatara z pendrive bo one zapisują się w tym miejscu przeznaczonym wcześniej na system i nie ma to wpływu na pojemność pendrivea. Jeśli dobrze przegraliście kodeki na pendrive, to jak wejdziecie w opcje - pamieć -pendrive to na samym dole powinny być pokazane tam te kodeki. Sprawdźcie to.
     
  10. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    To można je przenieść na dysk?
     
  11. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Coś musiałeś źle zrobić, bo mi piszą na PW że Wszystko działa. Musisz sformatować pendrivea (żeby móc znowu zaktualizować) i zrobić wszystko jeszcze raz krok, po kroku. Ja też mam dasha 2.0.12611.0 i u mnie śmiga.
     
  12. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Nie można przenieść na Dysk. Musi być podpięty Pendrive Żeby Działało. Chyba że masz możliwość podpięcia Dysku do kompa, to można spróbować wkleić te kodeki w taką samą ścieżkę folderów jak na Pendrive i może będzie śmigać. Nie wiem, bo nie mam opcji sprawdzić.
     
  13. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A możecie podać linka do tego dasha 2.0.12611.0 - bo nie mogę nigdzie tego znaleźć :/
     
  14. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
  15. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ten plik "DEFAULT.XEX" jest obok folderu "$systemupdate" więc wypakowałem tylko sam folder "$systemupdate" a w nim nie ma pliku "DEFAULT.XEX".
    Czyli na pena można spokojnie przenieść ten wypakowany folder "$systemupdate" bez obawy o jakieś czerwone diody :confused:
     
  16. cipior06

    cipior06 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Próbowałem już 4 razy i nie działa. cały czas jak chce uruchomić film AVI to za każdym razem wychodzi, że nie ma kodeków (Kod stanu: 51-C00DF236).

    up^ Można. ja cały czas tak robię.
     
  17. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Wiesz na nowym dashu można przenosić patche nawet z poziomu konsoli więc może można i kodeki? Jutro sprawdzę to odpowiem jeżeli nikt nie looknie
     
  18. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    devil12: Chodziło tylko o ten plik przy folderze. Nie musisz się już martwić. napisz czy się powiodło i czy Działa.

    cipior06: Włóż Pendrivea z kodekami do Xboxa i wejdź w USTAWIENIA SYSTEMU - PAMIĘĆ - TWÓJ PENDRIVE - ELEMENTY SYSTEMOWE i Tam Powinnien Być Plik "Opcj. Aktualizacja Multimediów" który ma 5 mb. Jeżeli tego Nie ma, to znaczy że źle to wgrywasz na Pendrivea. Konfigurujesz Pendriva jako dysk w Xboxie? Jak wgrywasz te kodeki na Pena? (jakim Programem)

    To ma wyglądać tak:
    http://zapodaj.net/135df3d2b1b5.png.html

    H3XT0R: Nie darady przenieść na Dysk. Jest Tylko Opcja USUŃ.
     
  19. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam to samo co @cipior06 - konsola dalej chce się połączyć z livem aby pobrać kodeki.
    Na penie w konsoli widać te kodeki ale pomimo aktualizacji tą samą wersją dasha oraz nawet jego nowszą wersją problem dalej jest ten sam - chyba ten sposób jednak nie do końca działa :/
     
  20. Grzesiek96

    Grzesiek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Witam!

    Ja mam dość banalne pytanie .! Nie mam możliwości wrzucić Dash'a na Pen'a, więc chcę spróbować z płytką. Mam płyty Verbatim'a DVD, myślę, że to nie istotne jakie są to dokładnie, więc nie będę pisać. Mój Dash to 2.0.9199.0 (myślę, ze dobrze napisałem). Problem tkwi w tym, że nie wiem jak to zgrać .! W Google nie znalazłem, a próbowałem kierować się wg. instrukcji na stronie głównej (po angielsku) i tylko zmarnowałem płytę .! Czy mógłby mi ktoś napisać krok po kroku co i jak .? Chyba, że ktoś mnie odeśle do linka.

    Dobry poradnik, ale mógłby być bardziej szczegółowy, dla zielonych :D! Ogółem operacja z Pen'em mi wychodzi, mam w ''Dane Systemowe'' takie coś ''Aktualizacja (...)''.

    Za pomoc nacisnę ''Dziękuję'' :D!
     
  21. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ściągnij sobie swoją wersję dasha - TUTAJ masz temat z linkiem - w tym archiwum powinien być folder o nazwie $SystemUpdate który wypakuj. Jak będziesz miał już ten folder wypakowany to po prostu nagraj go na płytkę - sam folder $SystemUpdate - nic nie dodawaj ani nie usuwaj z tego folderu - musi być nie ruszany oraz musi mieć nazwę $SystemUpdate - jeżeli ma inną to ją zmień - w folderze tym są pliki potrzebne do aktualizacji i nic więcej, żadnych innych folderów.
    Taka aktualizacja powinna działać - daj znać czy sposób u Ciebie działa, bo u mnie konsola dalej chce się łączyć z livem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum