1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[TUTORIAL] PMT HACK ,odczyt klucza z WSZYSTKICH LITEONÓW !!!

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Ankoholik, Kwiecień 15, 2011.

  1. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Witam,przedstawiam metodę PMT (pogo mo thoin) dzieki której zczytamy klucz z liteonów nie ważne czy 74,83v1,83v2 czy 93 ,nie ważne czy STOCK czy ixtreme LT.Działa na wszystkim i ze wszystkim !!!
    PMT działa równiez na 02510C!

    PMT HACK



    Podłączamy napęd (należy zdjąć metalową osłonę aby później mieć dostęp zprobować pin MPX01 ), powinno go wykrywać w JungleFlasherze następnie klikamy guzik PhatKey.

    [​IMG]
    Wyskoczy okienko
    [​IMG]

    Po kliknięciu YES powinieneś :
    1.Przełączyd przełącznik 3,3v na OFF (jak ktoś ma probe to powinien wcisnąd guzik na pozycje OFF)
    2.Przyłożyd probe do punktu MPX01

    [​IMG]
    3. Przełączyd przełącznik 3,3v na ON (jak ktoś ma probe to powinien wcisnąd guzik na pozycje ON)
    4.W JungleFlasherze powinno wykryd kośd flash z statusem 0x52

    [​IMG]
    5.Jak zobaczymy ten LOG ,odkładamy probe i czekamy aż extract będzie kompletny!(od 3 do 20 sek)
    [​IMG]
    7.Gdy zobaczymy to okno przełączamy przełącznik 3.3v na OFF ,po 5 sekundach na ON i klikamy OK.

    Powinno zwrócić klucze ,a gdy mamy klucze możemy przystąpid do flashowania!
    Jak wywali PhatFailed to prawdopodobnie źle przyłożyłeś probe lub za szybko zmieniałeś przełącznik on/off na 3.3v.Próbuj do skutku


    Poniżej filmik jak przerobić napęd Liteon v3 z softem 93450c wykorzystując tę metodę oraz sprzęcik USB Probe v3.



    Jak nie masz własnego probe ,zobacz to http://xboxforum.pl/sprzedam-f46/us...xboxa360-pmt-wszystkie-napedy-slim-89261.html
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
    5 użytkowników lubi ten post.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Schemat.

    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  4. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Posiadacze CK3 probe V1/V2 mogą spokojnie z nich korzystać przy PMT
    Oczywiście potrzeba przełącznika na 3,3V
    W przypadku probe V2:
    Ustawić switch na MRA i używać zielonej igły OP_SW włączony (wciśnięty)
    lub
    Ustawić switch na Probe i używać czerwonej igły OP_SW wyłączony
    Pomyłka może być zabójcza dla naszego proba.

    Ew. można zrobić samoróbkę:
    [​IMG]
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ja tez dodam 5 groszy.....w momencie jak klikniecie phatkey....to zanim klikniecie yes od razu wyłaczcie 3.3v i przyłózcie probe włączcie 3.3v i dopiero wtedy kliknijcie yes...status 52 powinien wejść od razu......
     
  6. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    właśnie dokładnie tak robię,status 52 osiągam za pierwszym razem.
    (dzięki za pomoc !opeael2...za pomoc na GG)
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    i jak wam nie wejdzie od razu w 52 to już nie wejdzie wcale....trzeba próbowac od nowa
     
  8. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Ja nie wyłączam (postępuję wg JF) i mam od razu 0x52.Ale jeżeli komuś nie wchodzi to dobra uwaga
     
  9. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mi jakoś nie działa... żadnym sposobem... jak wyłączam, czekam 5 sekund i włączam to zawsze potem wywala błąd...
     
  10. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    Witam wymagane probe V 3 czy V2 też pójdzie ??? musze zakupic usb probe v3 ??? mam w domu xcutera rev D probe V1 oraz v2 , z góry dzieki za pomoc
     
  11. spider111

    spider111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    ja tam robię według jf i idzie za pierwszym razem
     
  12. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    musisz pociąć kabel wg drugiego posta , dodać switch i wyprowadzić probe z gnd ,jak nie chcesz się bawić możesz kupić sobie usb probe v3
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ty uważaj bo ja za wciskanie swoich usług dostałem warna......
     
  14. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    dzięki dzięki ,nic na siłe
     
  15. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    dobra panowie dzieki za info kupiłem v3 usb :D hehehe taki ze mnie haker pzdr dzieki za info
     
  16. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    A w punkt 5 trzymamy do pokazania się okienka ( nie log )dopiero odkładamy .
    Dodam od siebie że na końcu wyłączamy ck3 off po 5 sekundach on i klik OK 100% odczyt.
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie prawda....w momencie kiedy wyskoczy flash spi found juz mozesz odłozyć probe......
     
  18. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    dokładnie,poradnik bazuje na wskazówkach z JF wiec jest OK
     
  19. pawel1976

    pawel1976 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurde cos nie moge tego zrobic wszystko idzie ok do momentu kiedy mam odłozyc probe i odczekac piec sekund i włączyc i wywala path key failed prubuje juz chyba z 3 godziny i nic dodam ze naped byl wczesniej flashowany przez kogos innego a teraz chcialem sam zrobic i lipa ,kupilem zestaw probe3 i ta plytka z przełacznikami dodam ze mam troche inaczej bo po właczeniu mam czerwoną diode po wcisnieciu mode gasnie czerwona zapala sie niebieska bede wdzieczny za kazda sugestie
    pozdrawiam
     
  20. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    przyłóż dobrze probe (aby nie stykała innych pinów)
     
  21. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    U mnie po załączeniu zasilania dla napędu pali się i niebieska i czerwona. Może coś masz z tym probe.

    A tak z innej beczki. Tym sposobem da rade sczytać klucz z innych napędów niż lite on ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum