1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[ Tutorial ] YouTube na konsoli / Windows Media Center

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Grudzień 16, 2012.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    [ Tutorial ] YouTube na konsoli Xbox 360 / Windows Media Center

    Wymagane oprogramowanie/pliki:
    - Windows Media Center ( w windows 7/8 jest już fabrycznie zainstalowany, nie wiem jak jest w xp)
    - Plugin MacroTube
    - MacroTube Helper
    - YouTube.xml
    - YouTubeHD_20110830.xml


    To przechodzimy do instalacji :)

    * Ściągamy plugin MacroTube i instalujemy go
    * Przechodzimy do folderu Providers i kopiujemy do niego plik YouTube.xml oraz YouTubeHD_20110830.xml ( C:\ProgramData\Jasmio\MacroTube\Providers. Folder ProgramData jest nie widoczny, więc wchodzimy w opcje folderów\ widok i zaznaczamy opcje "Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski")
    * Następnie zmieniamy nazwę pliku z YYouTubeHD_20110830.xml na YouTubeHD.xml
    * Pobieramy MacroTube Helper i instalujemy go
    * Konfigurujemy Windows Media Center z konsolą Xbox 360 >> Konfigurowanie programu Windows Media Center za pomocą konsoli Xbox 360 (Windows 7)


    Jeśli wszystko przebiegło pomyślnie powinniśmy uzyskać taki efekt na naszej konsoli :)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Komputer musi być cały czas załączony gdy chcemy coś pooglądać na YT

    Mam nadzieje że komuś się przyda :)
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dexter21

    Dexter21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    Nie wiem dla mnie to nie działa przy każdym właczeniu filmika wyskakuje VIDEO ERROR- This video is either no longer available,or unplayable for technical reasons.
    Mam Windows 7. Jakies porady?
     
  4. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Czy potrzebny jest GOLD?
     
  5. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Nie, Gold nie jest potrzebny ;)
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    pewnie pliki youtube. xml są juz stare, jak bede miał okazje to zaktualizuje linki

    Edit: pliki zaktualizowane, wszystko znów działa :)
     
  7. darkkain

    darkkain Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy Youtube obsługuje 1080p ?
     
  8. mwsid

    mwsid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co z użytkownikami win 8.1 ? Nie mogę zainstalowac macrotube nawet w trybie zgodnosci z porzednia wersja win :/
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    wypakuj plik. exe i recznie umieść pliki w odpowiednich miejscach. Nie wiem czy podziała, nie praktykowałem :)

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. mwsid

    mwsid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam modem a nie router i mam problem z połączeniem miedzy pc a xboxem. Na pierwszy rzut oka xbox laczy się z siecią, fsd pobiera okładki, pogoda działa, pobierają się TU. Sam xbox jest widoczny w mapie sieci w windows ale niestety gdy chce w ustawieniach dodać komputer do xb podczas skanowania lista jest pusta. Macie pomysł dlaczego tak się dzieje ? Ewentualnie czy coś się zmieni jeśli zamiast do modemu podłącze xb do switcha i komputer do tego samego switcha a switch do modemu ?

    Witam.

    Problem z polaczeniem rozwiazany. Niestety wtyczka nie dziala poprawnie :/ Widze plugin na liscie, wyszukuje wideo itp ale gdy włączam któryś z filmików mignie przez chwile napis buforowanie i juz nic sie nie wyswietla. To samo dzieje sie na komputerze gdy chce użyć pluginu w wmc.

    Macie jakies pomysly jak rozwiazać ten problem ? Dodam ze strumieniowanie filmow z dysku działa poprawnie :)

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj.
    Jeżeli chcesz odświeżyć temat usuń post i napisz następny.

     
  11. pnioku1988

    pnioku1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętoszów
    Dzięki za odpowiedź. Chciałbym dodać że jest lepsza opcja przeglądania filmów na naszej konsoli. Filmy mogą być na dysku komputera, smartfona czy w youtube. Do tego zdjęcia czy filmy z Facebooka, Picasa. Działa to za pomocą aplikacji, która znajduje się w sklepie play za free. Ściągnijcie sobie na smartfona "MediaPlayerForXbox" i po darmowej rejestracji można korzystać. Działa na androidzie ale nie wiem czy będzie działać na windows Phone lub iOS. Dodam że filmy z np youtube działają max z rozdzielczością 720p. Mi działa na xbox z rgh i najnowszym dashem. Żeby działało trzeba pobrać i wrzucić kodeki do filmów. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum