1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tv 100Hz a ustawienia XO

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Famous, Luty 6, 2015.

  1. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Siema, mój telewizor ma 100Hz, w ustawieniach wyświetlania (xbox) jest taka opcja "włącz częstotliwość 50 Hz" i to samo tylko 24Hz, jak to się ma do telewizorów z 100Hz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Nie będzie problemu. Możesz śmiało korzystać. A o ile się nie mylę to 24 hz jest tylko do filmów BL.
     
  4. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    no ale te 50 Hz to pogorszy jakość czy jak ?
     
  5. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Nie pogorszy. Wszystko będzie tak jak być powinno.

    PS. Wyprzedzając kolejne pytania: ustawienia 50hz jest tylko do obrazu wyświetlającego programy tv (jeśli masz podłączony dekoder).
     
  6. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    jeżeli masz podłączony tv do konsoli kablem hdmi to do wyboru masz tylko format ekranu, ustaw 1080p a na tv ustaw sobie 100hz obraz będzie płynniejszy niż na 50hz, a te 24hz pierwsze słysze/widze... .
     
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    konsola nadaje sygnał w 60Hz - gry wiec nie ważne czy masz tv 50Hz (matryca- obraz i tak pójdzie w 60Hz) 100Hz (tu tez zależy jakich czy matryca 100Hz czy sciema ala jakas tam technologia) czy 6000Hz obraz będzie w 60Hz ... te sztuczne Herce to nic innego jak bajer który zwieksza input lag.. wylacz to g***o jak grasz
     
  8. RBiniu

    RBiniu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2014
    Posty:
    142
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak ma TV 50Hz to jak mu odtworzy 60Hz ?
     
  9. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Większość tv z matryca 50Hz nie ma z tym większych probnlemów
     
  10. andrewpl

    andrewpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ozorków
    Podepnę się pod temat ze swoim pytaniem :
    Jak najlepiej ustawić głębię koloru : 24 ,30 czy 36 bitów na pixel ?
    TV Samsung 50 hu6900
     
  11. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Dolaczam sie do pytania, mam plasme ktora obsluguje wysoka barwe tonalna...


    SN
     
  12. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    u mnie da sie ustawić tylko 24 wiec chyba lepiej 24 dodam że tv mam nowy zakupiony jakoś miesiąc temu
     
  13. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Moj przyjmuje 36bit, chyba jak by nie obslugiwal to byli by jak u Ciebie.
    Prosilbym jakiegos znawce tematu o objasnienia barwy tonalnej jaka roznica miedzy tymi ustawieniami w konsoli.


    SN
     
  14. andrewpl

    andrewpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ozorków
    U mnie po ustawieniu na 36 obraz jest wyświetlany na TV ........ale co to daje..........???
     
Wczytywanie...

Poleć forum