1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TV 19" a Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez konradstw, Maj 8, 2010.

  1. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Siemka obecnie gram na starym tv 27" Crt i obraz jest okropny wrecz... Mam też tv 19" z wejsciem HD i nie wiem czy jak podłącze do niego konsole to będę mógł grać na 1080p albo chociaz 720p ? Czy normalnie moge podlaczyc przez kabel component czy przez HD bedzie lepsza jakosc? Bo gra na tym 480p to jest męczarnia praktycznie napisow z daleka nie widac ; /
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    jak podłączysz przez hdmi to dostaniesz max co oferuje telewizor, po komponencie z tego co pamiętam 480p. a jakość ? 1000% lepsza, nie ma co porównywać crt starego jak świat (bez obrazy) do lcd ;)
     
  4. zolo

    zolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłaczaj od razu, jakosc bedzie nieporuwnywalna :)
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Co ty gadasz :)
    Czy podłączysz przez Component czy HDMI uzyskasz 1080p czyli Full HD lub 720p HD Ready:)
    Tylko zobacz jakie masz wejścia w TV :) i jaką obsługuje rozdziałkę max. 1080i (tak zwane HD Ready) czy 1080p (tak zwane FULL HD)
    Przy 19" ustawienie na 720p będzie ok. i obraz będzie dużo lepszy niż na CRT :)
     
  6. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Oświeć mnie - są telewizory 19"?
    Co to jest wejscie HD?

    Co to znaczy PRZEZ HD BĘDZIE LEPSZA JAKOŚĆ?

    Jak masz wejscie cyfrowe (dvi, hdmi) to jakość będzie lepsza niż na VGA które zapewne ma CRT.
     
  7. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Hmm ale to TV to nie jest jakis markowy LG 19" tylko easy touch... nie ja wybieralem ale to ma wbudowane dvd takie bajery ja tego shitu nie wybierałem ale mam nadzieje, ze chociaz 720p wyciagnie... To jak to jest component da taka sama jakos jak HDMI?
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Na Component i HDMI uzyskasz dobry obraz, te kable różnią się tym że component przesyła sygnał analogowo i musisz kupić markowy kabel a kabel HDMI przesyła sygnał cyfrowo i przy kablu do 1,5m. nie ma różnicy czy to będzie kabel za 10 zł czy 100 zł obraz będzie taki sam.
    Jak masz wejście HDMI to kup ten kabel :)
     
  9. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    No tak dzięki ale ten TV to firmy EasyTouch wiec to raczej podroba jakas i nie wiem jak bedzie z jakoscia obrazu ; / Bo nie uzywam tego tv na codzien...
     
  10. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    to skoro go masz to czemu nie podlaczysz? nie rozumiem czemu nam sie zalisz... wez podlacz i bedziesz wiedziec!!!
     
  11. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    EASYTOUCH - Easy way to do things
    To jest cos takiego... No bo on jest jakby to powiedziec nie u mnie na miejscu... wujek wzial porzyczyl i musze 30km jechac po to i nie wiem czy jest sens.. Chyba tak zrobie. CO myslicie ten tv sie wgl nadaje ? Wiem, ze to shit... ale może jakoś da rade.. max rozdzielka to niby 1440x900 wiec nie wiem czy 1080p bedzie smigac?
     
  12. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    1080p raczej nie, ale 720p owszem, a tyle konsola daje od siebie naturalnie. Powinno wystarczyć :D
     
  13. Tid7

    Tid7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    1
    Podłączaj przez HDMI(ten tv niema Component)
    I wybierz rozdzielczość 720p(i tak będzie to wyglądało dużo lepiej niż SD)
     
  14. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Hmm a nie chce zakladac nowego tematu ale zastanawiam sie czy TV 42" brat ma wiem, ze panasonic viera ale nie powiem dokladnie jaki model to na 100% bedzie mozna juz ustawic 1080p czyli full hd?
     
  15. virus666

    virus666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    Niestety nie. Nie każdy model ma fullHD. Niech brat ci powie jakie rozdziałki obsługuje jego tv
     
Wczytywanie...

Poleć forum