1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[TUTORIAL] Patchowanie gier pod DASH 14699

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez gruby33, Grudzień 28, 2011.

  1. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    [TUTORIAL] Patchowanie gier pod LT+ 3.0

    Wyszedł nowy ABGX. Więc nie trzeba ręcznie patchować gier. Mimo wszystko poradnik napisany niżej zostawię.
    A tu poradnik jak używać ABGX dla zielonych:
    Flash Przerbka Xbox 360 Piaseczno Warszawa Baniocha Gra Kalwaria


    Jeśli grasz offline nie musisz mieć iHAS. Jednak jest ona wysoko zalecana gdyż na LT+ 3.0 gry XGD3 nagrane zwykłą nagrywarkę nie instalują się na dysk twardy (trzeba grać cięgle z płyty).
    Spatchowane gry nie działają na LT+ 2.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kupiłem tego iHASa 124-19 B, wgrałem ten firmware do napędu i 2 pierwsze gry wypaliły się dobrze, a później wyłączyłem program, po jakimś czasie włączyłem, bo kolega chciał, żebym mu wysmażył BF3, ale przy uruchamianiu XBC wyświetla się błąd [​IMG]
    a po kliknięciu OK, taki log w XBC
    [​IMG]

    Macie jakiś pomysł, co może być nie tak? nagrywałem na Verbatimach.
     
  4. maniolo34

    maniolo34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Info

    :)Wystarczy wyjąć płytke z napędu w momencie patchowania i wyłączyć imgburn i wsztstko jest ok
     
  5. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak też zrobi8łem, później nagrałem BF3 i nie działa. LT 3.0 mam wgrane. Poza tym, nikt o tym błędzie nigdzie nie wspominał z tego ,co szukałem :/
     
  6. maniolo34

    maniolo34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi taki błąd wywala zawsze gdy mam płytke w nagrywarce a jak ją wyjme to jest ok .może masz jakiś uszkodzony plik iso bf3
     
  7. djtomcat

    djtomcat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja mam pytanko do kolegów

    W ciągu 2 dni przerznalem tysiace postow i ogarnalem:
    • Xbox elite fat liteon 0251 - zrobiony do lt3.0 + dash 14699
    • nagrywarka ihas124b - zrobiona do 524b + ixtreme burner max

    Chciałbym teraz pograc w MW3 live i teraz pytanie jak przygotowac backup:
    • dodac topology data do iso i wypalic?
    • uzyc do tego abgxa? - no wlasnie po co ?
    • co z cichym updatem i jak to sie ma do lt3.0

    Byłbym wdzieczny za podpowiedzi, bo mozg juz nie przyjmuje wiekszej dawki wiadomosci :)
     
  8. wacha88

    wacha88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy stare gry np:F1 2010 tez muszę patchować ?
    nie bedę grał na live
     
  9. Darek24

    Darek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wypaliłem tak DVD1 Forza 4 i też nie działa, wywala komunikat: format płyty jest nieobsługiwany, czy jakoś tak. Nie wiem już co robić z tym gównem.
     
  11. ps19

    ps19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Trzeba wypalać na nowo gry dla LT 1.1 (Zapomniałem nazwy zabezpieczenia) i starsze ?

    - GTA IV
    - Ninja Gaiden 2
    - NFS: Undercover
    - NFS Hot Pursuit

    Konsola nie podłączana do internetu (Ban na Live, odblokowana starą metodą)
     
  12. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    tylko NFS ap 25
     
  13. paaczek

    paaczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Również miałem taki błąd przy nagrywaniu NBA 2k12, po prostu go olałem nie wyjmowałem płyty z napędu, wgrałem patcha, nie wyłączając XBC nagrałem grę i wszystko działa.
     
  14. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A ja już 2 płytki spierdzieliłem :?
     
  15. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    witam ma takie pytanie do starych gier ap25 na najnowszym dashu i lt 3.0 jak need for speed hot pursit ,fable 3, assasing brothehood jak nie ma topologi ap25 na to nie ruszy to bez niej bo wyszlo do 3 gier xgd2 obecnie
     
  16. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Super poradnik. Na offtopie: nie ma patcha do CoD:MW 3 puki co?
     
  17. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    Seban_ZA wgraj ten drugi Patch do Coda ; ] . Ja tak nagrałem i hula nawet ta wersja PL .

    A co do tematu : Prościej chyba się nie da ..... dla zielonych jak znalazł .Pozdrawiam
     
  18. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  19. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zarejestrowałem się i przywitał mnie komunikat
    fajnie robią -,-
    Mógłby ktoś wrzucić na jakieś inne serwery te pliki?

    ed: dobra, zrobiłem konto na innego maila i działa, zaraz sprawdzę Forzę po raz trzeci.
     
  20. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na-*****-reszcie! Forza 4 wypalona z tymi plikami podanymi wyżej, przejechałem 2 wyścigi i wszystko śmiga aż miło, dzięki Panowie serdeczne!
     
  21. FNR

    FNR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    miodzio, szkoda tylko że tak szybko znikają: AC:B, NFS:HP, FIII, usunięte
     
Wczytywanie...

Poleć forum